Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy płacić odstępne teściowej?

Polecane posty

Gość gość

Z moim narzeczonym mamy datę ślubu za dwa lata i mamy po 21 lat. We wrześniu planujemy ze sobą zamieszkać, i mamy dwie opcje - albo wynajem kawalerki, albo mieszkanie teściowej (ma 2 mieszkania w mieście studenckim,sama mieszka w innym mieście). Dla mojego narzeczonego było jasne, że będzie mieszkał w jednym z tych mieszkań jak pójdzie na studia (czy to sam czy z kimś). Więc stwierdził, że oczywiście będziemy płacić za czynsz i rachunki, a reszta będzie odkładana na remont (jakieś 500 zł miesięcznie). Jednak przyszła teściowa nie jest skłonna pozwolić nam mieszkać w tym mieszkaniu, bo... Strac****eniądze (z jednego mieszkania na czysto ma 500 zł). Wg mnie to głupio brać pieniądze od własnego dziecka, które dopiero zaczyna samodzielne życie, no i te mieszkania takie miały przeznaczenie - żeby jej dzieci miały gdzie mieszkać jak pójdą na studia (ma dwójkę dzieci). Dla mnie nie ma różnicy, czy będę płacić jej czy będę płacić komuś innemu (i tak wychodzi ok 500 zł na głowę), ale uważam, że to takie trochę niefajne z jej strony. Jak wy myślicie?

Gość gość
To zależy od sytuacji materialnej teściowej. Jeśli te 500zł jest dużą sumą w jej budżecie, jest jej niezbędne do życia, to chyba oczywiste, że nowe może z tego zrezygnować.

Gość gość
Z tego co wiem to teraz ( z obu mieszkań i pracy) ma ponad 2000 zł (około 2300-2500, mię wiem dokładnie) na 2 osoby (mój narzeczony mieszka z nią, ale dokłada się do rachunków i sam się utrzymuje). To nie jest mało. Więc po odjeciu kasy z jednego mieszkania nadal jej zostanie ok 1800-2000 zł na dwie osoby, to chyba nie jest mało.

Gość gość
To jest bardzo mało.

Gość gość
wczoraj To może jaśnie mamusia by dorzuciła se do tego wynajmu,w koncu obie matki miałyby wkład finansowy we własne dzieci

Gość gość
wczoraj Trzeba być wysokiej klasy bezczelem który przelicza obcym ludziom pieniądze w portfelu. Dziwię sie że cię na zbity pysk nie wyrzuciła.

Gość gość
Macie datę ślubu za dwa lata,oboje macie po 21 lat. I ty myślisz że, chłopak w tym wieku myśli o małżeństwie?, on dopiero życie będzie odkrywal, o czym ty marzysz?, posmakuje życia i będzie, żegnaj mała. Aleś ty dziewucho naiwna.

Gość gość
Kochana naucz się liczyć przede wszystkim na siebie, to bardzo ważne w twoim wieku bo później może cię życie niemiło rozczarować