Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jan Serce

Żenująco niski poziom polskich kobiet

Polecane posty

Gość Jan Serce

TO NIE JEST PROWOKACJA Temat ku świadomości przyszłych pokoleń - mam szczerą nadzieję, że dotrze do szerokiego grona odbiorców i da do myślenia. Zdarza się zasłyszeć slogany polek odnośnie swoich krajan i są to slogany niepochlebne. I tutaj pytanie - czy zastanawiały się Panie dlaczego tak się dzieje? Wydaje mi się, że jest to coś głębszego i dotyka również je bezpośrednio. Kobiety w polsce często mówią, że lubią szarmanckich mężczyzn a swoim zachowaniem dają zielone światło jak jest się względem nich bezczelnym i aroganckim. Inne objawy cywilizowanego obycia są przez nie odbierane ambiwalentnie. Od taki paradoks. Poza tym są niepunktualne, często albo zaniedbane albo wręcz sinusoidalnie ubrane jak gwiazdy popu. Brak manier i spóźnianie się to też wręcz ich wizytówka. Mówią(oczywiście troche generalizuje tutaj bo zdarzają się nieliczne wyjątki) maksymalnie w dwóch językach przy pytaniu o zainteresowania patrzą beznamiętnie w niebo i zdają się ewidentnie zbite z tropu a do życia mają roszczeniowe podejście. Jak wcześniej wpisałem w nawiasie - to pewna generalizacja ale 80% ze spotkanych przeze mnie przedstawicielek płc***ięknej(akurat urody polkom nie można odmówić) przejawiało wyższe symptomy. Zanim zaczniecie narzekać co tez bardzo lubicie pomyślcie czasem o tym co sobą reprezentujecie bo podejście niektórych polek jest bliskie społeczeństwom z krajów trzeciego świata ! Taka Afryka dla nie kumatych. Liczą na drania z pieniędzmi jak Arabowie na socjal na zachodzie... Litości. Uprzedzam że mi osobiście nic nie brakuje a tym co stwierdzą, że mam ból d**y powiem tyle, że macie racje. Treść nie ma na celu prowokować ale zmusić do myślenia. Życze forumowiczom i czytelniczkom zwłaszcza wszystkiego najlepszego ale postarajcie sie popracować nad niektorymi rzeczami o ile tego wymagacie zanim zaczniecie narzekać. Pamiętajcie, że to jak mentalnie wygląda nasz kraj i społeczeństwo płynie od każdego jednego z nas a każdym kretyńskim zachowaniem niezależnie czy facet czy kobieta sprawia, że polacy są traktowani jak plemie zulusów przez inne nacje. Wybór należy do was. Dobrej nocy.

Gość gość
ale dużo błędów :/ ciężko się to czyta

Gość gość
Masz taki obraz kobiet, w jakich kręgu się obracasz i tyle. Zmień krąg.

Gość gość
Zgadzam sie P

Gość gość
00:03 , gdzie widzisz bledy . Wskaz je , bo ja raczej niezauwazylam . 2) Autorze , a teraz napisz o Polakach , zeby bylo sprawiedliwie ;) 3) Sam postawiles sie na pozycji oceniajacej , wskazujac****iszac niepochlebnie o krajankach :)

Gość gość
Pisze sie ot nie ODï

Gość gość
Pogubione duże litery, "od tak" zamiast "ot tak", "nie kumatych" zamiast "niekumatych"... Najgorszy jest jednak brak przecinków. Ten post to gramatyczna masakra, spróbuj przeczytać to tak jak jest napisanie. Koszmar. Czytać się tego nie da. Autor chciałby żeby kobiety mówiły w więcej niż dwóch językach, a sam nie opanował nawet swojego ojczystego!

Gość Jan Serce
Polacy też mają liczne mankamenty. Warto jednak zwrócić uwagę, że wśród naszych krajanek jest tendencja do szerszego narzekania na mężczyzn choć niechętnie same patrzą krytycznie na siebie - do tego głównie piłem ;) Wiem, że pozycja oceniająca nie jest wdzięczna bo wystąpiłem w roli krytyka ale ja np. mam świadomość nad czym musze pracować i poświęcam temu czas. Po wielu ludziach widzę że etos pracy nad swoim charakterem to jest zupełnie coś obcego. Co zabawne, potem obwiniają cały świat za swoje niepowodzenia :) Pozdrawiam

Gość gość
Ja nie wierzę, że ten post napisała osoba dorosła.

Gość gość
dobry temat, bez hejtu, 10/10

Gość gość
Za błędy przepraszam - usprawiedliwiłbym je pośpiechem ale wiem, że wiele osób to zbagatelizuje więc tym którzy się podjęli przeczytania hieroglifów w moim wykonaniu gratuluje cierpliwości :) Pozdrawiam :)

Gość gość
Ja zastanowiłabym się jednak co takiego robię, że nikt mnie nie szanuje na tyle, żeby chociaż przyjść na spotkanie o umówionej godzinie.

Gość gość
Zawsze jak cos kogos " boli " to szuka bledow ortograficznych/ gramatycznych , interpunkt. - tak jakby kafeteria byla forum polonistow haha . Od kiedy ?

Gość gość
Janie, nie pij więcej do tego. Szkoda zdrowia 😴

Gość gość
To nie jest pośpiech tylko zaniedbanie. To jak piszesz zazwyczaj odzwierciedla to jak mówisz. Przecinek to często naturalna przerwa w zdaniu, skoro jej nie ma w tekście to pewnie nie byłoby jej w wypowidzi. OT taki paradoks - chcesz żeby ludzie mówili w kilku językach i opowiadali o swoich zainteresowaniach, a jeden twój post wystarczył żeby przewrócić oczami (co mógłbyś pewnie uznać za beznamiętne patrzenie w niebo).

Gość gość
Ja zastanowiłabym się jednak co takiego robię, że nikt mnie nie szanuje na tyle, żeby chociaż przyjść na spotkanie o umówionej godzinie. X Takich ludzi jest bardzo duzo . Kazdy moze sie spoznic , kazdemu moze sie zdarzyc , ale sa ludzie ktorzy notorycznie sie spozniaja , doslownie wszedzie

Gość gość
Nie szukam błędów na siłę, ale to się ciężko czytało. Dlatego myślę, że tekst nie został napisany przez dorosłego mężczyznę ;)

Gość gość
zawsze szczery dziś dobry temat, bez hejtu, 10/10 x idealny na spotkanie u cioci na imieninach usmiech.gif X ...ze az tu wszedles , wypowiadasz sie i ciagle siedzidz . Juz dawno nie powinno cie tu byc .

Gość gość
Lekarze tez sa dysortografikami ;) znsm takigo osobiscie. Geniusz ale byki sadzi gorsze niz ja

Gość gość
zawsze szczery dziś dobry temat, bez hejtu, 10/10 x idealny na spotkanie u cioci na imieninach usmiech.gif X ...ze az tu wszedles , wypowiadasz sie i ciagle siedzisz. Juz dawno nie powinno cie tu byc .

Gość gość
00:17 napisał dobrze nie kumatych. Dla Polaków pisanie nie z przymiotnikami to zgroza. w skrócie: On jest niefajny ALE: On jest fajny? Nie fajny! Zaprzeczenia piszemy rozdzielnie.

Gość gość
Takich ludzi nie ma dużo i raczej nie są specjalnie popularni - chyba, że są tak miłymi i interesującymi osobami, że naprawdę warto na nich czekać. Tylko chyba nie o takich jest temat. Wypowiedź autora przypomniała mi sytuację z udziałem "znajomego znajomych". Facet przyszedł do baru i próbował nawiązać rozmowę z obecnymi - nikt go specjalnie nie znał, facet już za dużo w siebie wlał i jego zachowanie było natarczywe. W związku z tym nikt nie chciał z nim gadać. Facet stwierdził, że wszyscy jesteśmy głupi i nudni bo nie mamy o czym z nim rozmawiać :) Chyba wiesz o co chodzi.

Gość gość
00,17 w języku polskim mówi się wielkie litery a( uwaga tu będzie rozdzielnie) NIE DUŻE ;)

Gość Jan Serce
Odnośnie swoich hieroglifów już się wypowiedziałem i zdaje mi się to jasne i klarowne ;) Cięte komentarze proszę teraz przedstawić do sfery merytorycznej tekstu a jeśli ktoś jest zapalonym znawcą językowym to jestem przekonany, że internet obfituje też w fora językowe(które pewnie sam teraz nie raz odwiedzę ;)) Pozdrawiam czytelników :)

Gość gość
Mnie denerwuje gdy polacy/ polki ( czesciej kobiety ) bedacy w zwiazkach z osobami innych narodowosci lub nacji zaczynaja narzekac na polakow , wytykac rozne rzeczy , cechy charakt. itp . i wychwalac nacje osob z ktorymi sa . :o Naprawde pluja we wlasne gniazdo i nie zdaja sobie sprawy , ze mowiac tak do innych na polakow / Polske naprawde pluja na siebie .

Gość gość
00,17 w tym krótkim tekście zrobione są 3 błędy interpynkcyjne :D to wszystko ;)