Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyyx

Problem z raną po cesarskim cięciu

Polecane posty

Gość Martyyx

Część wszystkim! Miałam wykonane nagłe cesarskie cięcie 08.05. Wszystko było ok, rana wyglądała ładnie. Po ok pięciu dobach wyszłam na spacer (może był za długi jak na początek) i wieczorem zauważyłam zgrubienia pod rana, jakby spuchnięte. Położna środowiskowa stwierdziła że, nie wygląda to ciekawie i może zbierać się ropa ale nie ma ujścia i doradziła żebym poszła do lekarza. Dodała też, że nie spotkała się jeszcze z tak zachowującą się raną. Lekarz stwierdził że, tak się to goi i już. Przepisał mi maść przeciw zapalna. Nie wiem co robić, moim zdaniem wygląda to źle. Rana jest purpurowa zwłaszcza po prawej stronie i spuchnięta, pod spodem wyraźnie czuć coś twardego. Boję się że, nie będę mogła karmić albo że, te zgrubienia już zostaną (brzuch już jest w miarę płaski a rana odstaje, widać nawet przez spodnie). Czy ktoś miał coś podobnego? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Gość gość
Szwy masz ściągnięte?

Gość martyyx
Mam rozpuszczalne, położna przyciela je po 7 dobach. Wszystko się trzyma.

Gość gość
Daj zdjęcie rany. Moim zdaniem upał nie sprzyja gojeniu. Spróbuj więcej polegiwac.

Gość gość
Idź do innego lekarza. Wiem o czym piszesz bo to samo miałam kilka dni po cc. Zrobiła mi się taka bula. Zbierała się tam ropa i krew. W szpitalu lekarz mi to przebił az kafelki na ścianie były obryzgane tak strzelilo no i miałam dwa dni saczek założony żeby wszystko co miało sobie wyciekło. No i tak było. Rana sama się w tym miejscu zasklepila i nie ma śladu. U mnie to miało jakieś dwa centymetry długości.

Gość gość
Ja bym na Twoim miejscu pojechała na oddział gdzie rodziłaś, skoro lekarz olał temat. Ja też miałam zgrubienie jak się goiło ale była to delikatna opuchlizna, bez zaczerwienienia czy bólu, wszystko wygladało normalnie.

Gość gość
Ja miałam taki waleczek nad rana ,położna powiedziała że to nie jest opuchlizna tylko tam Są szwy wewnętrzne i tak ma być . No ale kolor rany był ok. Ja bym podjechala do lekarza lub do położnej w szpitalu w którym rodzilas . ( Ja tak zrobialm, poszłam tam gdzie mi zdejmowali szwy i położna obejrzała ranę). Zalecila też okłady z sody.

Gość gość
Jezeli lekarz powiedzial ze wszystko ok to pewnie tak jest. Ja mialam cesarke w grudniu i zaczerwieniona blizne mam do tej pory miejscami. A z kolei siostra miala w lutym i tez ma takie twarde gorki i jej lekarz powiedzial ze wszystko jest dobrze. Co do spaceru po cc to nie mialo na to wplywu chyba ze badzo duzo dzwigalas.