Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krzysziek

Nieznośny 9 latek

Polecane posty

Gość gość
Czytając ten temat powód zachowania tego dziecka jest oczywisty - jego ojciec to idiota. KAŻDA propozycja jest negowana przez autora, a to nie bo nie zmarnuje weekendu, a to nie bo nie ma czasu, dziecko go denerwuje i najlepiej w ogóle go olać. Więcej miłości i wyrozumiałości okazała temu chłopczykowi nowa zona autora niż jego własny ojciec. Nic dziwnego, że dziecko jest złe - jego własny rodzić go nie kocha.

Gość gość
wszyscy atakuja ciebie a wedlug mnie to jest coś nie tak z dzieckiem może ma za dużo energii odstaw mu słodycze stosuj bardziej dotkliwe kary przecież zdrowie twojej corki jest teraz najważniejsze jest mała musi się rozwijac a bachor dorosly nie może jej zniszczyć

Gość gość
no starszego dziecka już zmarnował i nie ma zamiaru nic z tym robić. Córkę też wychowa na takiego małego potwora - jest po prostu beznadziejnym rodzicem.

Gość gość
wlaśnie to dziecko jest potworem i to wina pewnie tego internetu. w ogóle według mnie dzieci poniżej 13 roku życia nie powinny meić telefonu laptopa ostępu do sieci a ty rozpuścileś gówniarza i teraz są skutki że iwdzi agresje w necie

Gość gość
Ana345 ta nie ty z giscia, tylko ledwo na ciebie wpis a ty juz sie tlumaczysz z nika :D i dalej piszesz te dyrdymaly z goscia jaki zły tatuś i biedne dzidzi :D a co tam ulzyj sobie w necie :D narka. Jutro pewnie znowu beda twoje wpisy.

Gość gość
Nie nalezy tez obsypywac dzieci kazdymi zechcianymi rzeczami. Musza nauczyc sie akceptowac NIE, dzieci bardzo potrzebuja granic. Jezeli teraz nie znajdziesz czasu dla syna to za 5-6 lat bedzecie mieli znacznie wieksze problemy juz nie do okielznania..

Dla mnie sprawa jest jasna:to krecia robota matki dziecka.Moja kuzynka jest w identycznej sytuacji (chociaz "odwrotnej").Kiedy syn wraca z weekendu od ojca,co najmniej 2 tyg sie na niej wyżywa-ma 11 lat. Tatuś go odpowiednio instruuje. Ile Kaska przez ten czas wyleje łez,to tylko ona wie!

Gość gość
Ale matka jest w Anglii, pewnie maja kontakt tel. Wtedy lepiej byloby rozmowy prowadzic pod kontrola i na glosno. Do szpilki, twoja kuzynka powinna powiedziec, ze to co bylo u ojca to u ojca i sie skonczylo a u niej sa zasady, ze matke ma szanowac i koniec. Zamiast plakac, powinna to egzekwowac. Do czego to podobne, zeby 11 latek tak sie zachowywal, jak sobie pozwoli na brak szacunku to za 5 lat dostanie od dziecka z liscia!

Szczerze wątpię że to wina mojej byłej. Kontaktu właściwie nie mają prawie wcale, tylko w jego urodziny zadzwoni i w święta. A co do kupowania im wszystkiego co chcą to ja robię to dla nich z przyjemności oglądania ich szczęsliwych. Nie chodzi o to że ja nie umiem powiedzieć nie.

Gość gość
Od malej jeszcze nie mozna w pelni tego wymagac, chociaz juz musi uszanowac jego rewir ale od chlopca mozna wymagac obietnicy poprawy i dobrego zachowania za prezenty. Kto placi, ten wymaga, jak nie mozna inaczej to i tak mozna go zdyscyplinowac. Nie ma prezentow za bluzganie na macoche, czy popychanie siostry i koniec. Okazywac mu milosc, obejmowac go, tulic, bo to jest jeszcze dziecko, ale tez pokazywac zdecydowanie, gdzie sa nieprzekraczalne granice i na czym polega szacunek w rodzinie. Na tym polega znoj wychowania. I pamietaj, czym skorupka za mlodu nasiaknie. Daj mu tez pole do popisu, zeby czul sie wazny w grach, itp. Chwal go.

Gość gość
Swiety Mikolaj tez przychodzi z rozga i workiem prezentow, dostaje ten, kto zasluzyl. Nie nagradzaj syna za zle zachowanie. Pozwol wreczac prezenty rowniez twojej zonie w waszym imieniu, wtedy ona tez bedzie WAZNA, nie tylko TY. Na razie jest tak, ze chlopiec liczy sie tylko z toba, na ciebie nie wyzywa, bo to ty wreczasz prezenty, masz tym samym wladze nad jego przyjemnosciami. Zona jest nikim i ja mozna bezkarnie zbluzgac.

Odnośnie tego że mała musi uszanować jego miejsce, dom jest również jej, to że syn był tu wcześniej nie daje mu przywilejów. Oczywiście że wtedy kiedy jest niegrzeczny prezentów nie ma,już mu nawet oświadczyłem że 1 czerwca nie ma na co liczyć.

Gość gość
Jak możesz?! Sprawisz ze chlopak poczuje się odrzucony i niechciany jesli dasz prezent dla corki a jego w dzien dziecka pominiesz

Gość gość
Ja tam cie rozumiem, mam podobną sytuacje tylko że 2 corki starsza daje popalić i ogólnie zrobila się okropna karać karać i jeszcze raz karać pokazywać granice niech wie że nie jest najważniejszy

Nawet moja żona jest już zmęczona nim, spędza z nim więcej czasu bo dużo przesiaduje w domu. Chciałbym wrócić czasem i odpocząć a nie od razu wysłuchiwać co ten gnój znowu zrobił. Po prostu to męczące. Wasze dzieci też są takie nieudane? Może pocieszę się tym jak ktoś odpisze "tak".

Gość gość
:D:D:D tak :D daje 7/10 po drugiej stronie już wiem że to prowo, a na trzeciej się uśmiałam.

Gość gość
Porzuc syna do domu dziecka i po klopocie. Ciaza a wiec i dzieci to nie sprawa mezczyzny!

Gość gość
To żenada wypisywać wszędze że coś jest prowo i prowo i prowo Ludzie mają problemy ale ahhh czego się sżło spodziewać po tej badziewnej stronie że ktoś ci pomoże? Kazdy bedzie pisał że prowo, że i tak bedzie 3 dziecko i żona idź do psychologa on przynajmniej ci nie powie że to prowo żenada dzieci dzieci

Gość gość
Zgadzam się z osobą wyżej xdd na chuj ci ludzie piszą wszędzie prowo POD KAZDYM TEMATEM JEST TAKIE ZDANIE i to w**********e jak się tak czyta i co chwile ale prowo omg do lekarza i do rana!! A ty facet tak sie nie w******j po pracy każdy ejst zły ale nie nazywa dzieciaka bogu winnego gnoejm

Gość gość
Zawsze się znajdą kretyni o idealnym życiu którzy nie mają pojęcia o świecie dlatego piszą o tych prowokacjach. Nie ma co się do nich pluć, nie zaznali życia to co mogą o nim wiedzieć? Też jestem matką dwójki dzieci i wiem jak mogą one wyprowadzić z równowagi po ciężkim dniu.

Gość gość
18:16 18:19 18:22 te gościu już się tak nie produkuj i zluzuj gume w majtach bo ci odstrzeli w kichola :D

Gość gość
18:22 chciałeś/aś napisać Pani :)

Gość gość
Też mam syna w wieku 9 lat, co prawda ja nie mam problemów ale moja siostra ma 12 latka który sprawia aktualnie duże problemy. Była z tym u psychologa, czego jej odradzałam i słusznie. Wydała pieniążki i usłyszała "bunt i żegnam". Więc zakładam że to zwykły 9 letni bunt, pozłości się i przestanie.

Gość gość
posty ania345 wez sobie do serca to co pisze a z chlopcem postaraj spedzac troche czasu sam bez zony i coreczki.

Gość gość
gość ania345 znowu sama siebie z gościa się zachwala żenadis maksyliadis . aniu jesli do tej pory nie zauważyłas to Krzysiu jest prowokatorem, juz sie nawet posunął do nazwania synka gnojem ale ania psychoioszka tego nie kuma.

Cóż, nazwałem go tak ze względu na mój dzisiejszy zły humor. Jestem osobą na tyle dojrzałą że nie bawię się w robienie "prowokacji w internecie". No błagam, trochę dojrzałości. Po ochłonięciu stwierdziłem że może czas się posłuchać innych ludzi, a jutrzejszy czas po pracy postaram się poświęcić synowi.

Gość Ana345
Gość 21:10 Ty naprawdę potrzebujesz pomocy :-) Bardziej niż autor. Każdy kto ma zdanie podobne do mojego, przypisujesz mi... Człowieku ogarnij się, weź coś na wyostrzenie myślenia bo jest z Tobą nie najlepiej. Wszędzie widzisz moje wpisy. Masz jakieś omamy czy co? Pewnie zabolał Cię mój wpis o tym, że tylko ludzie bijący dzieci to dla mnie patologia. Cóż, uderz w stół a nożyce się odezwą :-) Wyobraź sobie, że znam mnóstwo rodziców myślących podobnie jak ja. Ty pewnie nie, stąd to zdziwienie...

Gość gość
Wciągnął mnie ten temat. Autorze poprosiłabym o zdanie relacji z dnia spedzonego z synem. Mam nadzieje że wszystko będie dobrze

Gość gość
Ana245 - nie wyszło ci, bo to nie ja pisałem o biciu dzieci.