Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek16283

Prad w ciazy

Polecane posty

Gość marek16283

Witam jestem w 26 tygodniu ciąży, wczoraj gdy prostowalam włosy po odliczeniu prostownicy w palca poradził mnie prąd... Nic mnie nie boli, nie mam rany i wszystko ogólnie jest ok. Pytanie brzmi czy natomiast nic nie stanie się dziecku??? Bardzo się boję gdyż normalnie czuje ruchy, ale przeczytałam, że dziecko może obejrzeć nawet do kilku tygodni po porazeniu s8ebie pradem... Nie wiem ile taka prostownice może mieć z 70 lub 80 W?? Proszę o poradę lekarza mam dopiero w środę....

Gość gość
Jezeli sie niepokoisz, to idz wczesniej do lekarza ale: ciebie tylko kopnal prad, nie upadlas, nie bylas nieprzytomna, nie dostalas drgawek zeby podejrzewac jakies skurcze i zaburzenia ukrwienia macicy czy lozyska.

Gość marek16283
Nie, nic takiego nie mieli miejsca... nie plamie nic mnie nie boli to było zwykle jakby kopnięcie w palca u ręki, ruchy czuje normalnie i tetno też (ponieważ mam detektor plodu)...

Gość gość
Mnie tez tak kopnal prad jakos na poczatku ciazy i nic sie nie stalo, z dzieckiem ok jak do tej pory, 36tc. I jak bylam jakos w kilkanastym tygodniu to suszarka mi wybuchla prosto w brzuch, az mi osmolila sweter i tez ok, ale wtedy to bardziej sie przestraszylam niz cokolwiek innego.

Gość marek16283
A czy to mogło spowodować że dziecko może urodzić się z porażeniem albo niedorozwojem?? Bardzo się boję ale nigdzie o tym nie przeczytałam że mogę być takie skutki