Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Budowa domu w pojedynke

Polecane posty

Gość gość

czy jets tu ktos kto budowal buduj***adz planuje budowac dom w pojedynke?

Gość gość
Tzn,jak w pojedynkę? Jak masz kasę to ktoś będzie budował za Ciebie! Tak to rozumiem.

Gość gość
Chodziło mi o finansowanie, nie wykonanie prac.

Gość gość
a kto ma ci sfinansować jak to ma być twoj dom? może tatuś albo mamusia. ..

Gość gość
to może prościej...w pojedynkę, czyli sam/a, bez wsparcia innych osob (w tym malzonka/i) i pozyczki z banku??

Gość gość
Hej , budowa domu to nic skomplikowanego . Teraz jest tylu specjalistów , którzy Ci pomoga że bez problemu dasz sobie radę. Ja jestem na etapie budowy domu ze swoim mężem, ale on jest ciagle w pracy więc tak naprawde wszystkim ja sie zajmuję. To dpoiero poczatek. Na razie wybraliśmy projekt w dom.pl i Panie nas mnie dalej pokierowały co mam robic i załatwić :):):P W kobietach siła !!

Gość gość
Oni na tej stronie dom.pl widziałam maja chyba z 20 tys projektów , nie mogę się za bardzo tam odnaleźć . Szukamy z chłopakiem małego domku do 70 m2 , są w ogóle takie domy możliwe ?:)

Gość gość
A czym oni w ogóle tam sie zajmują ? Oni projekltują domy też takie na życzenie ???????

Gość gość
Z tego co wiem to oni maja projekty typowe cokolwiek to znaczy ,ale to chyba są gotowe takie. I maja ich tyle że jest z czego wybierać, ale jak my tam dzwoniliśmy to Panie były na tak uprzejme, że wybrały nam propozycje projektów :))) Polecaam

Gość gość
A maja tam tez jakieś domki letniskowe to znaczy zebym nie musiała sie starać o pozwolenie na budowę ?zebym sobie mogła kupić projekt i go wybudować

Gość marektatka
moim zdaniem budowę domu warto powierzyć specjalistom i zadbać o to żeby dom był energooszczędny i ekologiczny ciekawą ofertę można znaleźć na http://gamebodom.pl

Gość gość
Hej wszystkim ! Posłuchałam waszej rady i zadzwoniłam z tej stronki dom.pl spodobał mi sie tam projekt domku letniskowego , wszystko mi fajnie wyjaśnili,myślę że za niedługo będziemy zamawiać :)

Gość gość
możesz pokazać nam ten projekt ??? co w ogóle zawiera taki projekt ?:) on już w pełni gotowy? :):)

Myślę, że jest to bardzo trudne. Warto zaznajomić się z kimś kto może coś o tym powiedzieć. Może lepiej skontaktować się z jakąś firmą. Proponuje domy energooszczędne http://ecobud.pl/ Wszystko łatwiej i taniej. Powodzenia.

Witam, Ja polecam zapoznać się z koncepcją domu niskoemisyjnego w koncepcji e4. Koncepcja domu e4 to odpowiedź na wymagania dotyczące odpowiedzialnego, energooszczędnego i zdrowego budownictwa realizowanego przy wysokim poszanowaniu środowiska i dbałości o komfort życia. Od 20 czerwca firma Viessmann jest Partnerem "Koncepcji E4 Wienerberger". To holistyczne spojrzenie na dom, oparte na czterech filarach: ekologia (dbałość o środowisko i stosowanie odnawialnych źródeł energii) emocje i zdrowie (komfort zamieszkiwania w zdrowym domu) energia (efektywne wykorzystanie energii) ekonomia (przystępne koszty budowy i eksploatacji) Zachęcam do analizy!

Z mojej strony polecam firmę www.schiedel.pl , która zajmuje się systemami kominowymi i wentylacyjnymi. Sama planuje skorzystać z ich oferty, ponieważ proponują produkty najlepszej jakości, które są bezpieczne i nowoczesne. Dzięki nim będę miała dom funkcjonalny i ciepły.

Gość gość
Jasne zgadzam się ,że trzeba wybierać najlepsze firmy . Dlatego też na tych forach powinni ludzie dzielić się swoimi doświadczeniami . Ja zamówiłam projekt domu z mężem. Ale budowy jeszcze nie zaczynamy bo za chwile urodzi nam się córeczka :) Myślę że na przyszły rok zaczniemy ,ale Pani powiedziała, że projekt jest normalnie ważny . Chyba się wam pochwale http://projekty3.dom.pl/spb_eco_02_ce.htm jak to mówią mały ale własny :)

A ja już marze żeby wyprowadzić się od swojej teściowej i tez zamieszkać już w swoim domku . Ciągle wybieramy projekt . Nieco boimy sie o koszty budowy że nas przerosną,ale architekci z dom.pl mówili że łatwo można kontrolować koszty budowy i zmniejszyć je w stosunku do tego co pokazuje kosztorys . Póki co na oku mamy ten projekt http://projekty3.dom.pl/moj_dom_w_ogrodzie_2_ce.htm

Gość gość
Ej dziewczyny teraz ciągle siedzę i przeglądam tą stronkę dom.pl . tylko skąd mam wziąć pieniądzę ???? :(

Gość gość
A czy ktoś wie czy prze stronę dom.pl mogę zamówić takie meble bądź dodatki które są na zdjęciach wyżej ?

Gość mężatkaja
Budowa domu to bardzo trudne zadanie. Mam męża budowlańca i dużo prac wykonuje sam. Ale bez sprzętu się nie obejdzie. Można go wypożyczyć tu http://www.koparkawroclaw.pl/ Koparka Wrocław bardzo jest pomocna w pierwszej fazie prac. Ale mają też inny sprzęt który przydaje się na budowie.

Gość gość
tu się tylko architekci i firmy wypożyczajace sprzęt reklamują.