Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja babcia z dziadkiem obchodzi 50 lecie ślubu. Miłość istnieje

Polecane posty

Gość gość

Tez chce takiej miłości... jak babcia rozmawia z sąsiadem to dziadek zazdrosny i na odwrót. Taka miłość byłaby piękna .. a teraz strach brać slub bo po roku cie zdradzi i zostawi

Gość gość
Trzeba być cierpliwym i nie ufać byle komu

Gość gość
Jednak rodzinne myślenie pozostało. Babcia zdradzala na prawo i lewo, to dziadek zazdrosny, a ty wierzysz, że to miłość. Sama myślisz podobnie, że po sślubie tylko zdrada czycha dookoła, a przeżyjesz swoje życie chorą, zazdrosną miłością.

Gość gość
Wierzsz w to co widzisz, a widzisz tylko to co chca, chcieli pokazac przez caly 50 letni zwiazek. Dla ciebie wazne jest ze przetrwali, ale nie masz pojecia jakim kosztem. Wg mnie ze szczesciem to nie ma nic wspolnego. Moze oni sami nie maja pojecia czm jest:-D

Gość gość
12:27 moja babcia prawie umierała to dziadek nawet nic nie jadl... cudem przeżyła ... a wcześniej była taka sytuacja ze dziadek był chory to babcia chciała się zabic bo mówiła ze bez niego życia nie ma... i działa to we dwie strony. Piękna miłość .... a teraz ludziom praca przysłania mózgi

Gość gość
12:27 usprawiedliwisz sam siebie bo wiesz ze teraz ludzie są egoistyczni i mysla tylko o sobie. Jeśli mieliby okazje zarobić więcej to nawet zdradza.. a kiedyś jednak inaczej się żyło. Szkoda ze żyje w 21 wieku:( okropne są te czasy. Teraz patrzą tylko na pieniądze i na seks a kiedyś więcej się liczyło. A trudne wspólne chwile łączyły a nie odpychały

Gość gość
Wiecie co? Zastanawiam się czy teraz w ogóle warto mieć faceta... ja kocham sercem a on i tak mnie zostawi jak znajdzie inna i będzie miał dobry seks. Bo jeśli teraz można mieć kilka lasek to każdy korzysta ......

Gość gość
:( masz racje

Gość gość
są takie małżeństwa i to jedyny plus w tym porąbanym świeci gdzie 2 _ 4 lata już rozwód.

Gość gość
Dzisiejsze kobiety to szmaty wiec uwazaj autorze. Nie warto sie zenic.

Gość gość
Kiedyś było wstyd się rozwieść, dlatego ludzie tyle lat ze sobą tkwili, ale miłości tam nie było. Moja matka odeszła od ojca jak zaczął pić to prawie ją zaszczuli w rodzinie. Ja miałam 3 lata i ojca prawie nie pamiętm, później był może z 2-3 razy, a tak miał mnie w doopie. Za to wiem jak było np. w rodzinach koleżanek, czy nawet w rodzinie, gdzie się wyzywali i lali, zdradzali, a teraz po latach świętują złote gody i nagle wzorowe małżeństwa bo zdrowie nie pozwala chlać a na rękoczyny i zdrady brak sił i możliowości. Nie mowię, że nie ma wcale tej prawdziwej miłości i rzeczywiście są pary, które się kochają i szanują tyle lat, ale nie można mówić, że kiedyś było lepiej, bo ludzie się nie rozstawali, bo nie wiadomo co tam się działo pomiędzy nimi. Czasami lepiej się rozstać, bo z takiego niezdrowego związku rodzą się przeróżne patologie-alkoholizm, przemoc, dzieci wyrastają ze skrzywioną psychiką.

Gość gość
16:42 ale teraz KAŻDY zdradza a pokazuje ze jednak moi dziadkowie tacy nie byli!

Gość gość
Jak ja mam zyc w przekonaniu ze za 2 lata on się mną znudzi to ja w ogóle nie mam ochoty zaczynać z nim być !

Gość gość
Widziałam małżeństwo teściów - ponad 60 lat razem. Przez te ponad 20 lat jak ich znam, ja tam miłości nie widziałam... Nie widziałam też krzyków i przemocy, takie o - bycie, trwanie razem, bez ekscytacji, wspólnych tematów i radości ze spędzania czasu ze sobą. Wspólna egzystencja, nic więcej

Gość gość
A ja 20 lat w związku i nie zdradzam. Jest nadzieja Młoda ;)

Gość gość
Ty chyba nie wiesz jak wygladalo zycie kiedys :P wiesz zona spala z mezem po to zeby miec dzieci a wiadomo gdzie w innym przypadku facet rozladowywal napiecie :P i to nie moje gadanie tylko ludzi po 70 :) Zony o tym wiedzialy ale facet przynosil kase to siedzialy cicho, zreszta wziac rozwod w tamtych czasach to wstyd.

Gość gość
Up

Gość gość
mojej koleżanki rodzina nadal twierdzi, że zdrada to jest OK, bo po ślubie, ale seks przedmałżeński to k***wstwo :D

nie wydaje mi się że zazdrość w związku świadczy o tym, że jest udany. raczej przeciwnie...

Gość gość
Tylko wam zdrady i seks w głowach. Porządna osoba nie będzie podwaźać czyjejś miłości, więzi, przyjmie to za fakt. A zdradzacz/ka wszędzie węszy zdradę, bo sam zdradza.

Gość gość
Oczywiście, że miłość istnieje, tak jak istnieją ludzie z honorem, którzy nie łamią przysięgi i przykazania.

Gość gość
Właśnie dowiedziałam sie ze moj maz głupi zdradzacz, planuje wspólny jubileusz rocznicy ślubu. Co za tupet, z przyjemnością rozwaliła jego plany i wiecie co ? Temu idiocie jest przykro -:)

Gość gość
21:22 jesteś z facetem który cie zdradza...? :o