Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie koszą trawe??

Polecane posty

Gość gość

dlaczego nie zostawią tak jak jest, tylko zawsze muszą przeinaczać

Gość gość
trawa po kolana jak pies na podwórku i wolno sobie biega cały czas to nawet g****a nie da się po nim posprzątać :(

Gość gość
Koszenie trawy powoduje że chwasty lub tzw dzikie trawy nie dorastają. Koszenie powoduje że nasiona zanim dojrzewa zostają skoszone. Przy założeniu że większość najgorszych chwastów to rośliny jednoroczne jest duże prawdopodobieństwo że z roku na rok będzie ich mniej.

Gość gość
Aby było ładnie na ogrodzie ja kosze raz w tygodniu

Gość gość
Wymagają tego także przepisy np. prawa miejscowego, musisz utrzymywać posesję w takim stanie żeby nie było okazji do pożaru. Chociaż widzę po swoim mieście, że przydałaby się porządna nagonka władz bo niektóre działki straszą suchą trawą a za płotem (z siatki) jest las. Wystarczy niedopałek i już niewesoło...

Gość gość
koszą żeby było łyso i wyschło jak słońce świeci pryznajmiej u mnie tak matka robi co roku.

Gość gość
taka mentalność

Gość gość
Trawnik wymaga czasu, wody i nawozów. Zrobić w to miejsce łąkę kwietna albo rabate bylinowa... byłoby taniej ładniej i naturalniej. Ale nie, ludzie wolą zielona ekologiczna pustynię... zamiast fajnego ekosystemu

Gość gość
1. żeby ładnie wyglądało kiedy trawnik jest równo przycięty 2. żeby wygodniej się po niej chodziło

Gość gość
Dzięki systematycznemu koszeniu trawa się zagęszcza, jej korzenie się wzmacniają, a wiele uporczywych chwastów, zamiast krzewić się i wydawać nasiona, ginie.

Gość prawi 114
bo w trawie siedzą kleszcze .. Ja na dzialce zawsze mam skoszoną trawę Kleszcze żeruja na wyoskosci 30-70 cm

Gość gość
a dlaczego obcinasz włosy i paznokcie po co przeinaczasz? zostaw tak jak jest :D

Gość gość
Ja koszę co tydzień a mam plac wokół domu około 800m2 więc roboty mam na 3godziny

Gość gość
wychodzi na zero kosisz - musisz sie napracować, nabrzęczeć, trawa może przyschnąć od słońca. nie kosisz - masz bujną zieloną trawe i nie robisz.