Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredytówka

Co widzi doradca przy sprzedaży ratalnej

Polecane posty

Gość kredytówka

Dobra, zaraz na mnie najedziecie, ale potrzebuje konkretnej informacji i nie wiem gdzie ją znaleźć. Wzięłam kredyt, o którym nie wie mój mąż. Spłacam SAMA, regularnie. Ale gdyby sie dowiedział byłaby afera. Mniejsza o powody. Teraz mąż poprosił żebym kupiła coś na raty. Ja wiem, że nie mam zdolności kredytowej. Mówię mu to, argumentując naszym wspólnym kredytem i dużymi wydatkami stałymi. Na pewno pojedzie ze mną zapytać o ten kredyt. Ale czy jeśli w punkcie sprzedaży ratalnej w sklepie, będą analizowali moją zdolność kredytową, to czy ten doradca tam widzi mój BIK i moje kredyty czy tylko dostaje ze swojej centrali informację o mojej zdolności kredytowej lub braku? Wie ktoś?

Gość gość
???? Nikt nie wie?

Gość gość
No jeśli coś bierzesz na raty, to kredytuje to jakiś bank, a nie sprzedawca przecież, więc ten sprzedawca zwraca się do BIK, czy może ci kredytu udzielić

Gość gość
ale sprzedawca nie widzi co kupilas i kto to kredytuje. Chyba, że to ten sam sklep :) Wie tylko czy moze sprzedać na raty czy nie

Gość gość
ok. dzięki. Czyli widzi decyzję że nie ma zdolności kredytowej ale do Biku nie ma podglądu? Nie chodzi mi o sprzedawcę, tylko o taki punkt bankowy, który jest w sklepie i tam można załatwić raty.