Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iviv

Wysłałam półnagie zdjęcie.. :( POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość iviv

Hej mam pewien problem i na wstępie chce powiedzieć że jeśli zamierzasz mnie oceniać lub pisać bezsensowne komentarze to lepiej od razu wyjdź... Otóż jakiś czas temu wysłałam ,,koleżance,, swoje półnagie zdjęcie ona oczywiście zrobiła screena :/ wieeeeem byłam głupia to miało być tak dla jaj i naprawdę zrobiłabym wszystko żeby cofnąć czas no ale niestety nie mogę :( okazało się ze owa koleżanka chciała mnie po prostu ośmieszyć i trzeba przyznać że jej sie udało jej koledzy zaczęli rozsyłać te zdjęcie po całej szkole teraz chyba każdy je już ma robią sobie z tego zdjęcia jakieś memy itp i ciągle sie ze mnie smieją :(( i wiem sama sobie jestem winna ale teraz potrzebuje waszej pomocy. Kazałam paru osobą usunąć te zdjęcia i mówiłam im że będą mieć problemy itp połowa z nich potraktowała to poważnie i usunęli te zdj ale nadal druga połowa szkoły ma te zdjęcie no i wiem że kiedyś to ucichnie, przynajmniej mam taką nadzieje no ale mam pytanie jak myślicie co powinnam zrobić ? udawać że mam to gdzieś? Bo oczywiście powiedzenie temu rodzicom odpada nie moge im powiedziec nie wazne czemu po prostu nie dlatego co mam zrobić? Myślicie ze to jakoś nie wycieknie np do nauczycieli ? Jeśli tak to co powinnam zrobić żeby dorośli sie nie dowiedzieli? Błagaam pomózcie mi kiedyś miałam depresje i myśli samobójcze, cielam sie dlatego ta cała sytuacja zle na mnie dziala i naprawde jest mi bardzo ciezko chyba znowu zaczne sie ciac :///

Gość gość
Obecnie 99% młodych kobiet wysyła swoje półnagie lub nagie zdjęcia do oceny. To całkowicie normalne i naturalne. Skoro twoja koleżanka posłużyła się twoją fotkę niewłaściwie, to najlepiej będzie jeżeli będziesz udawała że nie jest twoja fotka. Wiesz - że ktoś zrobił fotomontaż, a ty o niczym nie wiesz :)

Gość gość
Teraz jest taki trend. Jesteś młodocianą koorwą atencyjną.

Gość kjkjkjiu
jestes lesbijk ą?

Gość gość
Niestety musisz przygotowac się na kpiny i zszarganie opinii. Nie możesz dać się złamac z tego powodu, najlepiej udawaj, że spłynęlo to po tobie jak po kaczce (udawanie, że to twoja fotka też nie jest głupim pomysłem). Ale rozmowa z dorosłymi by się przydała. Jesli nie z nauczycielami to może ze szkolnym pedagogiem albo psychologiem? Powiedz mu, że chcesz by jak najmniej osób o tym dowiedziało. A może masz jakiegos nauczyciela, któremu ufasz? Nie daj sie zaszczuć i zniszczyć. To co robią inni z twoim zdjęciem podpada pod zniesławienie, grożą za to konsekwencje prawne. A na przyszłość zapamiętaj: dwie osoby mogą dotrzymac tajemnicy tylko jeśli jedna z nich jest martwa.

Gość gość
Mimo wszystko powinnaś porozmawiać z rodzicami albo z zaufaną nauczycielką. Głupio zrobiłaś, nic nie poradzisz, ja też kiedyś miałam fotkę strzeloną z 2 kumpelami, wszystkie w jeansach, a u góry tylko staniki. Miałyśmy po 14 lat i pstro w głowie. Trzymaj się, przeżyjesz i pójdziesz dalej. Pozostanie wspomnienie z młodości, a kto dorastając nie zrobił nic głupiego, niech pierwszy rzuci kamień.

Gość gość
Poskarż się policji , że koledzy ze szkoły cię prześladują :D ty głupia koorfo. Konsekwencje prawne ? Hahaha ale im narobią. Raczej autorkę powinni wysłać na leczenie psychiatryczne zanim się do końca nie sk*****.

Gość gość
Czemu jesteście takimi c*****i dla młodej dziewczyny, której jedyną winą jest to, że głupio zaufała koleżance? Pierdoleni hipokryci, jakie głupoty wy robiliście w jej wieku? Z siebie się wyśmiewajcie. Młoda, popełniłaś błąd, więc bądź gotowa na konsekwencje. Może będziesz musiała zmienić szkołę. Porozmawiaj szczerze z dorosłymi, a znajomym łgaj ile wlezie. Ściemniaj, że to jakaś akcja, że to nie jesteś ty, tylko ściągnęłaś fotkę z internetu. Jesteś w szkole średniej? Zaraz po szkole stracisz kontakt z większością swoich kolegów, całkowicie zmienisz grono znajomych. Po kiego c***a chcesz się ciąć przez osoby o których wktrótce zapomnisz? Olej to ciepłym moczem, ale porozmawiaj z kimś dojrzałym. Na koleżance się nie mścij, chociaż to durna c**a. Lepiej ją zmanipuluj, zagraj na jej sumieniu, graj przed nią, żeby pomogła ci załagodzić sytuację. Byłaś głupia, teraz bądź mądra. I powtarzam, nie tnij się!

Gość gość
Prawda. Zgadzam się w 100% z przedmówcą!!!!

Gość gość
ja zadnej suce bym zdjęcia nie wyslala nawet zwyklego

Gość gość
nic niepokazalas jak cie mam oceniac?:-( ide spac pokazuj bezsennym kufa mac:-( :-P

Gość gość
Osobą? Lepiej sie za naukę weź d*****.

Gość gość
A po co wysłałas takie foto koleżance? bo jakby koledze to zrozumie, ale kolezance, no chyba że jesteś les, to rozumiem dlaczego ona to wykorzystała. Mozesz to zgłosić na policje, bo mimo że sama udostępniłąs jej to zdjecie, to ona nie miała prawa bez twojej zgody go rozpowszechniać. Takie jest prawo.

Gość gość
Stalking jest już karany. Masz wolną 100? Możesz skorzystać z prawnika online. Prześlij poradę, którą otrzymasz swojej durnej koleżance. Wciśnij jej kit, że przez nią musisz chodzić na terapię. Niech myśli, że w sprawę zaangażowałaś wiele osób.

Gość gość
Możesz powiedzieć, że rodzice wysłali Cię do lekarza bo przyłapali Cię na tym jak próbowałaś podciąć sobie żyły. Nie rób sobie krzywdy! Twoja kumpela to suka. To ona powinna srać ze stresu w gacie. To co zrobiła jest karalne.

Gość gość
Autorko niczym sie nie martw :) traktuj to jak powietrze. Nie szalej nie mysl o tym, nie zamartwiaj sie a najwazniejsze zachowuj sie jakby nic sie nie stalo :) Zobaczysz to pomoze, zaufaj mi :) olej sprawe, wiem co mowie , mam swoje lata, sporo przeszlam zaufaj :) przytulam cie :)

Gość gość
To swiadczy o kolezance jaka jest podla , podla suka podla szmata . Ty nic nie zrobilas. Olej :)

Gość gość
zrob jej zdjecie na wf bez stanika i puść do neta albo jak siedzi na klopie

Gość gość
Nie tnij sie, to nic nie da a tylko zniszczysz swoja kochaną jedyną skórę , bedziesz pozniej zalowac. To pomaga na chwile a co pozniej ? Udawaj ze cie to nie dotyczy :) zobaczysz reakcje , nie daj po sobie poznac i juz nigdy nie dawaj nikomu zdjec. Ja kiedys zaufalam komus i tez tak bylo :) nie warto ufac. Olalam to wtedy i szybko mialam spokoj.

Gość gość
Posłuchaj tutaj ludzi . Uczymy sie zyc na błędach, kazdy je robil :) olej

Gość gość
Uważam, że powinna to pociągnąć. Kłamać ile wlezie i grać. Olewać może resztę, ale jej koleżaneczka popełniła przestępstwo. Autorka cierpi, a tamta śpi spokojnie. Jak zobaczy, że w sprawę zaangażowany jest prawnik to przestanie ją to bawić.

Gość gość
Ona moze nie dac rady sie mscic, jest delikatna osoba, zauwaz ze przechodziła juz autoagresje i moze sie powtórzyć. Zemsta nic nie da a podniszczy jej psychike a do tego przeciez jeszcze sa te zdjecia dala i musi teraz powoli o tym zapomniec.

Gość gość
Za każdym razem jak pomyślisz o cięciu postaraj się wyładować negatywne emocje. Możesz pobiegać, zrobić 50 szybkich przysiadów. Cokolwiek, żeby się zmęczyć.

Gość gość
Trzeba jej madrze tlumaczyc co ma robic a nie zeby zaraz policje na kolezanke ściągać .

Gość gość
Oww... A dlaczego nie? To jest stalking, autorka miała depresję i myśli samobójcze. Następnym razem gówniara zastanowi się 10 razy zanim zrobi coś takiego.

Gość gość
Wiem cos o cięciu , bieg nic nie da , musi sie zawziac i powiedziec nie , nie skrzywdze siebie , nie pozwole bym przez nich sie cięla . Autorko badz silna, zobacz ile osob cie rozumie, przytulamy cie. Olej. Ona popełniła blad ale ty tez dając jej zdjecie. Teraz musisz to przegryzc a do niej juz nigdy nie odzywaj sie. Jak powietrze pamietaj

Gość gość
A dlatego bo sama te zdjecie jej wysłała . Nie ufa sie kolezankom a po drugie ma slaba psychike

Gość gość
23:13 a wedle ciebie policja to niemadry pomysł, no jasne niech tamtej to ujdzie na sucho i czuje sie bezkarna. Potem rosną takie i robią coraz gorsze rzeczy. A to co teraz zrobiła to juz podchodzi pod paragrsfy i kodeks karny.

Gość gość
Wysłała sama, ale nie zgodziła się na to, żeby zdjęcie poszło dalej. Autorko zwróć uwagę na to, że wszystkie modelki mają zdjęcia w gaciach, staniku itd. To nic takiego. Nie musisz się tym przejmować, ale jeśli chcesz to możesz zgłosić sprawę na policję.

Gość gość
pewnie bartek zmontował i wysłał. trzeba go będzie w końcu podać na policję.