Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlak

Czy udało wam się przestawić dziecko z butelki na pierś?

Polecane posty

Gość gośćlak

Czekam na wasze optymistyczne historie :) My aktualnie o to walczymy, dziecko ma 5 tygodni.

Gość gość
Udało :) podałam mu butle dr brown i od razu załapał i zassał :) bardziej wybredny był przy smoczku, dopiero czy 5 podpasywał :)

Gość gość
Mnie się udało. Tydzień po urodzeniu mogłam zacząć karmić i poszło

Gość gość
5 tygodni na butelce to długo. Ile razy przystawiasz? Ja próbowałam na pierś, ale mały szybko przyzwyczaił sie do tego, ze w butelce jest mleka pod dostatkiem i dobry smoczek i nic nie wyszło z powrotu do piersi (dokarmiać mm musiałam jeszcze w szpitalu). Musiałabyś ciagle trzymać przy piersi i coraz mniej dawać butle, mniejsze ilości mm itd.

Gość gość
Udało, miał jakieś 8 tygodni. Wcześniej nie miał odruchu ssania, wcześniak z wrodzonym zapaleniem płuc, ściągałam mleko laktatorem. Zrobiły mi się zastoje, położna kazała przystawiać dziecko jak najczęściej, sam w końcu załapał. W wieku 11 miesięcy sam się także odstawił, po prostu zaczął protestować, że nie chce i już. Po tygodniu miałam spokój.

Gość gość
Jeszcze raz ja z 15:36 - ja miałam bardzo marna laktację, tak jak pisałam, dokarmilam w szpitalu modyf., małys ssał bardzo ładnie, niestety laktacja do d**y. Także praktycznie od początku sztucznie, a tak jak Ty autorko chciałam wrócić na pierś, pobudzić laktację do jakiegoś sensownego stanu. Z tym bywa cieżko, jeśli mas ten sam problem co ja miałam. Po prostu trzymać dziecko przy piersi, nawet gdy jeszcze nie daje znać, ze juz głodne. Tylko małe szybko uczy sie na butle i za mały kontakt z piersią powoduje, ze po prostu zapomina do czego pierś służy. U mnie ta biedna laktacja tez dosyć szybko zaniknęła...

Gość gośćlak
Dzięki za rady :) U mnie z laktacją ok...Tylko problem ze ssaniem, mój synek od urodzenia ma z tym problem. Tzn. Na samej butelce to był ok. 2 tygodni, a nie całe 5 tygodni.

Gość gość
My mamy butelki "akuku" tanie i się sprawdzją :) spróbuj

Gość gość
Autorko to jeśli masz dużo pokarmu i nie ma z tym problemu, to jest duża szansa, żeby dziecko sie nauczyło - tylko przystawiać i jeszcze raz przystawiać:)

Gość gość
Ja przystawiałam przez kapturki. A po kilku dniach samą pierś załapał. Miał 8 tygodni. Odsrawil się w 10 miesiącu.