Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Morfologia ośmiolatki

Polecane posty

Gość gość

Jutro wybieram się do pediatry,ale denerwuje się,może któraś z mam miała podobną sytuację. Płytek krwi jest za dużo 755 przy normie 170-450.

Gość gość
Up

Gość gość
napisz całość morfologii

Gość gość
Erytrocyty 5.43 norma 3.9-5.2 Hemoglobina 15.4 norma 11.1-14.7 Hematokryt 45.5 norma 32.0-43.0 Mpv 9.1 norma 9.4-12.6 Limfocyty 55.3 norma 25-50 Reszta jest w normie

Gość gość
jest aktualnie chora, przeziębiona, ma katar czy coś jej dolega? po co robiłaś badania?

Gość gość
Do lekarza idź a nie szukaj tutaj pomocy. Zwykły katar zawyży wyniki, ale to musi potwierdzić lekarz a nie jakiś buc na kafwterii. Swoją drogą jak to lekarz czy analityk to powinien wiedzieć że nie wolno udzielać porad w taki sposób .

Gość gość
zwykły katar zawyży wyniki białokrwinkowe sama jesteś buc autorka poprosiła o radę przecież nie piszę, ze ma nie iść do lekarza

Gość gość
Oczywiście,że pójdę do pediatry.Raczej nie jest chora,a badania zrobiłam tak profilaktycznie. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
ok to albo była mało nawodniona do pobrania, albo stan zapalny jakiś się rozwija, lekki, bo ta ilośc płytek może wskazywać na jednak stan zapalny mniejsza ilość może być wypadkowa, ale prawie 800 to coś jest lekko na rzeczy ponadto ma przekroczone, ale nieznacznie normy czerrwonokrwinkowe nie choruje na nerki na przykład , albo sterydów nie przyjmuje teraz?

Gość gość
Tak bucu tylko takie wyniki może dać wiele schorzeń, poczytaj coś więcej niż Google. Bucu.

Gość gość
przecież nie będę jej pisać o czerwienicy itd. bucu nie chodzi o to, żeby koleżankę wystraszyć tylko wręcz odwrotnie nie sa to wielkie przekroczenia i mogą wynikać ze stanu słabego nawet nawodnienia bucu wiele razy przerabiałam już podobne problemy, wiec spadaj bo mas chyba trudne dni

Gość gość
Usg nerek,brzucha miała w zeszłym roku i było ok,wynik moczu z wczoraj też w normie. Może faktycznie była mało nawodniona. Bardzo płakała przy oddawaniu krwi,boi się,nie wiem czy to też nie miało wpływu na wynik. Autorka.

Gość gość
Może bucu miałaś do czynienia, rozmawiasz z analitykiem bucu o widziałam wiele takich bucowatych radzących jaj ty, a potem płacz w jedną albo drugą stronę, bo jakis buc chciał być mądrzejszy od kury. Się naucz bucu że takich porad się nie udziela. Kieruje się do lekarza.

Gość gość
z analitykiem z boze łaski, buhahahaha lekarzem nie jesteś, więc się nie wymądrzaj idź lepiej analitykuj

Gość gość
Buc buc buc... ;-) stare a głupie

Gość gość
Już nawet o nic nie można się zapytać,wszyscy tacy nerwowi,ale mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Oj tam oj tam, pokłócily się dwie. Swoją drogą, dawno nie słyszałam słowa: buc.