Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimun

Poczucie bezpieczeństwa, prawda czy mit.

Polecane posty

Gość Anonimun

Obalmy stereotyp lub nie czy kobiety pociągają silni mężczyźni mogący zapewnić im poczucie bezpieczeństwa?

Gość gość
Mnie tak. Nie podobają mi się flakowaci faceci, chuderlaki w okularach, dziady bez pracy. W razie problemów chcę mieć pewność, że będzie mnie miał kto chronić i mi pomóc.

Gość gość
Lubię jak facet sprawia, że "czuję się bezpieczna" i preferuję zaradnych mężczyzn- takich z którymi będąc (teoretycznie) na bezludnej wyspie na pewno bym nie zginęła :).

Gość gość
Mit

Gość gość
A może kobiety po prostu pociągają silni mężczyźni i nie ma to nic wspólnego z bezpieczeństwem.

Gość kumaty gość
Jestem facetem ale dociekliwym facetem, myślę że trochę już znam kobiety i wiem jacy faceci dla większości kobiet są najbardziej pożądani.... Kobieta powie ci że podoba jej się spokojny, zrównoważony facet. Nic podobnego, podobają im się zupełnie odwrotni szaleni, nieobliczalni, nieprzewidywalni, zwariowani, tacy którzy sprawiają im problemy, krzywdzą je, zdradzają, a niektórym kobietom nawet bicie nie przeszkadza. Wtedy to dopiero go kocha , obwinia się jeszcze że to jej wina że on jest agresywny.... Spokojny , zrównoważony to nudziarz. Nadaje się na ojca i męża ale one i tak marzą o takich którzy są ich odwrotnością... Powieccie kobietki czy nie mam racji ??????

Gość gość
Nie masz racji. Ktoś, kto jest spokojny i zrównoważony wcale nie musi być nudnawy, a wręcz przeciwnie pociągający i tajemniczy. A co do poczucia bezpieczeństwa, to nie chodzi tylko o siłę fizyczną, ale bardziej o to że możemy na kimś polegać, że nas nie zostawi w najgorszym momencie życia.

Gość gość
Dokładnie masz rację, Ty wyżej. Poczucie bezpieczeństwa to pewność, że ktoś mnie nie zostawi, gdy będę mieć gorszy czas w życiu, tylko mi pomoże, będzie mnie wspierał, a nie wzbudzał poczucie winy lub zostawi samej sobie. Zrównoważenie emocjonalne nie oznacza nudy, to cecha niezależna. Agresywny typ i nieprzewidywalny tez może być nudny w tej całej nieprzewidywalności...

Gość gość
14:17 no to musisz wiedzieć, że konkurencja nie śpi. Znajdziesz tu swego macho pseudo twardego a okaże, się dupa w życiu. Instynkt zawodzi i to bardzo często na podstawie wyglądu pozornego. Pozory mylą. Znam faceta drobnego ale z przyrodzeniem godnym a do tego nie jeden piękny Ken przy nim blednie w życiu codziennym. Także reguły nie ma kto lepszy. Mówię to, ponieważ miałam już wielu mężczyzn. Zaskoczenia do tej pory są mocne

Gość gość
15:15 I wtedy piękny książę szuka drugiej zdrowej a ciebie będzie klepac po plecach, że wszystko będzie dobrze. Narcyzm i egoizm oraz hipohindryk w tym paradoks, że taki zakłada rodzinę

Gość gość zza miedzy
Tak lubią, jak wchodzą w wiek rozrodczy. Dają się zapłodnić, zbudować dom, a jak już im przejdzie to kopniak w dupę i tylko płać. Nie mit, tylko gorzka prawda manipulantek. Jak chcesz mieć fajną kobietę i dobry seks to wyłącz poczucie bezpieczeństwa.

Gość kumaty gość
gość dziś i gość dziś Tak wam podpowiada logika i z reguły takich wybieracie mężów. Ale ja mówiłem o czymś innym. Znam mnóstwo przykładów. Wyszła za spokojnego faceta który o nią dbał i był dla niej bardzo dobry. Ale pojawił sie na horyzoncie nieprzewidywalny maczo, który przyciągnął ją jak magnes. Jej logika przestała istnieć, nagle to co w ich mężu było zaletą stało się nie do zniesienia. Ogłupiona pożądaniem stała sie irracjonalna. Kiedy otrząśnie sie z tego, już nic nie bedzie takie samo. Nieda sie juz tego poskładać do kupy...

Gość gość
kumaty - słownik ortograficzny w łapę! :P piszesz brednie, znawco kobiet :P opisujesz jedną kobietę, a to nie wszystkie kobiety. ta którą opisujesz, to kobieta łatwa. wystarczy takiej byle komplement menela, a weźmie go za macho :P tak więc spie/rd/alaj za miedzę pseudo intelektualisto :P

Gość kumaty gość
gość dziś Och jakaś ty mądra , pewnie najmądrzejsza w całej wsi..... Dyktanda tu nie piszemy. Nie zauważyłaś jakie chamstwo z ciebie wyłazi ??? Wielka dama a takimi wulgarnymi słowami się posługuje. Wracając do tematu to daleko nie trzeba szukać http://f.kafeteria.pl/temat/f4/smialam-sie-z-takich-kobiet-i-spotkalo-mi-to-samo-p_6784756 Ona też myślała że nigdy ją to nie spotka...... Więc nigdy nie mów nigdy....

Gość gość
Każdemu co innego się podoba. Nic nie poradzę na to, że nieodpowiedzialni i nieprzewidywalni zawsze działali mi na nerwy. Taki typ mnie mocno męczy. Mogę się z takim pośmiać i nawet jest fajnie, ale max. do 1 godziny i ani sekundy dłużej, ale wskazane mocno krócej i to tylko w wersji mocno kulturalnej. Ludzie naprawdę są różni, kobiety też są różne. Być może zwracasz uwagę na jeden typ kobiet i masz pecha, bo ten wybrany typ preferuje właśnie takich panów jakich Ty opisujesz ? Ale to Twój pech i Twoje wybiórcze patrzenie na kobiety.

Gość gość
zdecydowanie taka jest nasza natura że im bardziej facet zaradny życiowo tym ma większą szansę na zainteresowania. oczywiście nie znaczy to, że jak powinie mu się noga to od razu zostanie kapciem, choć wiele kobieta tak robi z przykrością trzeba stwierdzić

Gość kumaty gość
gość dziś Wcale nie twierdziłem że wszystkie są takie. Ale takich jest dużo.Ja opisuje tylko przypadki które czesto się zdarzają. Co do mojego pecha to jest zupełnie inaczej, niema żadnego pecha. Ja jestem z tych spokojnych ale też nie nudnych. W szczęśliwym związku małżeńskim już ponad 20 lat i nigdy nie zamieniłbym go na żaden inny.

Gość kumaty gość
A co powiecie na to , przypadek z życia wzięty. Młoda dziewczyna wychodzi za mąż. przez krutki czas wszystko jest ok. Zachodzi w ciążę i z czasem odkrywa że jej mąż zaczyna inaczej się zachowywać. Mąż coraz częściej zaczyna nadużywać alkoholu a wraz z alkoholem wzrasta w nim agresja względem jej. Po jakimś czasie tłucze ja bardzo często. Koszmar trwa przez lata. Wkońcu ona nie wytrzymuje i dochodzi do rozwodu...... Wydawałoby się że mądra kobieta, że teraz będzie tyko lepiej. Nic podobnego. Poznała faceta który ją tłucze równie często i zakochana jest w nim po uszy, a najbardziej cierpią jej dzieci....

Gość kumaty gość
otulona_snem dziś Teoretycznie ja w pełni się z tobą zgadzam. Tylko rozejrzyj się w koło to zobaczysz że teoria to tylko teoria a życie swoje.....