Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pielęgnacja ciała

Polecane posty

Gość gość

szukam dobrych naturalnych produktów do ciała, polecicie coś sprawdzonego? Gdzie takie rzeczy najlepiej kupować, bo chba nie w sieciach drogeryjnych...

Gość Marysenia
No jeśli chodzi o pielęgnację całego ciała, nie ma chyba lepszego produktu od oleju kokosowego. Warto tylko zwrócić uwagę na to, żeby był to dobrej jakości olej. Ja kupuję ten z Ekogram https://ekogram.pl/pl/oleje-ekologiczne/167-bio-olej-kokosowy-extra-virgin-nierafinowany-ekologiczny-270ml-900ml-ekogram.html?search_query=olej+kokosowy&results=7 nierafinowany, bio. Używam go zresztą nie tylko do pielęgnacji ciała (jako balsam czy ciała, czy do olejowania włosów) ale też w kuchni, do owsianki, koktajli, kawy :) Uwielbiam! :)

Gość gość
Najlepszy peeling świata to Coffee Miracle Efektimy

Gość gość
Wspaniałe kremy do wrażliwej skóry ma Floslek, polecam

Gość MikulkaS
jeżeli szukasz kosmetyków z naturalnymi składami to sprawdzony mam sklep organicznewlosy.pl - mają nie tylko kosmetyki do włosów ale też balsamy czy żele pod prysznic ;)

Gość gość
fajny skład ma kremowe serum z bielendy z mlekiem kozim, w zółtej tubie, ostatnio chyba nawet na promocji w jakiejś drogerii, ładnie pachnie i dobrze nawilża ;)

Gość gość
bielenda ma fajne olejki tropikalne, abisynski i kokosowy oba bardzo dobrze nawilżaja, czasem mozna dorwać na promocji w rossmanie

Gość gość
Prześledziłam kilka stron wątku i widzę, że jest tu dużo zwolenniczek kosmetyków naturalnych. Ja też do nich należę wychodząc z założenia, że skoro mam wybór i mogę stosować produkty naturalne, to po co szkodzić sobie konserwantami, parabenami, pegami i pochodnymi ropy naftowej? Polecam zapoznać się z www.kosmetykizgoji.pl

Gość gość
Ja teraz przed latem zdecydowałam sie na zabieg ujędrniający na ciało. Wykonałam sobie liporadiologię vinci w gabinecie dermedika w krakowie. Efekty są super, bo bardzo fajnie ciało się ujędrniło a cellulit jest już prawie niewidoczny!

Gość gość
od dłuższego czasu tez mam wczesniej wspomniany olejek abisynski z bielendy, jest to olejek w kremie, szybko się wchłania a nawilża jak oleje

Ja mam różnie, najczęściej testuję to, co akurat dostępne w promocji i odpowiada mi składem. Ostatnio np. nawilżający peeling do ciała Le Petit Marseillais http://www.le-petit-marseillais.pl/kosmetyki-do-pielegnacji-ciala/nawilzajacy-peeling-pod-prysznic-le-petit-marseillais-maslo-shea - bardzo przyjemna, miękka i delikatna skóra się po nim robi.

Gość gość
Do pielęgnacji ciała, szczególnie aby zapobiegać cellulitowi i jego nawrotom dobre są preparaty od Bielendy z serii cellu slim corrector, można je wsmarowywać w miejsca dotknięte cellulitem, mają działanie chłodzące, rozbijają komórki tłuszczowe, optycznie wygładzają powierzchnię skóry i stosowane systematycznie redukują cellulit.

Gość gość
Dużo też zależy jakie potrzeby ma Twoja skóra konkretnie. Ogółem ja polecam zawsze wspomaganie domowej pielęgnacji medycyną estetyczną, indywidualnie dobrane zabiegi dużo dają. Myślę, że w dzisiejszych czasach nie powinno być to postrzegane jako coś dziwnego, a kobiety wciąż to ukrywają. Ostatnio trafiłam na fajny tekst właśnie o tym: http://misjame.pl/services/zabiegi-estetyczne-nie-przyznam-sie/

Gość gość
Do pielęgnacji stóp polecam skarpetki zmiękczające z aktywną maścią na pękające pięty. Dodatkowo zawierają 20% mocznika i bardzo dobrze regenerują przesuszone stopy, maść ma bogatą, treściwą konsystencję i przynosi ulgę i przywraca komfort.

Gość yulcca
Do codziennej pielęgnacji ciała używam serum do codziennej pielęgnacji ciała bielenda, bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, szybko wchłania, nawilża i wygładza skórę

Dziewczyny w rosmanie teraz fajna promocja, ja sie obkupilam chyba na caly rok, za grosze nakupowalam moje ulubione kremowe serum z bielendy, z mlekiem kozim i miodem. Chociaz ogolnie to produkt wart jest swojej ceny nawet bez promocji.

Gość Różyczkarózowa
a ja polecam sklep organicznewlosy.pl mają nie tylko kosmetyki do włosów ale też zele pod prysznic i balsamy <3 genialne i bardzo dobre składy

Gość gość
Do pielęgnacji ciała polecam dermokosmetyki z apteki, np. od La Roche-Posay. Do nawilżania skóry używam emulsji La Roche-Posay Lipikar Lait, ma bezpieczny skład i chroni przed wysuszeniem.

Gość gość
takze bardzo lubie te serum z kosim mlekiem, jak tylko widze marke bielednowska na promocji to się zaopatrzam w ten balsam