Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to normalne że 4 miesięczniak tak czesto spi?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko ma taki schemat, że po karmieniu wytrzymuje jakąś godzinę, max 1godz.20min i marudzi. Odkładam go do łóżeczka i zasypia. Potem budzi się mniej więcej w chwili gdy mija 2 godz. od ostatniego karmienia. Potem znowu jest aktywne przez jakąś godzinę, znowu spanie, znowu karmienie i tak w kółko. Najgorzej, że wieczorem nie zasypia ostatecznie o stałych porach. Czasem zaśnie o 20, czasem o 23. Prześpi zazwyczaj 4-6godz. i nad ranem budzi się co 2 godz. Ostatecznie czasem wstaje o 6.30, czasem o 8.30. Czy wasze dzieci też tak mają? Czy mój maly nie za często śpi w dzień? Macie stałe pory karmienia i drzemek, bo u nas jakoś cieżko to wprowadzić?

Gość gość
U nas do 6-7 miesiąca wyglądało podobnie, mały spał co 1.5-2 godziny przez 40minut. Później stopniowo czas aktywności się wydłużał w wieku 8 mcy spał 3 razy w dzień, na rok spał 2 razy a od kiedy ma 1,5 roku śpi raz - ok 2-3 godz w dzień. Tylko że ja pilnowałam żeby wieczorem kładł się spać o stałej porze od początku. Teraz ma 2 lata, wstaje ok 6.30 od 11 do 13-14 spi, wieczorem o 19.30 już leży w łóżku i najpóźniej o 20 zasypia

Gość gość
MOj syn ma 4 miesiace w nocy spi od 21 do 8 bez pobudek a w dzien co godzine na ok godzine.Czy to nie zaduzo?NiE placze prawie wcale zje porozglada sie i zasypia.Mam starsza corke onaw jego wieku spala max 3 razy po pol godz i w nocy budzila sie kilka razy

Gość gość
Ja mam w domu 4mies synka. Wyglada to podobnie jak u ciebie czyli karmienie, pozniej poltorej godz aktywny i 20-30 min drzemki. Tez je srednio co dwie godz chyba ze mu sie sen przedluzy. Ale wieczorem o 20.30 kapiel, pozniej karmienie i do lozeczka. Prtrzy sie na karuzele i zasypia. Pobudka w nocy na jedzenie kolo 2. Pozniej juz wstaje o 7rano. Jest tylko na piersi. Moj starszy syn i tak spal wiecej i w tym wieku przesypial juz cale noce ale on byl na mm wiec nie porownuje :)