Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasi rodzice tez ukrywaja przed ludzmi niewygodna prawde o was?

Polecane posty

Gość gość

Jestem dorosła kobieta i dokonałam w życiu wyborów niezgodnych z wola rodziców i religia katolicka.rodzice to total i katole..modlitwy codziennie i pielgrzymki oraz wieszanie wszędzie krzyży na ścianach. Nie chcemy miec dzieci z moim partnerem i w związku z tym ślubu ponieważ niechec posiadania potomstwa jest niezgodna z prawem kościelnym i taki ślub byłby niewazny Cywilny slub nie liczy sie dla mej rodziny i to wg nich nie jest slub. Jestesmy razem bardzo dlugo i dlugo ze soba mieszkamy.lepszego partnera nie mogłam sobie wymarzyc i rodzice tez tak uważają,ale jest jedna wada najgorsza-nie mamy ślubu i dzieci. Rodzina wstydzi sie tego strasznie.zawsze zakazuja mi die tym komus chwalic,zeby nie wyszlo to na swiatlo dzienne,chociaz najblizsza rodzina i sasiedzi wiedza przeciez..widza jak odwiedzam rodzicow z facetem kiedy ptrzyjezdzam na weekend z Warszawy do ich domu Moj brat ma zone i synka i jest zawsze wychwalany i kiedy ktos z dalszej rodziny pyta o mnie to rodzice zagaduja albo zmieniaja temat na rodzine brata a ludziom kłamią ze mieszkam sama w Warszawie i pracuje,bo to wstyd przyznać się do tego ze żyje bez slubu Kiedys powiedzialam matce ze ja tez mam rodzine przeciez w postaci megp tomasza ,a ona wybuchnela smiechem "prosze cie nie rozsmieszaj mnie...ty masz rodzine swoja?a masz slub i dzieci?nie masz!to o jakiej rodzinie mowisz?" Raz taka ciotka z która mamy nikły kontakt pytala jej o mnie ,a ona powiedziała ,ze jestem sama i może do zakonu pójdę....masakra..jestem tyle lat w związku i ona tak kłamie do innych bo wstydzi się powiedzieć ,ze żyje bez ślubu..tez tak macie,ze rodzice wstydza się za was i ukrywają prawdę o was?

Gość gość
Dodam,ze mam ochotę im za To wszystko zrobić na złość i wcale nie brać ślubu...wiem,ze to dzieci nada,ale tak mnie w kurza ich zasciankowosc i życie tylko dla innych i zeby ludzie źle nie mówili...

Gość gość
Hehe

Gość gość
Katole tak mają ale to się powoli zmienia. Dziś żyje się z partnerem i to wystarczy. Normalność nie polega na tym żeby mieć ślub. Można mieć dzieci bez ślubu i żyć szczęśliwie albo mieć ślub i piekło na ziemi.