Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie zacząć nowe życie

Polecane posty

Gość gość

Niemcy czy Holandia? Gdzie znajdę szybciej pracę ?

Gość gość
Jesteś kobietą czy mężczyzną , masz jakiś zawód ,znasz język? Jeśli nic z tych rzeczy to będziesz wegetować tak jak w Polsce. Nie wiem jak w Holandii , ale w Niemczech zasiłek dostanie się dopiero po roku pracy i trzeba być zameldowanym. W Niemczech też większość ludzi żyje biednie ,jedyna różnica to taka ,że w razie "w" dostają zasiłek.

Gość gość
zdecydowanie Holandia. A jeśli to praca jako opiekun To Niemcy

Gość gość
Jestem kobietą i z kilku powodów muszę już wyjechać (sytuacja beznadziejna to jest moje jedyne wyjście). Znam angielski w stopniu komunikatywnym. Podejmę się każdej pracy abym tylko miała z czego się utrzymać. Mam jeszcze jedno pytanie ponieważ nigdy nie pracowałam za granicą czy wyjechać z jakąkolwiek agencją czy wyjechać samej w ciemno? Czy docierając do miasta w Holandii znajdę pracę tak z ulicy czy raczej większe szanse mam na to aby tam skończyć nie mając nikogo kto pomógłby mi na miejscu?

Gość gość
Prace z ulicy ? to nie sloneczniki co Baby je pod kosciolem sprzedaja.

Gość gość
Mogłabym nawet słoneczniki pod kościołem sprzedawać jeśli to pozwoliłoby mi na utrzymanie się samej w obcym kraju. Dziękuję za podpowiedź, wyjadę do Holandii

Gość Z emigracji
Wyjedziesz do Holandi i co dalej SLUCHAM

Gość gość
Nie wiem co będzie ale wiem , że tutaj nie mogę zostać po prostu nie mogę. Muszę to zrobić bo nie mam wyjścia. Dojadę do Holandii i będę szukać pracy po pubach na początku aby szybko znaleźć choćby sprzątanie bo będzie mnie czekało spanie pod gołym niebem. Jak znajdę jakąkolwiek pracę i mieszkanie to pójdę do agencji pracy na miejscu. Może będę miała szczęście choć pech mnie ostatnio nie opuszcza.

Gość gość
Zanim wyjedziesz to nagraj sobie jakas prace ,bo sama bez jezyka i pracy w ciemno to tragedia .

Gość Z emigracji
Napisz w wyszukiwarce Polonia w Holandi lub Polonia w Niemczech tam mozna znalesc prace, prosze NIE wyjezdzaj w ciemno .

Gość gość
Też się obawiam ale jeśli tu zostanę to też tragedia i to bez żadnej nadziei na inne życie. Dziękuję bo miałam jechać do Niemiec bo sądziłam , że bliżej i wyższy standard życia więc więcej pracy i lepsze warunki do jej znalezienia ale jednak do Holandii pojadę. Nie mam nikogo i nie oszukujmy się że znajdę kogoś w necie kto pomoże i to za granicą. Muszę dać sobie sama radę.

Gość gość
Dziękuję i pozdrawiam

Gość Z emigracji
Zycze ci powodzenia

Gość gość
jak sama wyjedisz to grozi ci niebezpieczenstwo

Gość gość
Dziewczyno to blad samej jechac!!!!!!!!

Gość gość
jedź sama, tak jak ta blondi do Egiptu...powodzenia w Zachodnim Kalifacie.

Gość gość
Hej. Jesli zalezy Ci na pracy, to szukaj w hotelach. Tam czesto zatrudnia sie do sprzatania. Nawet w tych duzych. Czeto jest tak, ze hotele obsluguja firmy sprzatajace. Wtedy popros w recepcji o namiary na taka firme. Nie powinno byc problemu. Czasem w mniejszych pensjonatach oferuja prace + pokoj. Jak tylko dostaniech prac i dopelnisz formalnosci zapisz sie na jezyk. Nie wiem jak to jest w innych krajach, byc moze bedzie taka mozliwosc. Mieszkam w Skandynawii i tu sa takie kursy nieodplatne. Bedziesz uczyc sie jezyka i poznasz ludzi. Nie bedzie Ci latwo na poczatku wiec dobrze nalapac kontaktow. Ot, zeby miec sie do kogo odezwac. Wszystko zalezy od nastawienia!

Gość gość
gość 15/39 dziękuję

Gość gość
AAA, no i najlepiej, to zdobyc zatrudnienie u Holendrow, bez polskich posrednikow, bo wtedy lepiej placa i wszystko inne :)

Gość gość
gość 15/48 Nie znasz mnie i mojej sytuacji więc proszę nie oceniaj I nie jestem blondynką cokolwiek to znaczy

Gość gość
gość 15/58 dziękuję za rady, będę pamiętać hotele

Gość gość
Nie lepiej do Czech? W Holandii i Niemczech jest wielka konkurencja, zjechało się bardzo wielu Polaków, Rumunów i Bułgarów. A w Czechach najwyżej trochę Ukraińców, praca ponoć leży na ulicy - a na zachodzie już niekoniecznie. Oczywiście pieniądze nie te. Tych pierdów o kalifacie czasami nie słuchaj, bo to bzdury.

Gość gość
To co jeszcze mozesz zrobic przed wyjazdem, to sprawdz jak nazywaja sie firmy sprzatajace i po przyjezdzie od razu tam sie udaj. Na prace w pubach raczej nie mozesz liczyc, bo nie znasz niderlandzkiego.. Wiec nijako masz okrojone spektrum. Sa tez pralnie, te duze.. Cos sie znajdzie. Im lepiej pojedziesz przygotowana tym powinno Ci byc latwiej po przyjezdzie. Zawsze cos. Przetlumacz sobie wszystko co jest potrzebne, znajdz informacje o rejestracji w kraju, gdzie i jak to sie nazywa. Sprawdz koszty i mozliwosci wynajmu mieszkania.

Gość Z emigracji
Pomogę Ci za wylizanie zipki :)

Gość gość
NASRAM FACETOWI NA RYJ I K****A

Gość Z emigracji
Ja też! :) Zesrajmy się razem!:)

Gość gość
Potwierdzam, Holandia lepsza. Bardzo niskie bezrobocie, mili ludzie. Tylko szukaj czegoś już teraz.

Gość gość
Ja planuję wyjechać w przyszłym tygodniu do Niemiec. Też nie mam żadnej "nagranej" pracy ani kontaktów. Ale myślę że będzie dobrze. P.S. Swoją drogą, to ciekawe ilu tu działa "naganiaczy" ludzi do Holandii :) Sprytnie rozgrywają ludzi na forach, żerując na ich strachu, aby tylko wyjechali do Holandii i skończyli jako niewolnicy też czy innej prywatnej agencji. Przecież to żadna tajemnica że cała Holandia żyje z pracy takich pół-niewolników.

Gość gość
Bardzo niskie bezrobocie, mili ludzie. x HAHAHAHAHAHAHA