Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Górołazka

Opuścić męża z błahego powodu

Polecane posty

Gość Górołazka

Czy jest ktoś, kto też tak odczuwa? Mój dom to kierat. Kocham męża i dziecko, ale to ciągłe sprzątanie za nimi sprawia, że czuję się jak parobek we własnym domu. Nie ma czegoś takiego jak wspólne sobotnie sprzątanie. Próbowałam i nadal próbuję je wprowadzić, ale za każdym razem słyszę jakąś wymówkę. Jest nią również chęć realizowania własnych pasji. Męża pasji. Moje się w tym nie liczą. A właściwie liczą, bo w odpowiedzi zwykle słyszę, że nie musimy mieć posprzątanego domu. Ważne, żeby się realizować. On lubi wspinaczkę skałkową, a ja wędrowanie po górach. Gdy jedziemy w góry on się wspina ze znajomymi, a ja zajmuję się dzieckiem. Niby robię z dzieciakiem spacery, ale ono ma dopiero 8 lat, więc siłą rzeczy nie jest to żadne realizowanie pasji, tylko niańczenie. Oczywiście pobyć z dzieckiem też lubię, ale dlaczego za każdym razem ja? Gdy czasem faktycznie się wyrwę, okazuje się, że dziecko podrzucił mamie i też pojechał... Liczy kasę, bo nie jesteśmy Kulczykami i jakoś tak się okazuje, że starcza tylko na jego wyjazd letni wspinaczkowy z kolegami oraz co dwa lata zimowy zagraniczny, też wspinaczkowy. Naturalnie rodzinne wyjazdy też mamy, ale już moje samotne nie wchodzą w grę... W każdym razie są o wiele rzadsze. Sprzątanie, prasowanie, gotowanie - ja. Jak poproszę o cokolwiek jest robione z fochem, za dwa dni, albo miesiące. Odprowadzanie dziecka do szkoły - ja. Kocham jednak tego człowieka, ma wiele pięknych przymiotów, ale marzę o wyprowadzce. Wolę randki i powroty do czystego domu z podziałem obowiązków i przywilejów na dwa. Czy ktoś też ma pokusę wynieść się z błahego powodu? Czy tylko zdrada, brak uczucia itp. to "prawdziwe" powody?

Gość gość
A pracujesz?

Gość gość
pierwszym nastepstwem odejscia od boga i poddanie sie dzialaniu złego ducha jest smutek,poczucie pustki i samotnosci,trwoga i strach przed przyszłoscia zamkniecie w sobie i niemoznosc kochania ,a takze najruzniejsze choroby psychiczne, nerwowe i somatyczne tracąc wiare, ludzie stacza sie jak po równi pochyłej,az w koncu dochodza do stanu w którym traktuja Boga jako najwiekszego wroga i zaczynaja go nienawidziec w niektórych przypadkach moze dosc do opentania pan bóg dopuszcza do tego by zdemaskowac obecnosc złych demonów i wezwac ludzi do nawrucenia

Gość gość
to nie jest błachy powód musicie isc do poradni małzenskiej wiele muj sasiad myje podłogi w domu to nieraz sam widziałem ale nie opuszczaj jezeli masz kościelny slub ale nawet gdy masz cywilny to takze nie opuszczaj a wez koscielny

Gość gość
macie małzenstwo to koniec z imprezowaniem i własnym hobby zachowujecie sie jak rozkapryszon bachory przydałby wam sie terapia małzenska

Gość Gorolazka
Tak, pracuję.

Gość Górołazka
Nie widzę powodu, dla którego małżeństwo miałoby oznaczać koniec z hobby. Szczególnie jeśli tak jest tylko po jednej ze stron...