Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamakati

14 miesieczna corka

Polecane posty

Gość Mamakati

Moj problem wyglada tak ze moja corka nie dawno zaczela chodzic i jak jestesmy gdzies na trawie gdzie jest bezpiecznie to puszczam ja i chodzi a ja za nia natomiast panicznie boje sie puscic ja po domu i chodzi za reke. Czy wy tez tak mieliscie i czy to kiedys minie czy juz zawsze bede za nia chodziła krok w krok ze strachem w oczach by sie nie przewrucila

Gość gość
To zależy tylko od ciebie. Mój stresy syn postawił pierwsze kroki mając 14 miesięcy, bardzo długo na tę chwilę czekałam, ale nie drżałam o niego. Młodszy zaczął dobrze chodzić sam mając 11 miesięcy i też nie trzymałam go za rękę.

Gość gość
Chyba masz za dużo wolnego czasu, że tak za dzieckiem drepczesz :-)

Gość gość
Oczywiście że ją puść po domu!

Gość gość
To nic innego chyba nie robisz tylko za nią chodzisz. Jak ma się nauczyć jak ciągle jej pomagasz? Poza tym co jej się stanie jak upadnie na pupę w pampersie? Bo zazwyczaj tak właśnie upada dziecko zaczynające chodzić. Oczywiście trzeba pilnować żeby nic na siebie nie ściągnęła albo żeby nie spadła np ze schodów ale zwykłe klapnięcie na pupę nic jej nie zrobi. Musi się nauczyć sama. To tak samo nie dajesz jej łyżeczki żeby się nauczyła sama jeść bo może się zakrztusić? Przesadzasz.