Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj przyszly maz nie chce wspolnej kasy

Polecane posty

Gość gość

W tym roku mamy wziąć ślub. Do tej pory mieliśmy osobna kasę, tzn. na wszystko składaliśmy się po połowie. Teraz uznałam, że powinniśmy mieć wspólna kasę. Nie chce, żeby było moje-twoje. Mojemu facetowi to nie pasuje. On woli stary układ. Nie wiem czy dlatego, że zarabia więcej ode mnie. Nie wiem co robić. Odechciało mi się małżeństwa. Nie czuję wsparcia z jego strony

Gość gość
A co, chciałaś wydawać ze wspólnego konta? I bardzo dobrze, ze nie chce. Każdy ma własną kasę i tak powinno być. Mam nadzieję, ze jednak nie weźmie ślubu z taką materialistką.

Gość gość
Są tego plusy i minusy :/ Mój braciszek ze wspólnej kasy przekłada na kupno gadżetów a z żoną ledwo co zapłacili za OC....

Ja uważam że w małżeństwie powinny być wspólne pieniądze Chociażby z tego względu jeśli na przykład zajdziesz w ciążę później będziesz na macierzyńskim, różnie może być, możesz na przykład stracić pracę, musicie ten temat przegadać jeszcze raz.

Gość gość
Ja sadze ze dlatego nie chce wspolnych pieniedzy bo ma wiecej kasy ajesli maswoj interes to przeraza go to ze w razie rozwodu bedzieszmusiala dostac polowe.... wtedy pewnie intercyzespisze

Gość gość
W małżeństwie kasa jest wspólna.

Gość gość
Czyli jak urodzi sie dziecko to kazda pieluche bedziecie rozliczac? A jak stracisz prace to bedziesz od niego pozyczac na chleb? Bedzie ci rosl dlug?

Gość gość
Chcesz mieć z kimś takim dzieci? Skoro ma takie podejście to po co ślub?