Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dawana

Szpital czy zmiana lekarza?

Polecane posty

Gość Dawana

Mam mentlik. Okres mi się spoznia już 80 dni. Byłam u lekarza, który z podejrzeniem ciąży pozamacicznej odprawił mnie że skierowaniem do szpitala. Druga opcja łyżeczkowanie bo pomoże. Ale coś mnie tknęło i poszłam tego samego dnia na USG. W jednym jajniku pęcherzyk 21 mm, endometrium 6,5mm. Ciąży pozamacicznej brak. Zresztą na chłopski rozum po 80 dniach to raczej już by mnie chyba karetka zabierała z ciążą pozamaciczną. Iść do tego szpitala czy raczej zmienić gina? Moja macica to raczej nie foremka do skrobania kiedy tylko komuś coś się wydaje!

Gość gość
A dlaczego lekarza wykonującego usg nie zapytałaś o diagnozę?

Gość Dawana
Lekarz robiący USG potraktował mnie co najmniej dziwnie. Wyczułam jak by pretensje że na wizytę do innego a tylko na USG do niego. Zdawkowo wymamrotał że on raczej by wywoływał miesiączkę, ale jal już chciałam go pociągnąć za język i przeczytał w mojej hksyori, że miałam endometrioze to tylko rzucił że wywoływanie miesiączki to on chyba jednak nie do końca jest pewien w tej sytuacji bo przecież nie chcemy aby znowu do endometriozy doszło. Tak, tak... Jak by od tej jednej miesiączki miał zależeć powrót endometriozy. Na pytanie co mam robić stwierdził.. że no trzeba pomyśleć. Po czym podziękował za wizytę.

Gość gość
Jak dla mnie on ciąży pozamacicznej nie widzial, bo wtedy by na pewno zareagował. Potraktował Cię faktycznie dziwnie. W sumie to olał Twój problem. Ja bym poszła do...trzeciego lekarza ;) Może z tym skierowaniem idz na SOR do dobrej kliniki ginekologicznej w Twojej okolicy, ale od razu powiedz o swoich obserwacjach i dwóch różnych diagnozach. Wtedy lekarze ze szpitala nie zaczną chyba od łyżeczkowania, tyko najpierw sami zdiagnozują...