Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balabenka

Proszę o pomoc, 23 tc

Polecane posty

Gość balabenka

Zanim zacznę panikować proszę o pomoc :) Jestem w 23 tygodniu pierwszej ciąży. Kilka dni temu byłam u lekarza na wizycie i wszystko było ok, szyjka twarda, zamknięta, łożysko, wody i dziecko w porządku. Od dwóch dni mam jednak takie dziwne uczucie, na początku dodam, że nie jest to ból. W pozycji siedzącej lub stojącej czuję tak jakby napieranie na krocze. Nie boli, ale czuję, nie jest to strasznie uciążliwe. Czy ktoś tak miał?

Gość gość
To normalne. W brzuszku coraz ciezej i czuc ucisk czy parcie. Zobaczysz co bedzie pozniej ;-)

Gość gość
gdzies czytalam wypowiedz pewnej dziewczyny ze miała takie uczucie przy skracającej sie szyjce...

Gość gość
Prawdopodobnie dziecko sie tak ulozylo, ze sie odpycha i napiera na pecherz i szyjke. Mam to uczucie co jakis czas odkad czuje ruchy, czyli jakos od 18-19 tygodnia, najpierw miala nogi w moim pecherzu, potem glowe. Czasem mam wrazenie ze ciagnie mi za szyjke macicy doslownie. Jestem w 37 tygodniu i sa dni ze smigam bez problemu i sa takie ze nie ujde 5 krokow bez zatrzymania bo czuje to parcie na krocze. Tak to jest w ciazy. W pierwszej ciazy ostatnie dwa tygodnie chodzilam okrakiem bo mialam wrazenie, ze mlody ma glowe miedzy moimi nogami:) Jak sie martwisz to zadzwon do lekarza, ale mysle ze niedlugo dziecko zmieni pozycje i to przejdzie, ja bym chyba poczekala na jakies bardziej niepokojace objawy typu towarzyszace twardnienie brzucha, skurcze itp.