Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak widocznego pęcherzyka, ciąża

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa bo 4 dni temu zrobiłam 4 testy ciążowe i beta hcg, wszystko wyszło pozytywnie. Beta wyszła 212. Zaniepokoił mnie trochę fakt, że lekarz nic mi nie mówił. Powiedział tyle, że na usg nic nie widać bo za wcześnie i kazał przyjść za 2 tyg. Według moich obliczeń to jest to 5 tydz i powinno być widać chociaż pęcherzyk? A nic o nim nie wspominał. Czy to może być pozamaciczna? Nie dał mi skierowania na ponowne beta hcg ale dał na szereg badań dla kobiet w ciąży (grupa krwi, glukoza itp). Ostatni okres miałam 25 kwietnia, zapłodnienie mogło nastąpić 11 maja, okres był u mnie nie regularny i średnio co 29-30 dni się pojawiał. Objawy ciąży mam takie, że są to mdłości, częstsze chodzenie do wc oraz pobolewanie podbrzusza jak przed okresem. Czy powinnam się martwić brakiem widoczności pęcherzyka czy zarodka?

Gość gość
Przy becie 1000 można coś zobaczyć. ok 6 tygodnia pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ok 7/8 serduszko. Przyjdź za dwa tygodnie tak jak Ci mówił i będziesz wszystko wiedzieć

Gość gość
Czyli może być to normalne i nie być w tym nic niepokojącego, że jeszcze nie widać ?

Gość gość
Naprawdę tak mało Was może coś na ten temat poradzić ?

Gość gość
U mnie w 6 tygodniu tylko pecherzyk. 6 tydzień 5 dni pęcherzyk z cialkiem zoltym i zarodkiem. Spokojnie ,poczekaj te 2 tygodnie.

Gość gość
u mnie tez tak bylo. ostatnio okres 26 lutego, wizyta u lekarza 4 kwietnia, nie bylo jeszcze zarodka, kazala przyjsc po 3 tyg i bylo wszystko ok :) trzeba poczekac

Gość kalina2017
Może jemu chodziło o to, że nie ma jeszcze zarodka (co jest normalne na tym etapie ciąży) i kazał Ci przyjść za 2 tyg. Gdyby nie było nawet pęcherzyka to nie zleciłby Ci badań :) A tak w ogole to ja ostatni okres miałam prawie tak jak ty tj 26 kwietnia :) idziemy niemal indentycznie :) Tez już byłam u gina, pęcherzyk był ale nic więcej i powiedział że mam przyjść za 2 tyg :) Po prostu jeszcze za wcześnie.. nie martw się.

Gość gość
Po co chodzicie tak wczesnie do lekarza? Nie lepiej zrobic test i przeczekac do 7-8 tyg?

Gość gość
Autorko u mnie w 5 tygodniu nic nie było widać,dopiero jak przyszłam za 2 tyg. to już był zarodek.

Gość kalina2017
Normalnie poszłabym pozniej do gina, ale juz raz poroniłam i muszę brac luteinę na podtrzymanie od pierwszych tygodni ciąży. Gdyby nie to to poszłabym najwczesniej w 7 tc.

Gość gość
Słuchaj lekarza chyba że źle sie poczujesz idź szybciej.

Gość gość
Za niska beta by coś na usg zobaczyć. Martwić byś się mogła gdybyś miała bete 1500 albo i więcej i na usg nie było by śladu ciąży. Teraz szukasz problemu tylko po to by go mieć.

Gość gość
Cześć dziewczyny! Wiecie co, pierwszy raz się cieszę, ze mam zły wynik jakiegoś badania. Jestem po 3 poronieniach i nic mi nie wykryli, nie znali przyczyny dlaczego ciągle trace moje dzieci. Czuje, ze teraz mimo negatywnego wyniku trombofilii przy dobrym leczeniu mam szanse donosci moją kruszynkę.

Gość gość
Trombofilia to nie wyrok... Trzeba podawać leki :-)

Gość gość
Najważniejsze, że została zdiagnozowana :)

Gość gość
Zdiagnozowana czyli cierpisz na nią?

Gość gość
tak

Gość gość
Jakie masz leki w ciąży? Jaka dawka heparyny?

Gość gość
U mnie po poronieniu też wyszła trombofilia :( Robiłam badanie 6 mutacji i wyszło mi aż 5

Gość gość
Gdzie robilas takie badanie i za ile?

Gość gość
Mój gin też mówił żeby najwcześniej przyjść z beta minimum 1000 bo dopiero wtedy może cokolwiek powiedzieć i zaczyna być coś widac

Gość gość
trombofilia trisomia przeciez to powazne rzeczy sa

Gość gość
jakie masz leki na trombofilie?