Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta18x

Wstyd przed chłopakiem, trądzik

Polecane posty

Mój problem jest taki - od kilku miesięcy jestem z chłopakiem, jest nam razem cudownie, udowodnił mi nie raz ze mnie kocha. Problemy z tradzikiem mam odkad pamietam. Poznaliśmy sie w okresie kiedy nie był az tak nasilony, mialam juz nawet nadzieje ze ustepuje. Jednak nic z tych rzeczy. Aktualnie nasilil sie do tego stopnia, ze wstydzę sie wychodzić z domu, makijaż nie zasłania nic w 100%, czasami mam wrazenie ze pogarsza moj wyglad. Do tego mam strasznie tlusta skore, świeci mi sie po godzinie nałożenia makijazu, przez co mam ciasto na twarzy. Ale bez niego sie nie obejdzie, bo mam mase czerwonych przebarwien po tradziku i ma dodatek obecne wypryski. Wyglada to okropnie. Jak widze sie z chlopakiem, to chowam sie we włosach, odwracam sie jak widze ze mi sie przyglada, czesto unikam wrecz spotkań, bo sie wstydzę. Najchętniej zapraszalabym go tylko do siebie, zeby nie wychodzic na dwor i nie widzial moich duzych defektów w świetle dziennym, a szczegolnie teraz przy slonecznej pogodzie. Sama na siebie nie moge patrzec. Pojscie do niego na noc nawet nie wchodzi w gre, chociaż caly czas mnoe namawia, a ja nie chce zeby zobaczyl mnie bez makijazu. Jak przestac wstydzić sie chociazby spotkan na dworze? Chcialabym sie z nim widziec dzien w dzien ale boje sie ze przestane mu sie podobać, patrzac na to ze poznalismy sie, gdy moja cera była w lepszym stanie.

Gość gość
Zostaw go! N==

Dziewczyno nie przejmuj się ! Miałam podobny problem jak Ty. Przez lata walczyłam z trądzikiem i przebarwieniami po nim... Na szczęście koleżanka poleciła mi żel oczyszczający Effaclar firmy La Roche Posay. Stosuje go ze dwa miesiące i nareszcie jestem zadowolona z mojej cery. Nie jest już tłusta i świecąca, zaczerwienienia są prawie niewidoczne a co najważniejsze odkąd go używam nie mam nowych pryszczy. Mam nadzieję, że tobie również pomoże. Jeśli będziesz mieć jeszcze jakieś pytania wal śmiało. I nie wstydź się przed chłopakiem, jak kocha to pare pryszczy nie będzie robić mu różnicy.

Gość gość
Znajdź sobie kochanka, niech rywalizują :-)