Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćinsa

O co chodzi z tym NFZ

Polecane posty

Gość gośćinsa

Zastanawia mnie po co ten system istnieje, skoro jak chce zrobić badania np. na alergię lekarz mi mówi, że limit na badania się już wyczerpał i badanie ok, ale dopiero od przyszłego roku? Poza tym dlaczego jak chcę się zarejestrować na NFZ do jakiegoś specjalisty to słyszę bardzo odległy termin, ale prywatnie, za opłatą mogę iść od razu i to w godzinach pracy lekarza dla NFZ? O co kaman? Tak samo dlaczego nie można sobie zrobić zębów na NFZ? A płacąc prywatnie można? Dlaczego lekarze wpisują sobie wizyty, badania, których nie ma? Odprowadzam normalnie z każdej wypłaty grube podatki na to, żeby móc w każdej chwili skorzystać z bezpłatnej służby zdrowia, której de facto NIE MA! Muszę dodatkowo za wszystko płacić!! Dlaczego nikt się nie weźmie za ten złodziejski system?

Gość gość
Dokładnie k****a mac!

Gość gość
Tez mnie to zastanawia. Gdzie podziewaja sie pieniadze przeznaczone dla pacjentow. ktos kiedys powiedzial, ze jak pacjent nie wykorzysta jakiegos limitu- to ten limit idzie do kieszeni lekarza.

Gość Bar_bara34
Dlatego ja nawet się nad tym nie zastanawiam tylko wykupiłam pakiet w prywatnej przychodni konkretnie LUX MEDZIE. Kilkadziesiąt złotych w miesiącu, a mam nielimitowane wizyty u specjalistów, nie musze chodzić po skierowania i wszystko umawiam przez aplikację w telefonie. A nawet jest możliwość skorzystania z porady online na czacie bez wychodzenia z dom.

Gość gość
A ja bym chętnie zapłaciła za prawnika, bo tych złodziei, którzy kradną nasze pieniądze z NFZ trzeba ukarać. Z jakiej racji nam zabierają pieniądze na coś, co nie istnieje? :-( Wszyscy leczą się prywatnie, albo wcale, to jest chore :-(

Gość gość
tylko NIE KORZYSTAJCIE z lux medu, bo skoro tu tak głupio się muszą reklamować :D to znaczy że są gorsi od nfz'tu :D

Gość Nina Kowalska
E tam, nie zgodzę się! Ja mam bardzo dobre doświadczenia z Lux Medem i też zawsze chwalę jak tylko jest okazja :) Teraz mogę jeszcze ich pochwalić za świetnie działający Portal Pacjenta. Można umawiać się i odwoływać wizyty online, a cała historia wizyt i wyniki badań sa w aplikacji - świetne!

Gość gość
Reklamują się na kafeterii i to w sposób jakby to pisała absolwentka socjologi wyższej szkoły wydawania papieru ukończenia studiów w wólce kosowskiej. To ci dopiero reklama, na pewno skorzystam z ich usług :D