Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dentysta WYRYWANIE zeba

Polecane posty

Gość gość

wyrywanie zeba boli? ile trwaa :(((

Gość gość
wyrywal ktos? ;[

Gość gość
Rwanie jest w znieczuleniu, więc nie boli. A trwa róznie zalezy od zęba i korzenia.

Gość gość
ja tego znieczulenia nie jestem wlascie taka pewna, kiedys mialam robiona plombe i wczesniejsze naprawianie tego zeba na znieczuleniu jednak bolalo ;/ najlepsze ze tak promieniuje ze sie gupie ktory to na pewno.. prosic o mocniejze znieczulenie ? potem boli?

Gość gość
owszem rwanie jest w znieczuleniu... ale zawsze moze miec negatywne skutki...ppowiklania,stan zapalny,zgorzel...suchy zebodól...kazdy dent cie o tym musi poifnormowac:) znieczulenie ustapi po 60 minutach...a dziaslo cie moze napiertalac i 3 doby:*

Gość gość
;O

Gość gość
najlepiej jakby mnie uspali..zje mnie wyobraznia, juz mam ochote uciekac..

Gość gość
Nie boli. Boleć to może potem szczęka od otwierania szeroko paszczy,ale to jak się rwie8ki.

Gość gość zawadiaka
gość dziś ja tego znieczulenia nie jestem wlascie taka pewna, kiedys mialam robiona plombe i wczesniejsze naprawianie tego zeba na znieczuleniu jednak bolalo ;/ najlepsze ze tak promieniuje ze sie gupie ktory to na pewno.. prosic o mocniejze znieczulenie ? potem boli? x 1. To dentysta spartolił i dął za małą dawke, albo źle wbił. Jak znieczulenie jest dobrze podane, to po niecałej minucie juz nie masz czucia. 2. Jeśli nie masz pewności który ząb, to powinas zrobić RTG 3. Jak przed rwaniem bedziesz mieć nadal czucie, to oczywiście że wołaj o drugą dawkę znieczulenia. 4. Po wyrwaniu logisz że poboli, dlatego albo przepisuja ketonal albo od razu łyknij tabletke przeciw bólową, a potem rób zimne okłady.

Gość gość
zaopatrz sie w dobre leki przeciwbolowe zanim pojdziesz do dentysty.. wyrywanie nie boli, bol jest po, ale do przezycia. mialam usuwana 8ke chirurgicznie i doba po to byl koszmar, ale u Cienie po zwyklym rwaniu takiej jazdy nie bedzie. powodzenia!

Gość gość
Nic się nie bój będzie dobrze.

Gość gość
Jak mi wyrywali to pomimo że miałam podwójne znieczulenie to bolało jak cholera. A na drugi dzień to się czułam jak by mi pół głowy wyrwali.

Gość gość
a krwi duzo?

Gość gość
Krwi akurat mało

Gość gość
Ja tez sie wybieram a w sobote ide na urodziny do kumpla. Jak z alkoholem? Ile po mozna pic

Gość gość
a czy przy wyrywaniu zeba moze mi sie cos stac? troche przewrazliwiona jestem ;p

Gość gość
hm?

Gość gość
wiecie co bylam .. godzine na fotelu.. i co nie wyrwali bo stan zapalny i bolalo .. polamali , powyginali i nara termin za 3 tyg. umieram co mam robic? antybiotyk mam 7 dni i koniec a tu termin za 3 tyg.. smieszne , to byla tragedia..

Gość gość
tragicznie jest..

Gość gość
Niemożliwe. Idz do dobrego chirurga szczękowego. Raz dwa wyrwie.

Gość gość
Bzdura! jak ma stan zapalny to nie wolno rwać! konował weżmie kasę i wyrwie a potem inny będzie leczyć

Gość gość
no przeciez powaznie mowie, bolalo mnie..znieczulenie nie dzialalo wystarczajaco, powiedzial ze nie moze bo bd mnie bolec bo stan zapalny.. jakby nie mogl odrazu przepisac antybiotyku co by nie dopuscic do sytuacji w jakiej jestem..

Gość gość
po ketonalu juz mniej boli. ale co z tego ..zapomne sie i mi sie polamie do reszty.. lekko zacisne i boli.. ja podejrzewalam stan zapalny bo jednak bolal..ale myslalam ze ok skoro mnie sprawdzil, wypytal itd. jeszcze mi o jakims opoznieniu mowil no kurde przepraszam za klopot..

Gość gość
i tak stowe zaplacilam ..jeszcze rtg

Gość gość
dzis rano sie obudzilam to sie poplakalam jak dziecko..bol tragiczny.. caly dzien na ketonalu teraz schodzi..cos slabiutko to na mnie dziala , ale wazne ze w ogole..

Gość gość
wczesniej nigdzie nie ma miejsc jak mam tak przetrwac 3 tyg.?

Gość gość
teraz schodza p/bole i zaczynac czuc bol i jakie takie napieranie na tego zeba..od dziasla jakby co to moze byc.? strasznie irytujace, jakby mial wyskoczyc.. ueh nie zorientowalam sie a sobie wlosy rwalam..

Gość gość
pomoocy ;(