Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Wy też ciągle pierzecie?

Polecane posty

Gość gość

Mam dość. Jest nas czwórka,w tym dwoje maluchów. W tygodniu włączam 4 razy pralkę na 7 kg wsadu. Ciągle mam górę ubrań w pokoju do poukladania w szafie. W.szafie drugie tyle. W koszu na pranie trzecie tyle i jeszcze zazwyczaj na sznurku, tak kolo się zamyka. :-/

Gość gość
Znam to... Też mam pralkę 7kg i jedzie na okrągło a w listopadzie urodzę trzecie dziecko... Będę prać i prać:-)

Gość gość
Ja mam 8kg, jest na 4i dziennie robię po 4 prania np. 4 dni z.koleji dzień przerwy i znowu. Z tym,że ja pióra ręczniki od razu po użyciu,np.po kąpieli z całego dnia ręczniki po jednym użyciu lądują w pralce. Jeansy też założę 2 razy i do prania. Itp.

Gość Mama 2 plus 2
Tak, zwłaszcza odkąd urodziłam drugie dziecko. Wstawiam pralkę co drugi dzień ale i zdarza się że dwa dni pod rząd. Ale ja pranie z suszarki od razu składam i układam w szafach a prasuje przed założeniem. Taki system się u mnie sprawdza bo wcześniej też miałam sterty czystych ubrań i brak czasu żeby je uprasowac. A nawet wcześniej uprasowane ubranie przed założeniem czasem wymaga przeprasowania. A tak pozbyłam się stert a rano raptem 2 min zajmuje mi uprasowane tego co potrzeba na dany dzień.

Gość gość
Też. Również mam 7 kg wsadu, nasza rodzina to 2 plus 3. Z tym, że nie widzę sensu prać ręcznika po 1 wytarciu, każdy sobie rozwiesza swój ręcznik po użyciu i schnie, ręczniki porę raz na kilka dni. Pościel zmieniam co tydzień.

Gość gość
Ja reczniki piore okolo raz w tygodniu tak samo jak posciel. Mimo ze jest nas 3 w tym 1,5 roczne dziecko robie pranie co dwa dni po 7kg wsadu... az czasem sie zastanawiam skad tego prania tyle...

Gość gość
pierzecie ale nadal śmierdzicie

Gość gość
A jaj jestem sama z synem i tez wiecznie piorę. Szczególnie dużo mam odzieży sportowej. Co jedna pralkę wypiorę, znów reklamówka pełna.

Gość gość
U nas to samo 2+2. Wlasnie skonczylam prasowac zaraz ide wieszac pranie ;-)

Gość gość
O matko! Co za porazka, ciagle prac, rozwieszac, prasowac I tak w kolko. Przeciez wy tracicie zycie na praniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie szkoda wam zycia?????? Ja piore raz w tygodniu swoje rzeczy I raz w tygodniu dziecka. Do tego posciel reczniki raz na jakis czas. To wy sie tak brudzicie ze tyle ciuchow zuzywacie ze musicie prac codziennie albo co dwa dni????

Gość gość
Tak, bo mam dwa brudasy w domu. Jeden ma 3 lata a drugi 36... Pralka 7kg wsadu. 4-5 pran na tydzień Dzisiaj już 2 zrobiłam i się susza.dobrxe że mieszkam.w domu z ogródkiem i mam sznury i suszarkę. Bo inaczej.zginelabym pod tym praniem

Gość gość
Powiem szczerze, ze sobie tego nie wyobrazam. Ile razy dziennie trzeba sie przebierac zeby miec takie stosy prania?? Dodam, ze tez mam trzyletnie dziecko, ktore ubieram w jedno ubranie do przedszkola I po powrocie przebieram w drugie. I czesto te ubrania sa czyste po calym dniu. Ja tez ide w jednym stroju do pracy, a w domu przebieram sie w drugi. I co tu niby prac codziennie albo co drugi dzien??

Gość gość
Ja tez nie rozumiem Robie dea prania tygodniowo Nigdy więcej.

Gość gość
Tak albo piore albo segreguje albo rozwieszam albo prasuje...pralka 6 kg i piórem tak 6 razy bo albo ciuchy albo pościel a jak akurat myślę że nie bedzie prania to pościel zasikana....

Gość gość
Ja niewiem jak możliwe jest niepranie w taka pogodę. Pościel co tydzień do zmiany dziecko jeszcze coś wyleje albo zsika się to a to ubranie. a to koc. Gdyby nie to sikanie to pewnie było by mniej ale i tak w taka pogodę jest więcej bo to nie zima ze jeansyw się 4 dni nosi tylko po jednym dniu wszystko do pralki.

Gość gość
14:47 To oducz dzieciaka lania gdzie popadnie.

A ja ze swojej strony mogę wam polecić suszarki ogrodowe Linomatic, https://www.leifheitsklep.pl/linomatic Jeśli macie duży balkon lub ogród to jest super sprawa. Posiadają dużą ładowność prania, więc nie trzeba już się martwić ile jednego dnia mogę wstawić prań:)

Gość gość
Ja puszczam jedną pralkę naszą tzn. męża i moje i jedną mojej 10 miesięcznej córy no i ręczniki raz na 1,5-2 tygodnie i pościel raz na...wolę nie pisać:p