Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieniądze z wesela...niby 85 par ale wszystko ledwo się zwróciło

Polecane posty

Gość gość

Jestem trochę rozczarowana - nie abym narzekała - ale....no sami zobaczcie...W cześci kopert były same kartki...ktoś dał 100 zł od pary... W innych więcej, udało nam sie spłacić wesele ale nie zostało nic więcej...Uważacie że to fair?

Gość gość
nie fer to organozowac zaprosic i liczyc zeby sie aby zwrocilo nie wspominajac ze chce sie jeszcze na tym zarobic ... zenada

Gość gość
trzeba być walniętym żeby takie wielkie wesele robić ale ...Twoja sprawa i Twoja kasa. Pewnie na wsi mieszkasz i należy zamknąć gęby sąsiadom. Jeszcze gorsze jednak jest to, że tak bardzo liczyłaś na tę kasę... smutne to. I jeszcze pytasz czy to jest fair? Należało wcześniej na zaproszeniach umieścić stosowną informację o minimalnej kwocie w kopercie...wrrrrr. A może kosztorys sobie już zrobiłaś ile tego hajsu będzie a tu takie rozczarowanie ojojoj. Każdy daje ile uzna za stosowne.

Gość gość
w zyciu trzeba liczyc na siebie, a nie ze ktos da. Trzeba bylo wyprawic wesele tylko dla najblizszych, a za reszte pojechac na fajna wycieczke.

Gość gość
No wiesz, u mnie nie zwróciły się nawet koszty w 1/3. Ale ja nie oczekiwałam zwrotu kosztów i miałam naprawdę duże wesele, bo ponad 200 osób, noclegi i tak dalej.

Gość gość
u nas było w kopercie 1oozł na 7 czy 8 osób... za kazdego placilismy po 160zł...

Gość gość
A to miał być biznes ?

Gość gość
Trzeba było bilety sprzedawać. Goście musieli się ubrać, uczesać, dojechać - wiesz ile to pieniędzy? I tylko po to, żeby świętować z Tobą Twój szczęśliwy dzień, zrobić Ci przyjemność. Doceń to, że im się chciało.

Gość gość
A my daliśmy 700zł od pary, dobrze? To wesele przyjaciółki chłopaka mego

Gość gość
700 zł od pary jest ok. Gdyby to była bliższa rodzina to 1000 zł a jeżeli brat, siostra i tak bliska to ok. 1300 zł od pary.

Gość gość
Ze strony państwa młodych w kwestii przyzwoitości jest nie liczyć na zarobek. Jak się robi wesele na 170 ludzi, to chyba stać. Natomiast ze strony gości kwestią przyzwoitości jest przynieść podarunek na nową drogę życia, a co, czy ile w kopercie to tyle ile na kogo stać. 100zł od pary, czy pusta koperta jeśli osoba nie jest skrajnie biedna, to taki sam szczyt chamstwa, jak prośba o kasę w zaproszeniach. Już lepiej żelazko za 100zł wygląda, niż 1 banknot o tym nominale.

Gość gość
Wiesz co ja też robie duże wesele bo rodzina najblizsza jest ogromna, ale nawet nie liczę żeby zwróciło się, dla mnie liczy się aby byli wszyscy ze mną w tym dniu i żeby dobrze się bawili.

Gość gość
Moja znajoma po weselu spisywala kto ile dal, a potem pytała : ty dałaś 200 zł w kopercie? Boże jacy ludzie są niezyciowi dając takie kwoty. - dla mnie to żenada. Dzwoniła do większości gości i pytała kto ile dal...

Gość gość
A najlepsze ze i tak się wszystko porozwodzi za 10 lat