Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bunt 12 latki już nawet nie chodzi do szkoły zrobilismy jej wakacje

Polecane posty

Gość gość

Ale ciagle ma pretensje, jak nie dostanie czegoś to krzyczy, płacze, rzuca się na ziemię....Ostatni raz w szkole była 29 maja powiedziała że ona chce wakacji, wiec uznalismy ze lpiej aby je dostala i ma. Kiedy przejdzie jej ten okres buntu?

Gość gość
Chyba sobie jaja robisz.

Gość gość
to teraz nie stekaj jak na to pozwalasz

Gość gość
Moj się zaczął jak miałam 13 i szybko skończył. Dostałam lanie pare razy, dotkliwe kary, zakaz wychodzenia z domu i szybko mi przeszło. Dobrze, że rodzice to szybko zareagowali i na wiele nie pozwalali, bo potem bym nie wyszła pewnie na ludzi tylko miała już dzieci nastolatki i siedziała na zasiłku. A tak mam ukończone studia, roczne dziecko i dobrą pracę.

Gość gość
Masz dziecko takie, jakie sobie wychowałaś. Teraz grzecznie zapytaj, czy zamierza wrócić do szkoły od września, czy zakończyła edukację i czy ewentualnie nie podnieść jej kieszonkowego, bo skoro siedzi w domu, na dużo czasu to i wydatki może mieć większe. Znasz metodę kija i marchewki? Radzę spróbować.

Gość gość
Ostatnio same tylko prowa na tym dziale

Gość gość
Może się nigdy nie skończyć jeśli jej nie zdyscyplinujecie. Nie chce iść do szkoły - każcie jej. Jak czegoś chce a wy nie - postawcie na swoim. Proponuje lanie. Na początek np. 30 pasów i za każdym razem kiedy coś wymusza - kolejne. Ja tak wychowuje 5 dzieci (8 - 14 lat).