Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybralybyscie przyjaciółkę na chrzestna

Polecane posty

Gość gość

Czy kogoś z rodziny..z kim macie kontakt ale mniejszy?

Gość gość
Przy corce byl priblem i komentarze, ostatecznie chrzestna zostala wtedy 18 letnia kuzynka meza a chrzestnym kuzyn tescia. Teraz przy synku bedzie moja przyjaciolka z mezem. Tesciowej juz nie pasi, jyz zaczela wymyslac, ze na pewno zgodzi sie syn jej siostry. Tak, jasne juz tesciowa za niego zgode wydala nie pytajac go o zdanie. Nie wazne ze chlopak mieszka z zona 300 km od nas i widzielismy sie przez 10 lat dwa razy.

Gość gość
No ja w zasadzie myślałam o kimś z rodziny, mam dwie kuzynki które mogłyby być, mam z nimi dobry kontakt choć rzadki o przyjaciółce nie myślałam bo ma już dwóch chrzesniakow, ale ona sama wyszła z tym ze to jej marzenie i nie umiałam jej odmówić. Zresztą wiem ze będzie super chrzestna bo widzę jaki ma stosunek do swoich chrzesniakow, że to dla niej zaszczyt i naprawdę interesuje się nimi a nie ze życzenia raz do roku i tyle. Ale już widzę obrazę w rodzinie ze wybrałam kogoś "obcego"

Gość gość
Nigdy w życiu

Gość gość
Jasne ze przyjaciolke. Od kiedy to chrzestnym musi byc ktos z rodziny. I nie rozumiem tu komentarzy tesciowej czy kogokolwiek, to decyzja tylko i wylacznie rodzicow.

Gość gość
Teściowa się nie przejmuje moze bardziej czy tym kuzynkom nie będzie przykro czy się nie obraża.

Gość gość
U mnie nie ma zadnych kobiet w rodzinie praktycznie, u mnie brat rodzony i 2 kuzynkow, u meza 2 braci rodzonych i 3 kuzynow, wiec chrzestna zostala moja przyjaciolka. :D Ale nie rozumiem po co sie przejmujecie zdaniem tesciow/rodzicow. Wy chyba najlepiej wiecie co jest najlepsze dla waszego dziecka.

Gość gość
A ja jestem jedynaczka, a wszystkie kuzynki byly dziecmi, gdy potrzebowalam chrzestnej, bo to ja bylam najstarsza z wnuczek :D Maz ma mlodszych braci, byli niezonaci.. Moje 2 przyjaciolki zostaly chrzestnymi moich dzieci :P Corka nawet chrzestnego ma z poza rodziny, naszego przyjaciela :) Nie zamykamy sie wylacznie na rodzine, to rodzina nam sie powiekszyla o nowe osoby :) Ja tez jestem chrzestna corki mojej przyjaciolki :)

Gość gość
Ja sie nie przejmuje zdaniem tesciowej, mamy juz postanowione i koniec. Chcialam tylko pokazac, ze wlasnie istnieje taki nacisk by bylbktos z rodziny.

Gość Kauamarnica
Chrzestna mojej córki jest moja dobra koleżanka z którą koleguje się od dziecka, a chrzestnym jest brat mojego męża i wiecie co? Gdy mąż był w pracy i zabrał auto to na szczepienia, zakupy, urzędy - jeździła ze mną chrzesta córki, nie dlatego, że ja ją prosiłam tylko dlatego, że ona chciała przypilnowac małej kiedy ja będę załatwiać różne sprawy. Pamięta o dniu dziecka, urodzinach, świętach, nawet imieninach. Choć proszę ją żeby nie rozpieszczala mi dziecka, jej to sprawia przyjemność, chrzestna jest wspaniałą. A brat męża? Nie wie nawet kiedy córka ma dokładnie urodziny, nie zadzwoni, a sam się prosił o to żebyśmy wzięli go na chrzestnego, w przeciwieństwie do mojej koleżanki....

Gość gość
Chrzestnymi moich córek sa : młodszej moja przyjaciółka i męża przyjaciel a starszej moja druga przyjaciółka i męża brat. Oboje mamy siostry i rodzeństwo,jednak stosunki sa tylko poprawne. Z przyjaciółmi jednak to inna bajka,sa częścią rodziny i tyle. Lepszych chrzestnych w obu przypadkach wybrać nie mogliśmy.

Gość gość
No cóż - decyzja obarczona sporym ryzykiem. Moja przyjaciółka jest chrzestną dziecka DAWNEJ kumpeli - kiedyś były nierozłączne, a od 20 lat nie utrzymują kontaktu. Tak wyszło, drogi się rozeszły. Chrzestnym mojej córki jest szwagier męża - tyle, że BYŁY szwagier, kontaktów też żadnych.