Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy na l4?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się w którym miesiącu przestać pracować? Jasne, że chcę długo, ale myślałam by ten ostatni trymestr zostać w domu... Choć nie wiem, czy nie dłużej Jka myslicie?

Gość gość
Jak najbardziej, dlaczego za długo. Odpocznij, ogarnij sprawy przed porodem. Potem będzie opieka nad dzieckiem, powrót do pracy to będzie sajgon.

Gość gość
Jak się będziesz źle czuła albo będą wskazania lekarskie. NIe rozumiem takiego "kiedy" - zdrowa ciąża to nie choroba.

Gość gość
Ja poszłam w dniu porodu,znaczy nie poszłam tylko urodziłam po pracy :). O 15.20 wyszłam z biura a o 18 urodziłam :) pracuje w korporacji na wysokim stanowisku.

Gość gość
Ja poszłam już w pierwszym trymestrze, bo nie czułam się na siłach. Szybko zleciały mi wolne dni i niedługo rodzę. :)

Gość gość
Ja pracuje i jestem w 30tc, nawet w pracy sie dziwia ze nie jestem na L4. I fakt nie znam NIKOGO w moim otoczeniu kto bylpracowal dluzej niz 1trymestr....

Gość gość
Zależy jaka praca. Ja niestety nie pracuję w jakimś urzędzie, czy korporacji, tylko w sklepie w galerii handlowej. Poszłam na l4 w 7tc. Pierwszy trymestr był dla mnie okropny. Przez częste wymiotowanie i brak apetytu sporo schudłam i tak nie dałabym rady stać w pracy po 8-12 godzin.

Gość gość
Ja kończę 18 tydzień i pracuję nadal. Pracuję umysłowo w korporacji. Od samego początku oczekiwano ode mnie podania daty od kiedy pójdę na L4. Powiedziałam wstępnie że 3 miesiące przed porodem odejdę ale zobaczę jak to będzie. Chcę żeby byl juz ktoś za mnie przeszkolony kiedy będę dochodziła. W pierwszej ciąży odeszłam 2 miesiące przed porodem i to tylko dlatego ze był starszny upał a biuro było nieklimatyzowane i nie dalo sie wytrzymać. Nie wiem skąd teorie ze wszyscy chodzą od razu.

Gość gość
ja poszłam w 6 miesiącu,bo był to już grudzień, a ja dojezdzałam do pracy ok 100km pociągiem