Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzedalybyscie dom i kupily 2 mieszkania w tym przypadku?

Polecane posty

Gość gość
Zależy - od tego na ile lubię dom, jak wygodnie mi się mieszka, a na ile sama chciałabym się przenieść. Nie ma natomiast opcji, żeby córka mieszkała ze mną mając własną rodzinę. Jeśli zdecydowałaby się ją założyć - to oczekiwałabym, że będą w stanie zarobić sobie na mieszkanie - choć mogłabym w tym pomóc dokładając kasę. Jeśli tam, gdzie jest dom nie ma pracy - to chyba oczywiste, że córka wyjedzie i będzie się sama dorabiać. Rodzice nie są zobowiązani do kupowania jej mieszkania, nie mają obowiązku wywalać swoje życie do góry nogami dla jej wygody. Kuzynka może wziąć kredyt a nie wynajmować.

Gość Babcia 1
Dom to moja krwawica i nigdy w życiu nie sprzedałabym domu dla wygody córki.Jeśli ma takie wymagania niech sobie kupi lub wezmie kredyt.W domu z osobnym może mieszkać z rodzicami.Jak nie odpowiada to trudno.

Gość gość
Dziecko było na garnuszku ubrodzico-owszem, jednak samo sie na ten swiat nie prosiło!!! Spłodzili to niech mysla o zyciu a nie własnym egoizmem sie kierują a na starość trwoga bo co tu ze soba zrobic. Spłodzić to kazdy a wychowac i ułatwić start to żaden jeszcze kłopoty na starość. Co za ludzie

Gość gość
Ja mieszkajac tylko z mezem na emeryturze w domu ponad 200 metrowym, to sprzedalabym go i kupila mniejszy a reszte pieniedzy dala corce na wklad wlasny.

Gość gość
Dom to obciążenie na stare lata. Sama teraz przez to przechodzę - mamy swoje życie, mieszkanie z mężem kilka godzin drogi od coraz bardziej niedołężnych rodziców i dom którym trzeba się zajmować. Weekendy zamiast spędzić na rowerach z dziećmi spędzamy albo harując na dom i gospodarstwo teściów albo na dom rodziców, bo już sobie sami nie poradzą z odetkaniem rynien czy umyciem okien a nie pozwolą kogoś wynająć do pomocy. Rodzicom też jest trudno samemu tam żyć bo palenie w piecu, dojazdy do apteki czy koszenie trawy na dużej działce to wysiłek dla 70 latka po zawale. Czasem mieszkanie w mieście jest zwyczajnie wygodniejsze od utrzymywania wielkiego domu na starość. A mieszkanie kątem u rodziców bez prywatności i decydowania o własnym mieszkaniu (a tym jest mieszkanie nawet na "pięterku" u rodziców") to nie jest coś o czym marzą młodzi ludzie.

Gość gość
Moja sąsiadka na wsi sprzedała z mężem dom i kupili sobie mieszkanie w mieście bo nie dawali rady już utrzymać domu,druga sąsiadka z mężem są po 70 i też dali dom na sprzedaż chcą się wyprowadzić do miasta.

Trudno powiedzieć na pewno, za dużo różnych czynników jest. Ale jeśli zdecydujesz sie na taki krok to może sprawdź, czy nie spodoba Ci się Akacjowa Aleja w Radzyminie, bo to dość spokojne osiedle jest.

Gość gość
WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!! WYPEIRDALAJ k******o z tym spamem!!!

Gość gość
Powiedz kuzynce niech tego nie robi rodzice napewno o nia dbali wyksztalcili a teraz to jej szajba obija i zadzi nie swoim majatkiem. Tak nie mozna a powiedz mi ile ta twoja kuzynka w ten dom wlozyla wladnych pieniedzy i pracy. Czy kiedys tam kosila czy myla okna . jaki jest jej wklad.patrzy tylko na swoja dup....niech najpierw sama zarobi na dom to bedzie wiedziala ile kosztuje dom elewacja dach podjazd do domu ogrodzenie. Niech sobie zarobi a potem niech czeka az jej corka lub syn bedzie go sprzedawac .wiem co pisze bo bylam w bardzo podobnej sytuacji .syn sptzedal dom a mnie do opieki. Bo stara i niedolezna. Nie zdajesz sobie sprawy jak to boli .wolalaby tego niedoczekac

Gość gość
Kuzynka nich wezmie kredyt 500000 i splaca przez 30 lat a jak go splaci to jej dziecko toksyczne sprzeda dom bo w jednym domu nie bedzie mieszkac z rodzicami .dom rodzinny to dom na pokolenia.ona nie musi wpychac pieniedzy na wynajem jakby rodzice przewidzieli ze ich corka bedzie taka toksyczna. To mozna sie starac o lokal z miasta .niech ona nie wymaga od rodziny tylko d....... Ruszy do urzedu ale dla niej to chyba tez za duzo roboty. Najlepiej podac wszystko na tacy a ona moze tylko ja umyc i to dla wlasnej korzysci .biedni sa jej rodzice napewno nie wiedzieli ze taki ich zly los spotka .bardzo ich zaluje .jaka by niebyla rodzina to trzeba ja wspierac pomagac a swoj interes i wygody odlozyc na bok. Pamietaj rodzine ojca i matke masz tylko jedna