Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie z tym radzić? Trawy pylą wszystko pyli..a ja kicham i kicham. Do tego dochodzi alergia na roztocza w domu..-nawet tam nie mogę spokojnie posiedzieć bo ciągle się męczę...eh już nie mam sił ;/

Gość gość
Rozumiem twój ból, ja na dodatek mam jeszcze na niektóre jedzenie alergię. Czasem biorę leki po prostu jak muszę.

Gość gość
ja mam taka alergie silna ze biore leki 2 razy dziennie a i tak nie pomaga do konca , :o katastrofa

Gość gość
Ja do tego mam astmę :)

Gość gość
Idź do lekarza są na to różne leki. Co to roztocz w domu to warto jest oddać dywany do ozonowania do kliniki dywanów i to bardzo pomaga. Wiem bo akurat mam ten sam problem :) No a z alergią na trawy itp. to tylko jakieś kapsułki i wytrwałość :)

Polecam książkę Alergia - Linda Gamlin Opisuje wszystko o alergii.

Gość gość
Próbowałaś jakieś leki przeciw alergii? Ja na pyłki stosuję tabletki Allertec, które prawie od razu mi pomagają przynajmniej z katarem i kichaniem. I alleluja, bo czasem mam ochotę zakichać się na Amen.

Gość pixalosa
Najlepiej pójść do dobrego alergologa. Ja byłam w Art Clinic w Poznaniu i tam najpierw zrobiłam badania krwi, a pozniej badania i pan alergolog w pelni odpowiedzialnie do mnie podszedl:)

Gość gość
A masz w domu nawilżacz powietrza? Ja od wielu lat jestem alergikiem i zarówno kurz jak i pyłki to dla mnie zmora! Bardzo pomaga mi w dolegliwościach nawilżacz powietrza Anton, który kupiłam http://www.stadler-form.pl . Za pomocą jonizatora usuwa pyłki i kurz z powietrza, co wyraźnie przynosi ulgę, a dodatkowo jest ultradźwiękowy, więc bardzo cichy :) Pozdrawiam

Gość gość
Najgorzej jak na dworze wszystko pyli a przychodząc do domu kichasz bo masz alergie na roztocza itp :D Tutaj faktycznie najlepszą opcją jest ozonowanie wszystkich dywanów jeśli takowe posiadasz dlatego opcja z kliniką dywanów na pewno do przemyślenia moim zdaniem :)

Gość gość
Ja własnie tak robię co roku. Oddaje dywany do ozonowania tym bardziej, że u mnie w domu kilku alergików a dywany kochamy więc się ich nie możemy pozbyć :P Ale efekt jest bardzo dobry i problemu z kichaniem nie ma.

Gość kendi92
a jak radzić sobie z alergia skórna? ostatnio mi wyskoczyła jakaś dziwna wysypka, swędzi mocnoo, nawet nie wiem na co to może być alergia

Gość gość
Przede wszystkim zadbaj o to, żeby wyleczyć się z alergii, a nie tylko zatuszować objawy. Kup sobie probiotyki, bierz maksymalną dobową dawkę codziennie przez 2 miesiące. DO tego olej z nasion czarnuszki zimnotłoczony(paskudne,ale działa). Najlepiej wprowadź do codziennego jadłospisu przez cały rok produkty probiotyczne. Całe życie walczyłam z astmą i alergiami, probiotyki i olej z czarnuszki załatwiły sprawę w dwa miesiące, a już nawet na sterydach byłam. Teraz nie biorę leków. Córka 2 letnia miała alergię skórną, bardzo ciężką. Zajęłam się jej jelitami właśnie za pomocą probiotyków i oleju z czarnuszki, jak ręką odjął

Gość gość
Bierz coś przeciw alergii, najłatwiejszy sposób. Ja osobiście biorę allertec i jestem mega zadowolona z działania. Nie jestem ospała, ani nic, a nie smarkam już jak szalona.

Gość gość
ja biorę hitaxę fast, przez te trawy można oszaleć, jak zapomnę leków to zaraz kran z nosa i jest ciężko ale już mam nawyk brania ze sobaą do torebki leków i jakby co to w każej chwili mogę wziąć

Gość Katamalinka
Oj z alergią trzeba uważać bo nieleczona może prowadzić do astmy- ja się o tym przekonałam sama na sobie.Z doświadczenia powiem,że astma jest ciężka w leczeniu jednak dobrym rozwiązaniem jest trening respiracyjny dzięki, któremu główne objawy astmy można zwalczyć. Ja na taki zabiegi spitotiger chodziłam w Katowicach do gabinetu Rehamed ponieważ objawy astmy znacząco dawały mi się we znaki przy pływaniu. Po serii takich treningów objawy ustąpiły przez co mogę ze spokojem pływać dalej.

Gość olusienka34
Bardzo dobry jest HitaxaFast na alergię dla dorosłych a dla dzieci też jest junior . Moja bratanica ma alergię na pyłki także wiem że bratowa jej to kupuje bo po prostu dziecku ciężko jest gdziekolwiek chodzić z alergią nawet na głupi plac zabaw jest ciężko

Gość gość
Dokładnie, zażyć lek na pasożyty i alergie się ma właściwie z głowy, ale to zależy jeszcze jaką. Warto się zainteresować lekiem Toxinext, on na serio pomaga ;)

Gość dmuchawiec123
Wiadomo, że to zależy od rodzaju alergii, ale ja ten straszny majowo - czerwcowy okres przetrwałam tylko dzięki lekom...Kilka lat temu zmieniłam alergologa na Panią Teresę Stelmasiak u mnie w Lublinie i ona właśnie zmieniła mi dawki i rodzaje tabletek. Nie jest tak jak u osoby zdrowej, ale naprawdę można normalnie funkcjonować. Jeśli ktoś mieszka niedaleko, to naprawdę zachęcam, żeby się do niej udać - bardzo pomocna specjalistka. Podsyłam kontakt i trzymajcie się! http://www.alergolog.lublin.pl/kontakt.html

Gość gość
Ja tylko czekam aż przyjdzie zima i w końcu trochę odpocznę od tego wstrętnego kataru i kichania. Od wiosny cały czas stosuje taki spray do nosa - Stop Alergii. Bez niego nie dałabym sobie rady, nos by mi od podcierania chusteczkami odpadł :D

Gość tamara1919
Takim bardziej zaawansowanym inhalatorem jest na pewno nasz PRO. Polski sprzęt z wydłużoną do 5 lat gwarancją, poza tym że można inhalować różnymi typami lekow to też fajnie się sprawdza jako irygator do oczyszczania dróg.

Gość daga34s
No niestety alergia to coś okropnego naprawdę ciężko jest żyć z czymś takim. Właśnie też mam alergię na sierść i wiem co to znaczy, czytałam ostatnio właśnie na alergia.expert o odczulaniu/leczeniu alergii nie wiem miał ktoś może z tym styczność??

Gość gość
Ja właśnie będąc w ciąży brałam Allertec, bo nie mogłam sobie poradzić ze swoją alergią na pyłki. Nie miałam właściwie żadnych efektów ubocznych, nie widzialam też przeciwskazać. Sam lek działał bardzo dobrze.

Gość gość
to sa skutki grzechów

Gość gość
Kupowaliśmy inhalator Silent Mesh niedawno i fajnie lekarstwo podaje, szybko się wszystko po zabiegu czyści, ogólnie jesteśmy zadowoleni.