Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia

Polecane posty

Gość gość
Ja właśnie będąc w ciąży brałam Allertec, bo nie mogłam sobie poradzić ze swoją alergią na pyłki. Nie miałam właściwie żadnych efektów ubocznych, nie widzialam też przeciwskazać. Sam lek działał bardzo dobrze.

Gość survajo
No to widzę, że każdy ma tutaj jakiś inny lek jeśli chodzi o alergię... w moim przypadku byla to Hitaxa fast i jesli o nim nigdy nie slyszeliscie to polecam bo jest naprawde skuteczny !!!

Gość VariusManx
Ja nie biorę nic . po lekach bardzo źle się czuje , wiec generalnie to wolę sie pomęczyć i po kichać trochę ;) chyba z,ę ejstemw domu , wtedy mam oczyszczane i zarówno nawilzane powietrze w domu za pomocą oczyszczacza ;) https://goodair.pl/sklep/sharp-kc-d60euw/

Gość gość
Ja chodzę do alergologa do http://www.larmed.pl/ (Żywiecczyzna), Jestem w trakcie robienia testów. Najgorzej że alergia przyszła z wiekiem, a u dorosłych gorzej się leczy.

Gość emi12312
ja na alergie zawsze biore allertec, szybko dziala no i co najwazniejsze jest dostepny bez recepty w kazdej aptece

Gość gość
Zainwestowałam w domu w filtr powietrza i filtr hepa do odkurzacza z oferty Pureventfilters. Jest o wiele wiele lepiej!

Poradzić sobie możesz najprościej, czyli przez odpowiednią terapię u alergologa. Jak jesteś z Warszawy to zainteresuj się - http://derm-est.pl/alergologia/ . Zacznij od testów, a potem odczulanie, inaczej będziesz się męczyć!

Gość onesko
Na pierwsze objawy alergii to polecam hitaxa fast bardzo skuteczne tabletki ktore rozpuszczaja sie w jamie ustnej, a do tego wszystkiego w przystepnej cenie. Sprawdzcie sobie jak was alergia lapie powinny byc te tabletki dostepne we wszystkich aptekach !

Gość Renatka55
Nieleczona alergia może doprowadzić też do astmy . W moim przypadku tak było . Miałam alegię na pyłki , roztocza , sierść. najgorsze objawy miałam w momencie kiedy na zewnątrz było ogromne stezenie smogu :/ Kupiłam też sobie maskę antysmogową by potem nie miec ataków https://goodair.pl/sklep/maska-respro-sportsta/

Gość asia821222
Ja myślałam, że moje dziecko ma alergie, bo zaczęło mieć strasznie czerwone oczy i delikatną wysypkę. Przed pójściem do lekarza czytałam artykuł na stronie nuzeniec.com.pl i okazało się, że to faktycznie było to.

Gość gość
Może warto sprawdzić ozonowanie? Nie zaszkodzi, a może pomóc :) usuwa roztocza i zanieczyszczenia z powietrza. U mnie była ekipa z Airozone i moge polecić :) wszystko trwało może godzinę.

Gość gość
gość 2018.04.12 A ile by kosztowało takie ozonowanie w mieszkaniu w bloku?

Gość gość
W Airozone rożnie, najlepiej się z nimi dogadać. Cennik mają na stronie :) ale drogo to nie wychodzi biorąc pod uwagę efekty.

Gość gość
Ja też biorę Hitaxa fast od dwóch dni, już czuję niewielką poprawę. Jadnak skład tego leku mnie przeraża - ASPARTAM (szkodliwy słodzik!).

Gość gość
a bierze ktoś Zyrtec?

Gość gość
Długo męczyłam się z Alergią. W końcu postanowiłam udać się do alergologa. Zdecydowałam się na www.alergolog.lublin.pl Tam otrzymałam profesjonalną pomoc i rozpoczęłam leczenie. Teraz alergia jest zdecydowanie mniejsza, więc polecam wam to miejsce.

Gość xxxxyyy5
Też niestety jestem alergikiem i to dość poważnym alergikiem. Mam alergię na pyłki także w okresie takim jak teraz czuje się fatalnie. Dużo mi też teraz daje lek polecony przez znajomą doktorkę HitaxaFast z mam teraz chociaż troszkę lżej.

Dziewczyny, z alergią nie ma żartów. Warto się zaopatrzyć we wszystkie możliwe rzeczy dla alergików, by zmniejszyć narażenie na alergeny. A na rynku jest już mnóstwo tego! Ostatnio kupiła nawet dywan dla alergików - bo nie lubie miec pustej podlogi... https://pufadesign.pl/79-dywany-i-chodniki

Gość gość
Polecam www.alergomed.com.pl to pracownia Alergologii i Immunologii w Krakowie. Są wstanie zrobić kompleksowe diagnozy w zakresie procesów uczuleniowych. Bardzo polecam, mi bardzo pomogli!

Gość Asia Buczek
Na alergie dla mnie bardzo dobrze działa zyrtec. Sa leki taki jak np loratadyna , która działa mnie koszmarnie, Jestem wiecznie śpiąca po niej. Poza tym warto też mieć , jak się ma możliwosc oczywiście jakieś urządzenie oczyszczające powietrze. Jak chociazby oczyszczacz powietrza i to jeszcze najlepiej z nawilzaczem. Ja mam takkie urządzenie z sharpa d60 euw ( wg mnie najlepsza firma, ktora produkuje tego typu urządzenia) . Kupiłam je na Goodair.pl . Szybka wysyłka , bardzo miła i w dodatku profesjonalna obsługa .

Gość gość
Tanio udało się kupić inhalator Alergia Stop, w nazwie jest alergia ale inhalacje można tutaj robić praktycznie przy każdym schorzeniu dróg oddechowych, nawet przy zapaleniach płuc, bronchicie itp.

Gość mizandoo
Gdy zauważam pierwsze objawy alergii sięgam po hitaxa fast i sprawa jest praktycznie zalatwiona. To bardzo silny i skuteczny lek na alergię, a co najwazniejsze patrzac na reszte leków tego typu wcale nie jest drogi!

Gość gość
Muszę przyznac ze faktycznie Alergia Stop jest cichy, a mam porownanie z inhalatorem siostry który robi dużo większy raban.

Gość gość
Nam też służy Alergia Stop bezproblemowo. Cichy prosty w obsłudze sprzęt do używania z różnymi lekami (nie tylko dla alergików).

Gość gość
U mnie się super sprawdza ozonowanie. Żaden oczyszczacz nie zostawił mi tak fajnego do oddychania powietrza jak właśnie ozonowanie. Tylko jak ktoś by się zastanawiał to polecam zamówić usługę w firmie ozonującej, u mnie była akurat firma Airozone i polecam:) ale ogólnie tak łatwiej i bezpieczniej niż się bawić samemu.

Gość gość
Najlepszym pomysłem byłoby skorzystanie z usług Pracownii Alergologii i Immunologii. Z pomocą specjalistów powinno Ci się udać rozwiązać kłopoty zdrowotne tego typu. Ja postawiłem na https://alergomed.com.pl/ , gdzie przeszedłem przez odpowiednią diagnostykę i właściwe leczenie. Było warto!

Gość gosc

Działa nam bez usterek Novama Familino Pro. A muszę powiedzieć że inhalacje to robimy regularnie prawie co drugi dzień. Albo ja albo mąż albo dzieci, zawsze komuś trzeba lek podać na różne infekcje, czy po prostu zrobić inhalację tak prewencyjnie żeby nawilżyć suchą śluzówkę.

Gość daria

Polecam   Pro to jest polska marka Sanity, nadaje się do inhalacji gornych   i dolnych drog oddechowych i tez sobie radzi z roznymi rodzajami lekow. Ostatnio jak chcialam sprawdzic jeden z tych bardziej oleistych to inhalacja poszla gladko bezproblemowo. Wszechstronny inhalator dla calej rodziny, sprawdza się i u starszych i u o dzieci.