Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piopul

Problem Mamą

Polecane posty

Witam serdecznie. Piszę do Was Panie ponieważ mam problem z Mamą, a właściwie Mama ma problem z moim związkiem. Chciałem się tylko dowiedzieć czy dobrze robię i może ewentualnie poprosić o Wasze opinie. Mam 47 lat od 3 miesięcy jestem w związku i rozwija się on bardzo dobrze. Z moją partnerką bardzo dobrze się dogadujemu jest Nam ze sobą bardzo dobrze i po prostu zakochaliśmy się w sobie. Moja Matka jest od 42 lat sama Ojciec zmarł gdy ja miałem 5 lat a mój brat 12. Wychowywała nas sama. Mój brat nie był szczytem dobrego dziecka i miał różne przejścia. Ja byłem raczej spokojnym dzieckiem i takim synkiem mamusi. W chwili obecnej spędzam z moją partnerką praktycznie każdy dzień, na weekendy jadę do niej i zostaję na weekend. Oczywiście Mama robi z tego aferę, że tak nie wypada,że mam być w sobotę wieczoraem w domu, że jak to może być, że nie jem z nią obiadu w niedzielę. Codziennie wracam po pracy do domu przebieram się zjem z Mamą jakiś obiad i wychodzę noi oczywiście nasłucham się, że kto to widział żeby się codziennie spotykać, że wtsrarczy co drugi dzień itp itd. Oczywiście Mama widzi tylko jedno, że oboje jesteśmy napaleni, że myślimy tylko o łóżku często moją partnerkę obraża ocenia nie znając jej, chociaż przyprowadziłem i ją przedstawiłem. Niby rozmawiała i wszystko było ok ale na drugi dzień było to samo. Jestem w taki stanie, że po po prostu ignoruję to co mówi i nawet jak w piątek jadę na weekend do mojej partnerki nawet nie mówię kiedy wrócę, a jak wracam w niedzielę wieczorem to tak jak dzisiaj jest foch i nie rozmawiamy. Powiedzcie mi Panie czy dobrze robię?

Gość gość
przykre to mówić,ale matka próbuje Cię kontrolować. Musisz jej wytłumaczyć,że ona jest dla Ciebie ważna,ale masz też swoje życie i pewnego dnia się wyprowadzisz może założysz własną rodzinę i ona musi do tego przywyknąć. Jeśli teraz jej pozwolisz na takie kontrolowanie z czasem będzie gorzej.

Gość gość
Masz zaborczą matke, i troche nie halo z jej zachowaniem i tekstami.

Gość gość
Najwyższy czas wyprowadzic się od mamusi... Masz chłopie 47 lat! Pora załozyć rodzinę,i własne gniazdko rodzinne. Mamę się kocha,slucha,ale Twoja mama robi z igły widły,ona w Tobie widzi chyba 12-sto letniego chłopca którego trzeba rugać za przewinienia.Najwyższy czas uswiadomic mamusię że masz 47 lat i prawo do własnego życia.

w tym wieku to mamusia szanowna powinna już wnuki bawić, a nie pilnować, o której stary chłop do domu wraca jedno warte drugiego mamusi zegar się popsuł, a synuś chyba jeszcze nie wydoroślał przez prawie 50 lat...

Gość gość
Najlepiej wyprowadzić się do partnerki, unikniesz wielu niepotrzebnych zgrzytow a matka szybciej się oswoi z nową sytuacją. To ty musisz być stanowczy, inaczej matka zrobi wszystko ( i to dosłownie) żeby tylko zatrzymać cię w domu. Niestety radykalne,, cięcie " jest jedynym sposobem w tej sytuacji.