Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EwelinaWES

Radzenie sobie po rozstaniu

Polecane posty

Gość EwelinaWES

Dzień dobry! Jestem studentką ostatniego roku jednolitych studiów magisterskich z psychologii. W ramach pracy magisterskiej przeprowadzam badanie na temat radzenia sobie po zakończeniu związku partnerskiego po kilku latach jego trwania. Jest to obecnie temat bardzo aktualny, o niezwykłym znaczeniu m.in. z uwagi na to, że dotyka coraz szerszej grupy osób. Każdy człowiek jest inny, różne są też sposoby radzenia sobie w takiej sytuacji, same sytuacje także są różnorodne. Efekty radzenia sobie mają często swoje przełożenie na przyszłe funkcjonowanie jednostki. Biorąc to wszystko pod uwagę zachęcam do wzięcia udziału w badaniu każdą osobę, która posiada takie doświadczenie. Badanie jest w pełni anonimowe. Każda odpowiedź będzie dla mnie bardzo cenna. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAjVv0ElkLo0C_JgvUIXVYJDMOqtWDeG6BxBgVWCqU95tTrg/viewform?usp=sf_link

Gość gość
powtarza się pytanie np. o alkoholu. O pomocy innych.(15 i 5); (12 i 17) W dodatku niektóre są niejasne, np. "rezygnowałem z prób osiągnięcia celu"-= ale jakiego? zapomnienia i nowego życia, czy celu w sensie powrotu? czy zapomnienie miało być celem? "Rezygnowałem z poradzenia sobie z tym "- z radzenia. Poradzenie to czasownik dkn, a próby odnoszą się do ciągłego radzenia sobie z sytuacją.