Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MartynaMartyna

Pianino do kawiarni

Polecane posty

Dzień dobry, planujemy z koleżanka zakup pianina do nasze kawiarni. Mam pytanie do osób znających temat, jakie wybrać i czym kierować się przy wyborze takiego instrumentu?

Musicie najpierw podjąć decyzję jakiego szukacie pianina, akustycznego czy cyfrowego, następnie nowego czy używanego, bo na trochę inne rzeczy zwraca się uwagę.

Gość gość
Tylko nie cyfrowe, ja mam w domu stare odrestaurowane jak córka gra miło posłuchać a na keyboardzie jak gra to lipa

Jeżeli ma to być pianino użytkowany przez różnych pianistów, to cyfrowe może okazać się lepszą inwestycją ze względu, że każdy indywidualnie będzie mógł sobie dobrać odpowiednie brzmienie fortepianowe do swoich osobistych preferencji. Do tego jak byście się zdecydowały na taki instrument z tzw. wyższej półki, to w nich również i czułość klawiatury można sobie regulować. Wszystko zależy od tego jaki budżet zamierzacie wydać na ten cel.

Można i za 4-5 tys kupić całkiem dobrze brzmiące pianino, ale skoro macie na wydaniu 10 tys, to warto zastanowić się nad pianinem hybrydowym. Wtedy mieli byście już instrument z najwyższej półki.