Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przekichane jest być spokojnym człowiekiem

Polecane posty

Gość gość

Wiem to po sobie. Jestem z natury introwertykiem i odkąd sięgam pamięcią, zawsze miałam z tego powodu pod górkę.

Gość gość
To się zmień i nie jęcz.

Gość gość
Nie prawda. Brak Ci siły przebicia i wiary w siebie. Znam introwertków, którzy są super fajni:) Na dwójce wTV leciał kiedyś program "Mam talent".Prowadzący tam był nieatrakcyjnym introwertykiem. Ale tak dobrze z tym prezentował, że uwielbiałam go;D Koleguj się z podobnymi do siebie, a o ekstraw. mów, że są narwani, mają robaki w tyłku itp. Musisz sama dbać o swójkomfort i tak to osiągniesz.

Gość gość
Nie, to nie był "Mam talent". Nie pamiętam jak to się nazywało. Ale tam śpiewali,a prowadzący był grubym okularnikiem:D

Gość gość
Ale jak czuć się dobrze sama ze sobą, skoro różnisz się od większości napotkanych przez siebie ludzi? Wszędzie faworyzuje się osoby głośne, pewne siebie, mające gadane. Takie osoby dostają lepszą pracę, są bardziej doceniane. Osobiście nie znam żadnego introwertyka, któremu powiodłoby się w życiu.

Co ma pewność siebie, przebojowosc i aktywność do introwertyka ? Ja też jestem skromnym introwertykiem a jednak nie brak mi niczego :D ogarniasz o co chodzi ? Nie myl introwerycznej osobowości z zakompleksionyn człowiekiem z brakiem piczucia wartości ;) przeszkadza ci to że jesteś inną ? Mnie się moja odmienność podoba a wielu osobom nie pasuje hahaha. W sieci jedynie bywam nazywana chłopakiem w realu różnie ale już zgodnie z płcią i mam to w głębokim poważaniu ;) cenię swój indywidualizm, spróbuj ;)

Introwertyzm to ciężki kawałek chleba, ale jak się go przełknie, w pełni zaakceptuje i pozna samego siebie to się zauważa, że introwertyzm był tylko jedną z wielu cech ;p Wiele jednostek wybitnych jest/było introwertykami.

Gość gość
W takim razie podaj mi jakieś znane osoby, które są introwertykami.

Znani? Pisałem o jednostkach wybitnych, które często pchają świat do przodu, a sławę mają w głębokim poważaniu. Ale niektórzy mimo wszystko stali się znani, tacy jak Einstein, Edward Munch, Audrey Hepburn, Bill Gates, Warren Buffet, Steven Spielberg i cholera wie ilu jeszcze, jak człowiek w pełni dojrzeje do swojego introwertyzmu to wcale nie musi być nieśmiały (wgl. nie musi), a kto tam wie, że lubi samotność?

Gość gość
myślę, że większość pisarzy to introwertycy ;)

Pisarzy, malarzy, myślicieli, naukowców. Muzyków też sporo, zależnie od muzyki. Na pewno nie polityków ;p

Gość gość
introwertyk nie ma praktycznie szans na zwiazek. Smutne.

Gość gość
ma ,maaaa ,drugi introwertyk najlepiej na tych samych falach marudo

Gość gość
Co ty chrzanisz. Ja jestem introwertykiem który miał dodatkowo fobie społeczną. To jest coś co można zwalczyć jeżeli ma się w sobie odrobinę samozaparcia. Wystarczy celowo i systematycznie opuszczać strefę komfortu. Mojej dziewczynie do głowy nie przyszło przez ponad rok że jestem introwertykiem. Dopiero jak potrzebowałem porządnie doładować baterie i potrzebowałem kilku dni samotności wyszło na jaw :D Tak że rusz du/ps/ko i nie marudź! Ludzie mają poważne problemy zdrowotne które naprawdę uniemożliwiają znalezienie sobie drugiej połówki a Ty pierdzielisz takie kocapoły!