Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpipi

Czeka mnie 3 CC

Polecane posty

Gość gośćpipi

Witajcie! Zaszlam w 3 ciaze. Dzieci w wieku 4 i 1.5 roku. Boje sie czy to bezpieczne? Narazie widac pecherzyk ale jeszcze nie widac zarodka 5tc . Czy mozliwe jest podwiazanie po 3 CC? :)

Gość gość
Mojej mamie podwiązali jajowody po trzeciej cesarce, ale to było na początku lat 90tych. Nie wiem jak jest teraz.

Gość gość
No wlasnie zastanawiam sie czy to jest mozliwe w dzisiejszych czasach.

Gość gość
Nie jest możliwe, w Polsce nielegalne jest pozbawianie ludzi płodności. Tak, że sorry. Mam za sobą trzy cc i spiralke.

Gość gość
A jak znioslas 3 CC? Jakie mialas znieczulenie? Po dlugim czasie?

Gość gość
Up

Gość gość
Moja kolezanka jest w 3 ciazy. Tez 3 cesarka. Dzieci maja 5 i 4

Gość gość
Dobrze zaniosłam wszystkie cesarski. Znieczulenie od pasa w dół.

Gość gość
są kobiety, które miały 3 cc i wszystko jest ok, ale znam też przypadki kobiet, które zmarły z powodu kolejnego cc, nawet kilka m-cy temu babka źle się czuła po cc, ale zwalała to po prostu na cięcie itp. nagle dostała krwotoku, macica "nie wytrzymała" dwóch cc i niestety kilkudniowy maluch został bez mamy, nawet nie dowieźli jej do szpitala, zmarła w karetce.

Gość gość
Przerwy, pierwsza dwa lata, później 4 lata.

Gość gość
Wlasnie ja sie boje 3, bo pierwsza znioslam wspaniale, a druga naprawde fatalnie. Mialam w roznych szpitalach. Nie wiem czy to mialo jakis wplyw. Poszlabym do tego pierwszego ale nie za bardzo chce, bo tam nie mozna kp po cesarce dopiero na drugi dzien.

Gość gość
Moja znajoma ledwo uszla z życiem przy trzeciej cesarce. Poród był przedwczesny 7 miesiąc bo zaczęła rozchodzić jej się blizna

Gość gość
Wszystkie trzy zniosłam dobrze, po drugiej miałam popunkcyjne bóle głowy. Tydzień wyjęty z życiorysu. Dostawalam zastrzyki przeciw bólowe. Nikomu nie życzę. Poza tym naprawdę dobrze.

Gość gość
Ja znioslam wszystkie cc bardzo dobrze. Dzieci maja juz..9, prawie 8 i prawie 5...w szpitalu poznalam babke ktora miala 4 cc i lepiej sie czula niz niektore po jednym porodzie. Po 3 cc lekarz pytal sie mnie czy chce podwiazania jajnikow, ale ja odpowiedzialam,ze nie bo planuje jeszcze dzieci :) oczywiscie to byl zart....

Gość gość
Naprawde? Czyli jest szansa na podwiazanie...

Gość gość
A dlaczego miałaś CC? To był mus czy na życzenie?

Gość gość
Ta od 3 cc i kolejnych dzieci:) Ja mialam cc w niemczech...a tu jak widzisz wszystko jest mozliwe:)

Gość gość
Nie straszcie mnie . Ja jestem po dwoch cc, dzieci mają 6 i 4 lata i poważnie zastanawiamy się z mężem nad trzecim dzieckiem. Starania zaczęlibyśmy w lipcu, teraz łykam folik ;) pomijając niedogodności ciąży i wszystkie inne związane z noworodkiem i przewróceniem jako tako ułożonego wreszcie życia do góry nogami, bardzo boję sie kolejnego cięcia. Tego, że właśnie pęknie mi macica i osierocę dzieci albo , że jeszcze w trakcie ciąży coś sie stanie. Poprzednie cc- pierwsze nieplanowane, dało mi w kość, ale było po 3 dniach mechanicznego wywoływania porodu i 12 h na oxy, drugie - zaplanowane , właściwie sielanka. Kurczę nie wiem czy ryzykować choć znak kilka kobiet po tylu cięciach i maja sie dobrze

Gość gość
Ja mialam pierwsze ciecie ze wzgledu na rzucawke z powodu gestozy i bardzo wysokiego cisnienia. Druga ciaza przebiegla prawidlowo ale ciecie musialam miec ze wzgledu na zbyt maly odstep miedzy ciazami. 3 ciecie mnie przeraza. Pierwsze bylo ok ale drugie koszmar. Polozna powiedziala mi, ze bole spowodowane obkurczaniem macicy z kolejna ciaza sa coraz bardziej bolesne po porodach. Jesli mialabym przezyc to gorzej niz drugie to teraz chyba umre.

Gość gość
Ale z tego co czytam to loteria. Ja mialam ciecia w panstwowych szpitalach ale zastanawiam sie jak czuja sie kobiety w prywatnych klinikach? Moze podaja im jakies inne leki lepiej to znosza?

Gość gość
Moja znajoma 2 tyg temu miała 4 cc. Wszystko ok, tylko pewnie będzie musiała wykonać plastykę brzucha.. Bardzo istotne by zarodek zagnieździł się daleko od blizny. Ja za ok 6 tyg będę miała 2 cc. Zastanawiałam się nad sn ale lekarz powiedział że w naszych warunkach raczej nie ma szans, tym bardziej, że nie można podawać oksytocyny.. To moja druga ciąża, tym razem chłopczyk. Mam do sprzedania ubranka po córeczce. Wszystkie ubranka sprawdzone pod względem wygody dziecka i funkcjonalności. Poniżej link do aukcji dla rozmiaru 56-62. Licytacja od 1 zł. Polecam http://allegro.pl/zestaw-paka-dla-dziewczynki-56-62-0-3mc-sprawdzone-i6847336298.html