Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani H

Czemu większość dziewczyn nosi spodnie?

Polecane posty

Gość Pani H

Zauważyłam, że właściwie większość dziewczyn nosi spodnie, nawet jeśli jest bardzo gorąco. A przecież sukienki są o wiele wygodniejsze. Dlaczego tak jest, powiecie mi?

Gość gość
Jesli byłabyś płci żeńskiej (tak jak niby piszesz) to byś wiedziała dlaczego.

Gość Pani H
No, jestem dziewczyną i nie wiem dlaczego :). Co prawda, sukienki są nieodpowiednie np do chodzenia po drzewach, ale przecież poza tym są o wiele bardziej praktyczne niż spodnie.

Gość gość
jak mialam szczuplejsze nogi i bez pajaczkow to nosilam. a w mojej pracy bidnym urzedzie sukienka jest juz uwazana przez babole za odstrzelenie sie..

Gość gość
Gdzie widujesz dziewczyny chodzące po drzewach? Bo tytułujesz sie Pani, czyli piszesz o dorosłych kobietach czy dziewczynach i naraz chodzenie po drzewach, co moze zdarza się 10 latkom.

Gość Pani H
Gościu, który chodzenie po drzewach uważasz za domenę dziesięciolatków, to, że ty jesteś tak słaby fizycznie, że już nie masz na to siły, nie oznacza, że wszyscy ludzie tacy są. Chodzenie po drzewach to fajny sport.

Ja na przykład częściej noszę spodnie zamiast spódnicy/sukienki, bo jeżdżę dużo na rowerze i nie chcę świecić majtkami po każdym silniejszym napływem powietrza. Jest też kwestia butów, mam mało takich, które pasują do sukienek, a więcej sportowych. W okresach jesiennych i wiosennych też rzadziej noszę sukienki jeśli nie jeżdżę, bo wtedy jest ani zimno ani ciepło i "wypada" ubrać rajstopy do sukienki, a rajstop nienawidzę. Wymyśliłam ostatnio, że przerzucę się na pończochy, bo ogólnie lubię sukienki, ale czy mi to będzie odpowiadać to się okaże. Podsumowując: powody praktyczne.

Gość prawi 114
sam dzisiaj byłem na dzialce w spodniach.. Nie było wcale tak gorąco.. Krótkie spodenki zakladam dopiero w tedy jak jest wiecej niż + 25 C A dzisiaj było tylko + 21 i do tego chmury ..

Gość gość
Bo mi wygodniej. Bo mogę się rozkraczyć w pracy pod biurkiem i nikt nic nie powie. Bo jak jest gorąco, to mi pid kiecką uda się pocą i robią się otarcia bardzo bolesne podczas chodzenia.

Gość prawi 114
sprawdzam prognoze pogody zawsze przed tym jak wychodze.. Od tego zalezy czy ide w krótkich spodenkach czy w spodniach Zauwazyłem ze jesli jest wiecej niz 25 C to w spodniach bardzo sie męcze słonce mnie zabija , wiec jest roznica i to spora Dlatego ja osobiscie przy +28 C i bezchmurnym niebie nie odwazyłbym sie wyjśc na dwór .. Dlaczego ? Bo spociłbym sie jak ścierak od podłogi i męczyłbym sie niemiłosiernie..

Gość prawi 114
Dlatego ja osobiscie przy +28 C i bezchmurnym niebie nie odwazyłbym sie wyjśc na dwór w spodniach .. Dlaczego ? Bo spociłbym sie jak ścierka od podłogi i męczyłbym sie niemiłosiernie.. Jak prognoza wskazuje ze w dany dzień będzie + 27 C to zawsze ubieram krótkie spodenki ..

Gość gość
sukienka eksponuje nogi, a to wymaga odpowiedniego obuwia, Malo kto ma takie nogi, zeby idealnie wygladaly w obuwiu sportowym, Szpilki sa iewygodne i niezdrowe. Sukienka wymusza bardziej elegancki i ale mniej wygodny sposob siadania, chodzenia, na co dzien sie na ogol nie sparwdza. Powinna byc uprasowana idealnie czysta, nie usiadzisz na niej byle gdzie

Gość prawi 114
+ 27 C w cieniu to około 50 C w słońcu tyle wlasnie mój termometr pokazuje oczywiscie nie mówimy o ekstremalnych temperaturach + 30 C wtedy jest + 55 C w słoncu

Gość gość
Bo do sukienek czy spódnic musza często golić nogi, a to podrażnia.