Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci urodzily sie od razu idealne bez zadnych deformacji ciala?

Polecane posty

Gość gość

co robic gdy rodzi sie niby zdrowe dziecko a potem okazuje sie ,że ma zdeformowany nos ,glowe lub inne czesci ciala..czy to juz wyrok?

Gość gość
zależy o co ci chodzi , czesto dzieci rodzą sie z niewielką deformacją główki, bo cięzki poród, ale kosci czaaszki sa tam miękkie ze za kilka dni wszystko wraca do normy, ja tak miałam bo były blizniaki i jeden sie juz pchał na swiat i napierał głowką

Gość gość
chodzi o sytuacje ,kiedy dziecko rodzi sie zdrowe i ma 10 punktów a potem okazuje sie ,że ma zdeformowany nos ,glowe i polozne mowia ze trzeba bedzie rehabilitowac....co wtedy myslec?zalamac sie?

Gość gość
No pewnie , ze idealne chociaż z in vitro :) Od razu dodam, że moje pieniądze :)

Gość gość
Nie załamuj się,walcz.Niech rehabilitują.o państwowo i prywatnie.

Gość gość
Dzieki Bogu nic takiego nie mialo miejsca szybko urodzilam od rozwarcia 10cm do urodzenia minela godzina.

Gość gość
Podczas porodu kleszczowego wgnieciona jest glowka. Moga byc polamane obojczyki itd

Gość gość
Tzn.rozwarcie z 6cm do 10cm w 50min.10min.bolow partych corka urodzona z reka przy glowie. Chwala Bogu na wieki.

Gość gość
Ja urodziłam dziecko z plagiocefalią, przed porodem nie wiedziałam. Dostało 10 punktów. Wadę korygowalismy 3 lata, a była bardzo widoczna. Obecnie dziecko ma 5 lat i ani śladu po tej wadzie.

Gość gość
a rehabilitacja prywatna duzo kosztuje?? czy panstwowa wystarczy?

Gość Rita123
To zalezy gdzie trafisz. U mnie dziecko tez mialo plagioceflie ale z czasem z powodu kreczu szyi. Rehabilitacje mielismy zalatwiona w Warszawie. Taka jaka najlepsza udalo nam sie znalezc. Poduszka headcare. Przede wszystkim pomogla kinezyterapia i masaze. Jesli trafisz na rehabilitacje do jakies miescinki pipidowki gdzie rehabilitantki po smiesznych szkolach policealnych moga nawet zaszkodzic. Spotkalam wlasnie raz taka kobiete, ktorej 3letnia corka nie chodzila ze wzgledu na leki zwiotczajace na padaczke. Rehabilitantka na sile stawiala ja na nogi co dziecku bardzo zaszkodzilo i uszkodzilo stawy przy kostkach. Drugi przypadek gdzie dziecko z powodu porazenia mialo sparalizowane nozki. Rehabilitant podczas cwiczen zlamal mu obie nozki. Oczywiscie dziecko nie czulo bolu ale o ile wydluza to przygotowanie do protezy?