Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tak źle oceniacie pracę sprzedawczyń?

Polecane posty

Gość gość

Dlatego pracę pań w sklepie oceniacie jako malo wartościową? Zwłaszcza tych pracujących w spożywczych? Czym różni się od niej praca jako kelnerka, czy kasjerka w banku? Tym czasem kobieta stojąca za ladą mięsnego musi mieć dużą wiedzę odnośnie towaru, który sprzedaje, a kelnerka tylko przyjmie zamówienie i poda.

Gość gość
Kelnerka również musi mieć widzę o tym, co podaje.

Gość gość
Nie oceniam zle żadnej pracy. Wszystko zależy od człowieka. Burak może być zarówno kasjerem jak i lekarzem.

Gość gość
Powiem ci dlaczego bo są zle wychowane Moj ojciec był prezesem w dużej firmie ( ok 1000 os ) i szacunek do osób pracujących fizycznie był u nas na porządku dziennym . Nigdy nie słyszałam żeby ojciec albo matka ( 30 lat pracowała w banku ) rzucali takie teksty o ludziach pracujących fiz jak czytam na tym forum . Moją przyjaciółką była dziewczynka której tata i mama pracowali na produkcji w tej samej firmie co mój ojciec . Jeździła z nami na wakacje , chodziłam do niej na noc czy na działkę . To co tutaj wypisują o kobietach pracujących fiz wyzywając od nieudaczników , roboli , idiotek to zwyczajny brak szacunku , brak pokory , brak dobrego wychowania .

Gość gość
Moja siostra pracuje jako kasjerka i powiem tak ... Podziwiam ja ...i inne dziewczyny. To co one tam maja za- pier- nicz i w dodatku klienci zdążają sie straszni to ja bym dawno temu taka prace zostawila. Ale ktos musi pracować w takich sklepach a ludzie robiący zakupy naprawde nie doceniaja

Gość gość
17.00 święte słowa.

Gość gość
Dlaczego ublizacie kobietom pracujacym? Rozumiem obrazac prostytutke ale kasjerke ?! No ludzie! A co ona zlego robi pracuje uczciwie jeszcze niezle sie nazachrzania. Dajcie spokoj. Naprawde przesada.

Gość gość
Ja bardzo szanuję takie osoby. Żadna uczciwa praca nie hańbi. Praca w handlu jest bardzo ciężka i często niedoceniana.

Gość gość
Ja tez szanuje i podziwiam te panie myślę że gdyby zarobki były lepsze ludzie bardziej by je szanowali

Gość gość
Ja źle oceniam ale z punktu widzenia sprzedawczyni. Praca często w niedzielę, do późnych godzin, użeranie się z burakami, którym się wydaje, że są kimś lepszym.

Gość gość
U nas w miescie jest taka jedna dziewczyna, ktora wlasnie jest prostytutka. Miasto jrst male okolo 40tys ludzi wiec duzo osob sie kojarzy. Szczegolnie takich jak ona. Edytka ma jedno dziecko z facetem, ktorego ogolocila z polowy majatku po rozwodzie. Teraz zarabia na zycie du/pskiem. Takie byle s****wo, ze tragedia. Ale ja powiem wam, ze ludzie miedzy soba gadaja i drwia z niej ale nikt w oczy jej nic nie mowi... a jej mamusia siedzi w sekretariacie w byle szkole zaocznej i taka dame rznie jakby profesora zrobila.

Gość gość
8:04 a czy ty zrozumialas temat? Chodzi o brak szacunku do tego typu pracy, brak szacunku do ciebie, bo siedzisz na kasie. A przeciez ktos to musi robic, a do tej pracy tez nie mozna byc debilem.

Gość gość
Tu autorka. Założyłam ten temat bo sama pracuję w handlu. Mam wykształcenie średnie. Nie zrobiłam magistra bo choroba rodziców mnie uziemiła ba dobrych kilka lat. Pracowałam w kiosku z prasą, w sklepie z butami, sprzedawałam ubrania, meble i biżuterię. Teraz pracuję w delikatesach spożywczych i powiem Wam, że tu jest wymagana największa wiedza o produktach, trzeba być sprytnym i czujnym. A ludzie traktują nas źle. Wymagają wiedzy z zakresu dietetyki, gastronomi i uśmiechu od ucha do ucha, a jednocześnie uniżonej postawy sługi. Są oczywiście wyjątki. Pracuję w tej branży bo mam dzieci i męża na utrzymaniu ( jest chory), a w moim mieście w tych delikatesach dobrzenie płacą, a ja sobie dobrze radzę ( podobno). Ale nie lubię tej pracy z powodu ludzi. Boję się, że dzieci będą się wstydzić matki pracującej w sklepie.

Gość gość
Dzieci się będą wstydzić? Bez przesady, dobrze wychowanemu dziecku nie przyjdzie to do głowy. Takie rzeczy jak stosunek do inncyh- do ich zawodu, ubioru, religii itd, wynosi się z domu. Sama widzę jaki wpływ na moje zachowanie miało to czego mnie nauczyli rodzice, a nauczyli mnie m.in grzeczności w stosunku do innych, czy to śmieciarz, czy urzędnik, czy lekarz. Mam rodzinę pracującą w hipermarketach, sama też tam pracowałam połowę liceum i studia, jako pracownik agencji pracy tymczasowej- głównie rozkładałam towar (nawet to lubiłam) ale i stałam na różnych stoiskach do pomocy. Praca jak praca, nic strasznego, wiadomo że jak się zdarzy chamski kierownik to potrafi cały dzień zepsuć- ja jeszcze miałam ten komfort że po prostu odmawiałam chodzenia na taki dział, ale klienci trafiali się po prostu straszni. Nie mówiąc o tych typowych burakach nawet, niektórzy są takimi mendami że wydaje się że ich życiowym celem jest poniżanie i doprowadzani do płaczu co słabszych jednostek. Do tej pory jak widzę taką sytuację w sklepie i tą biedną kasjerkę/sprzedawczynię która niewiele może zrobić, bo nawet nie zgasi takiego idioty, sama komentuję głośno jego czy jej zachowanie, nieraz zbyt dosadnie już, ale ktoś czasem musi.