Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak okresu ponad 4 miesiące...

Polecane posty

Gość gość

4 miesiące temu miałam ostatnią miesiączką, od tej pory nic. Czasami kłuje mnie w podbrzuszu. Od września schudłam 26kg do stycznia, w czasie diety zdrowo się odżywiałam, bez rygoru. Mam wagę prawidłową, nie zostały ze mnie same kości ;), nigdy nie miałam problemów z okresem, zawsze był regularny, nawet w czasie diety. W lutym, zaraz po okresie miałam usuwany woreczek żółciowy laparoskopowo. Po tej ,,operacji" właśnie nie mam. Lekarz nie mówił mi nic o tym że mogę mieć po niej problemy z miesiączką... Dlaczego tak jest? Czy może to być jakąś choroba? W ciąży na pewno nie jestem, nie stosuje antykoncepcji.

Gość gość
To sa pytania do ginekologa.

Gość gość
Dokladnie, idz do lekarza. To moze byc pcos..

Gość gość
ja jak kiedys schudłam 12 kg nie miałam okresu przez 2 lata

Gość gość
jaka waga i wzrost?

Gość gość
Waga z wczoraj 69, wzrost 178,5

Gość gość
Cztery miesiące nie masz okresu i nie wpadłaś na to, żeby iść do ginekologa? Upośledzona jakaś jesteś czy co?

Gość gość
No właśnie nie bardzo mogę teraz iść do lekarza, myślę że poczekam, jak w tym miesiącu nic no to pójdę, na razie chciałam się dowiedzieć jakie są możliwe opcje

Gość gość
możłiwe opcje to zaburzenia hormonalne z powodu stresu, z powodu nadmiernego odchudzania pscos (za dużo testosteronu), hiperprolaktynemia (zbyt wysokie prl), przerost nadnerczy (wtedy świrują nadnercza i zbyt dużo androgenów nadnerczoywych), może też być tarczyca Musisz iść do lekarza, zrobi usg i zleci odpowiednie badania krwi

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź, badam się jeszcze genetycznie, niedobór antytrybsyny ale to raczej nie ma związku. A stres i owszem był ale 3 miesiące temu... Jeszcze raz dziękuję

Gość gość
Właśnie wydaje mi się że to raczej nie chormony, bo objawy to zazwyczaj nadmierne owłosienie, problemy tradzikowe, nigdy ich nie miałam

Gość Cleo1976
Z naczna utrata wagi spowodowała zahamowanie owulacji, a zatem i okresu.Idź do lekarza.