Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabkowanie pomocy...

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamusie prosze o porady co stosowalyscie na zabkowanie u swoich dzieci Moja coreczka zrobila sie strasznie marudna bardzo ja swedzi. Ma 3,5 mies i gryzaczkow sama na dlugo nie utrzyma wiec sama jej palcem masuje dziasla.

Gość gość
Moj syn ma 3 mies. Od dwoch tyg jak szaleniec pcha raczki do buzi, slini sie a gryzak czy palwc wrecz gryzie. W buzi nic nie widac jednak. Mial niedawno goraczke i biegunke. Pediatra twierdzi ze to za szybko na zaeby. Ale maly coraz czesciej i dluzej ma te fazy meczenia buzi, denerwuje sie tez przy tym. Moja corka miala zeby pozniej, byla wieksza, sama gryzak trzymala. Mialam masc na dziasla ale mialam wrazenie ze to dziala na chwile. Mala jednak przechodzila zabkowanie lekko a syn normalnie z uporem maniaka te rece pakuje.

Gość gość
U mojej coreczki widac juz takie 2 biale kropki na doke Przy masowaniu czuc w tym miejscu ezniesienie Kupilam dzisiaj Calgel zobacze czy pomoze

Gość gość
Żel Dentinox, skórka czerstwego chlebka do pociumkania sobie, są specjalne nakładki na palec do masażu dziąseł. Polecam również Viburcol plus - łagodnie wyciszał dziecko, pozwalał przespać spokojnie całą noc i w dodatku jest produktem naturalnym i zna go chyba każda mama.

Gość gość
Masuj dziąsła maluszka. W aptece kupisz takie nakładki na palec do masażu dziąseł. Możesz dać piętkę suchego chleba. Daj również Viburcol, który wyciszy dziecko w naturalny sposób i ułatwi mu spokojny sen (tobie zresztą też).

Gość gość
Viburco w czopkach lub kroplach. Masuj dziąsła dziecku specjalną nakładką zakładaną na palec. Jeżeli widzisz, że dziecko ewidentnie cierpi, to dajesz lek przeciwbólowy.

Gość gość
Ząbkowanie może trwać kilka miesięcy. Ja stosuję dentinox, przynosi ulgę ale też nie na długo.

Gość gość
Mój dziecko przechodziło ząbkowanie okropnie, płakało, miało rozwolnienie, kilka nocy była wręcz nie przespana. Nasz zaprzyjaźniony pediatra z pediatralublin.com.pl polecił nam żel bobodent.

Gość gość
Ja stosowałam u swoich dzieci żele przeciwbólowe na bolące dziąsła. Córka wszystko wkładała do buzi, była bardzo marudna a w nocy co chwile się budziła. Trzeba przeczekać ten ciężki okres. Za kilka miesięcy dziecko będzie znosiło ból przy ząbkowaniu troszkę lepiej. Bądź cierpliwa. http://www.e-madame.pl/macierzynstwo/kiedy-dziecko-zaczyna-zabkowac/