Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko zasypia tylko przy piersi czy bedzie problem po odstawieniu

Polecane posty

Gość gość

Jak wyzej Moja corka zasypia tylko przy piersi. Czy to dzienne drzemki czy zasypianie na noc je je i nagle odplywa i juz spi Raz maz chcial ja uspic na reku to caly czas plakala byla juz bardzo meczona ale dopiero jak ja przystawilam to zasnela po sekundzie Boje sie co bedzie jak bede chciala ja odstawic czy nauczy sie zasypiac bez piersi Smoczka nie chce robilismy kilkanascie podejsc ale bezskutecznie Macie jakies porady?

Gość gość
tak będzie problem. Ile ma?

Gość gość
4 miesiace Czy probowac ja teraz oduczac takiego zasypisnia czy lepiej po odstawieniu od kp?

Gość gość
Przyzwyczaic do smoczka

Gość gość
Nie jest łatwo oduczyć zasypiania przy piersi. Milion rad w Internecie i w przypadku mojej córki nie działało nic. Syn jadł, najadal się i był spokój, a córa po kilku chwilach zasypiala, przy próbie odłożenia krzyk. Dawałam smoczek. Nie wiem czy 4 mc dziecko będzie chciało smoczek, myślę, że już nie. Próbuj, ale musisz być konsekwentna.

Gość gość
Moja też tak usypiała, w sensie usypiała przy jedzeniu. Jak była starsza to usypialam ją w wózku, ale na noc nadal przy piersi. O dziwo jak skończył się pokarm bez problemu usypiała przy butelce, miała 7 miesięcy. Jest jeszcze mała, karm dalej, a jak już będzie większa i nie będzie tyle jadła cyca to może przejście na inny sposób usypiania będzie bardziej płynny. Ma 4 miesiące więc jeszcze trochę i zacznie jeść inne pokarmy, wtedy pierś nie będzie jedynym posiłkiem i będzie łatwiej. Takie jest moje zdanie. Chyba że chcesz już przestać karmić. P.s. moja też nie chciała smoczka, za to upodobała sobie kciuk, ssie do tej pory przy usypianiu, zamartwiałam się tym niesamowicie ale póki co ząbki ok i paluszek też, więc też się nie zamartwiaj na zapas :)

Gość gość
Z dwojga kciuk gorszy. Smoka chowasz i po kryzysie jest spokój, a z kciukiem co?

Gość gość
Pewnie, ze sie przyzwyczai. Kp dwoje dzieci, zasypialy przy piersi tylko a gdy przyszedl czas to nauczyly sie spac bez. Jest latwiej, gdy mleka i mamy nie ma w tym samym pomieszczeniu. Ale oczywiscie mowie o odstawionym dziecku, narazie karm na zdrowie.

Gość gość
A jaki masz smoczek? Jeśli silikonowy to spróbuj z kauczukowym u mnie zadziałało. I mój syn też zasypiał przy piersi a teraz nie ma z tym problemu.