Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po cesarce myly was pielegniarki,polozne?to upokarzajace...

Polecane posty

Gość gość

Koleżanką opowiadała ze miała CC na Kopernika w Krakowie i przeżyła koszmar.leżała na sali z innymi babkami i każda karmiła tam i z cycem na wierzchu a akurat jej ojciec był w odwiedziny i wstydził się aż,bo położna przy nim podniosła jakiejś babce do gory pizame i podkłady zmieniała bo krew się lala..położne tam normalnie mgły koleżankę bo nie mogła wstać z łóżka z powodu bólu i blizny..wstyd straszny..a jedna laska zrobiła kupe tez na łóżko i przebierał ja... Nigdy w zyciu nie zdecyduje sie na dzieci...masakra.

Gość gość
:O współczuć ..

Gość gość
Normalna sprawa, ale od mycia nie są pielęgniarki tylko inne panie opiekunki medyczne i to jest. I zawsze jak pielęgniarka zmieniała opatrunek bądź opiekunka medyczna przyszła umyć to odwiedzający byli wypraszani na korytarz

Gość gośćgfdrt
Tak to jest, poród to nie takie hop siup . lezałam miesiac na patologii i coś o tym wiem....

Gość gość
co to za szpital skoro zmieniali przy rodzinie i obcych . Mi zawsze kazali wyjść jak zmieniali mojej babc***ampers. Mimo ze Babcia nie miała by nic przeciwko żebym została bo w domu też jej zmieniam

Gość gość
"Wstydził się aż", ale nie przyszło mu do pustego łba, żeby wyjść na chwilę i wrócić, jak skończą mycie.

Gość gość
Mnie obmyły tylko raz, rano przed obchodem zanim sama wstałam. Zmieniły mi podkłady i delikatnie obmyły, oczywiście nikogo na sali nie było, a od innych pacjentek oddzielał mnie parawan.

Gość gość
Kobieta to tak jest po każdej operacji, a nie tylko po cc. Policz sobie statystyki jaki procent cc jest w porównaniu z wszystkimi operacjami ? Wiesz co jest upokarzające ? Jak czujesz że nie możesz jeszcza samodzielnie nic robić i sie musisz prosić kogoś obcego o pomoc, podczas gdy rodziny przy tobie brak, a salowej brak lub c***achy przemyje tylko a wszyscy myślą że sama powinnaś być na siłach sie myć. To jest upokarzające! A nie to że ktoś ci przyjdzie pomóc. Daj Bóg żeby ta salowa chciała cie w ogóle myć! Ja chciałam sobie głupie zęby umyć, a nie było to cc tylko poważniejsza operacja i nie wiedziałam co robić bo salowe nie zajmowały sie takimi pierdołami.

Gość gość
waliło mi z buzi, ktoś przychodził o coś pytać a ja wstydziłam sie gębe otwierać. A jak w szpitalu są takie ciulowe warunki to ten ojciec chociaż powinien głowe odwrócić albo wyjść a nie siedzieć jak kołek i cegłe palić! Jak sie zawstydził to widocznie spojrzał. Zero poszanowania.

Gość gość
Ale kretynki z was.moja siostra jest pielęgniarka po uniwerku medycznym i zawsze myje pacjentów w szpitalu na intensywnej terapii. Wg was pielegniarka od czego jest jak nie od pielegnowania?usmialam sie Moze jeszcze salowej byscie kazaly myc pacjentow? Moj dziadek umieral w szpitalu i zawsze myly go pielegniarki i to przy mnie i nawet mnie nie wyprosily z sali.znieczulica straszna w szpitalach jest.

Gość gość
Laski przecież to prowo. Myją i zmieniają podkłady w chwili kiedy ne jesteś uruchomiona a do czasu uruchomienia lezysz na POPIE (pooperacyjny oddział położniczy) gdzie jeżeli ktoś spoza personelu ma wstęp to tylko ojciec dziecka i tylko na chilę

Gość gość
Tak czytam ten wątek i faktycznie same ograniczone baby tu są Salowa nie ma prawa nawet dotknac pacjenta,ona jest od sprzatania sali Pielegniarka jest od mycia,ale wy widac ograniczone totalnie:-) Moja ciotka tez jest dyplomowana pielegniarka i tez narzeka,ze ja nieraz naciaga na rzyganie jak musi umyc pacjenta ,ktory mial biegunke akurat i nie jest w stanie sam wstac z lozka.

Gość gość
Tak wyglada szpital, lezacy pacjenci sa myci - maja zgnic z brudu? akurat po porodzie czlowiek jest najmniej unieruchomiony, wiec co ma do tego rodzenie? Nie masz gwarancji ze nigdy do szpitala nie trafisz. Kultura nakazuje,zeby goscie wychodzili z sali w trakcie mycia itp. Dziwie sie,ze pielegniarki nie wywalily "wstydzacego sie" ojca.

Gość gość
To nie prowo..wiem co pisze ,bo na Kopernika właśnie takie są warunki Przepelnione sale itd,zero intymnosci i to niejedna znajoma to mowila,ale sporo.

Gość gość
Tak, tak i od razu z sali operacyjnej przewożą cię do sal dla chorych i tachają ten cały sprzęt za tobą.

Gość gość
Ten Ojciec wyszedł bo się speszył jak to zobaczył,ale chodzi mi o to ze nikt go nie wyprosił i nie powiadomił ze ma wyjść..

Gość gość
Boże widzę ze muszę sprostowac...ona leżała juz na zwykłej sali a nie jakiejś pooperacyjnej.na tej co pisze cię to leżała zaraz po cesarce.potem przewieźli ja przeciez

Gość gość
I nie mogła się podnieść... Jak wychodzisz z popu to już normalnie się Podnosisz i chodzisz i sama zmieniać podkłady.

Gość gość
Miałam 2 tygodnie temu cesarskie cięcie. Cesarka było o godzinie 9 a wieczorem juz wstawali sie i trzeba było sie samej sobą zajmować i dzieckiem. Przed cesarka nie je sie 12 godzin lub dostaje sie czopek lub lewatywę i przez 2 dni minimum sie nie załatwiasz bo nie masz czym. Po cesarce nawet 6 godzin nie pijeszesz. No a po 2 dniach spokojnie kobieta jest w stanie wziasc prysznic i pójść do toalety. A jeżeli położne zmieniają jakieś podkłady czy sprawdzają czy brzuch sie obkurczył to wypraszają wszystkich z sali. Proszę nie pisac takich durnych prowokacji. A to, ze kobiety karmią to chyba dosyć naturalna sprawa. Ty tez przecież karmiłaś.

Gość gość
A i ja miałam cesarkę i od razu z sali operacyjnej wyworza kobietę wybudzona i 15 minut sie czeka i wiozą na zwykła sale.

Gość gość
15:21 sama jesteś kretynka, szpital szpitalowi nierówny, ludzie ludziom nierówni

Gość gośćfantacolasprite
Ja rodzilam w 2010r w szpitalu w Swietochlowicach. W nocy po kilkunastu godzinach ciezkiego porodu wywiezli mnie na blok operacyjny i zrobili cc. Po 12h od operacji przyszla polozna, wyprosila z sali mlode mamy z dzieciaczkami w wozkach, pomogla mi powolutku wstac, wyjela z szafki wszystkie potrzebne rzeczy i zaprowadzila pod umywalke. Tam pomogla mi sie rozebrac, przemyla mi cialo z jodyny, krocze, pomogla ustac przy myciu zebow a na koniec mnie uczesala :-) Mialam istne gniazdo na glowie po tylu godzinach wycia na bloku porodowym. Pomogla mi sie ubrac, zaprowadzila do lozka. Mialam ruszac sie powoli, delikatnie, chodzic zgieta. Bardzo bylam i nadal jestem wdzieczna tej Pani, bo mogla to srac i mnie tak zostawic. Pozniej juz pomagal mi maz ale pierwszy raz musi ponoc zrobic to polozna. Absolutnie nie czulam sie upokorzona! Byl to piekny gest, kobiety dla kobiety w potrzebie. Kiedys to bylo normalne, ze kobiety pomagaja sobie po porodzie. Wrecz nawet czulam sie wyrozniona, bo Panie z sali rodzily sn i nie mialy takich "przywilejow" troche bylo wyczuc zal, ze one musialy czekac na meza/mame.

Gość gość
up

Gość Gdhdndn
Ja miałam cesarkę rok temu i nikt mnie nie mył...fakt przyszła położna po 8 godzinach na pionizację i kazała podejsc do umywalki umyć sie, a ja zrobiłam to nago, jakoś nie pomyslałam o szlafroku, leżała ze mną na sali kobieta po cc, w tym szpitalu był zakaz wstępu odwiedzających i ciesze sie, tak właśnie powinno być, nie bałam sie ze mnie jakiś maź podejrzy itd. A mycie pacjentów przy innych to juz pogwałcenie wszelkich praw, to bardzo smutne i pokazuje, jak bardzo łamane sa prawa kobiet na oddziałach położniczych, w każdym innym oddziale wyprosiliby wszystkich tylko rodząca nie ma żadnych praw ani prawa do godności jak widać.

Gość gość
Dwa razy miałam cesarkę w Krakowie na Kopernika i to, co pisze autorka to totalna bzdura.

Gość gość
Ja rodziłam w normalnym szpitalu, gdzie był zakaz odwiedzin. Odwiedziny odbywały się tylko na korytarzu i było ok.

Gość gość
ja mialam dwie cesarki i za kazdym razem mąż zmienial mi podklady a w pierwszy dzien mnie mył... kocham Go:-*