Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie na szybko do jedzenia po powrocie z pracy?

Polecane posty

Gość gość
Musimy zawiązywać stowarzyszenia i pchać się do władzy Głośno wyrażać swoje postulaty Walczyć o to co dobre walczyć z chciejstwem prostactwa które jest rakiem toczącym naszą planetę ZIEMIĘ!

Gość gość
Musimy zawiązywać stowarzyszenia i pchać się do władzy Głośno wyrażać swoje postulaty Walczyć o to co dobre walczyć z chciejstwem prostactwa które jest rakiem toczącym naszą planetę ZIEMIĘ!

Gość gość
Jak przyrzadzic makaron z feta i szpinakiem? Mrozony szpinak?

Gość gość
10.36 święta racja! Nasza przewaga liczebna to nasza ostatnia przewaga nad klasą panów! Jeśli nie będziemy walczyć o swoją godność a jedynie zasilać wielkie kabzy przegramy!

Gość gość
Te wszystkie szpinaki, buraki są GMO i nie wyjdą nam na zdrowie!

Gość gość
Poczytajcie jakich ilości herbicydów potrzebuje żywność GMO a jakich naturalna! GMO 30razy więcej! To Śmierć! Ziemia wyjałowiona! Koniec!

Gość gość
Wiecie co ja ostatnio kupiłam truskawki po 9zl za kg i były tragiczne. Wielkie zniekształcone a w smaku kwaśne jakby kwaskiem posypał aż język kaleczyly tak jak chipsy

Gość gość
Ja kupiłam wczoraj drobne, bardzo czerwone i były słodkie i pachnące. 7,50 zł za kg. Love strawberries :-D

Gość gość
paczka ciastek,paczka landrynek ,czipsów i normalnie po tym mam tak zapchany żołądek,że już nic nie musze przyrządzać i spokój!

Gość gość
Jestem z zawodu dietetykiem,taką też wykonuję pracę i śmiem twierdzić że trudno się dziwić że nasze społeczeństwo ma nadwagę/niedowagę, masę chorób zwanych cywilizacyjnymi z czym trudno się zgodzić. Te jadłospisy o których tu się pisze są tragiczne dla zdrowia.

Gość gość
Dziś było makaron rurki z domowym pesto (robi się max 15 minut, z bazylii, nerkowców, pestek dyni, czosnku, troche parmezanu, oliwy , cytryny, przypraw...) na jutro zrobilam zupę z soczewicy i marchewki z natką kolendry, jutro zblenduję (zupę tą robi się ok 50 minut) w sody mam zawsze wolne to zrobie jakies mięso, myslę o zrazach lub gulaszu z kaszą, nie wiem często robimy naleśniki - ciasto robię rano, mąka pszenna pol na pol z gryczaną. jemy je z bananami, lub dzmem, lub czasem z duszonym szpinakiem z czosnkiem lubimy zupy więc często mamy grochową lub krupnik lub zupę krem z groszku brokula kalafiora (jak jest sezon) często chińskie stir fry z papryka, marchewką, cebulą, grzybami s**take, rożne przyprawy na to sezam i prażony słonecnzik mięso jemy rzadko najczęsciej jest to indyk a czasem wołowina albo makaron z sosem warzywnym: por, marchewka, korzen selera, oliwki, cebula, natka pietruszki, pomidory z puszki lub domowe ze słoika id mamy, przyprawy, parmezan na szybko jak nie mamy sił / ochoty gotować to jajecznica z pieczarkami do tego chleb. pon, wt, czw, pt 8-16, mąż od pon do piątku 9-17. mamy dziecko 11 lat ja pracuję

Gość edek123
ja poniewaz mieszkam sam i nie mam ani umiejetnosci ani czasu to kupuje sobie w sklepie cos do zrobienia na szybko :) i to roznie bywa. czasem pizze, czasem jakas zapiekanke sobie zrobie, czasem jakiegos fixa, a zdarza sie i tak ze kupie cos co wystarczy odgrzac. w swumie to wygodne. wczoraj bylem w lidlu i kupilem sobie pyzy z miesem i grzybami, nawet sie zdziwilem bo smaczne byly jak rzadko ktore takie kupne. kiedys kupiles jakies inne to paskudne byly, a te wlasnie mnie az milo zaskoczyly. amigos sie chyba nazywaly czy jakos tak. przynajmniej normalnie bylo czuc te mieso i grzyby w srodku, ciasto nie bylo lepka klucha ale normalne, sprezyste. chociaz w sumie lidl juz od jakiegos czasu podniosl swoja jakosc to sie nie dziwie ze to smaczne bylo. fajnie, bo zjadam na szybko ale tez smacznie, a to wazne.

Gość gość
Nigdy nie wracam wściekle głodna z pracy. Zawsze pod koniec roboty jem sobie podwieczorek. Wtedy po pracy mogę na spokojnie zrobić zakupy, odwiedzić mamę czy jechać popływać.

Gość gość
1. Gotuję makaron (najczęściej razowy), po odcedzeniu wrzucam na patelnię i podsmażam na klarowanym maśle, wbijam 1-2 jajka, mieszam i smażę aż się zrumieni. Dobrze jest dodać tartego żółtego sera. 2. Jak zostają z wczoraj ziemniaki kroję w plasterki, wrzucam na patelnię, dodaję pokrojoną cebulę, jak mam to i pokrojoną wędlinę, można dodać dowolnych ziół i przypraw. Całość zalewam rozmąconymi jajkami (jak na omlet). Smażę z dwóch stron. Bardzo dobra i szybka jest mamałyga z pokruszonym białym serem polana roztopioną słoninką ze skwarkami.

Gość koktajlove
To zależy co ma to jedzenie na szybko zastąpić. Jeśli nie jadłam w ciągu dnia obiadu, a czasu na gotowanie mało, to robię jakiś prosty makaron z kurczakiem albo indykiem - to zajmuje z 15-20min. A jak jestem głodna, choć obiad jadłam, to wrzucam ulubione warzywa i owoce do swojego ukochanego blendera od Ronica i robię różnego rodzaju koktajle w 5min. Polecam na głoda, gwarantuję, że szklanka takiego koktajlu nasyci cię na długo! A ile witamin ;)

Gość Host
No np teraz po powrocie z pracy wcinam paczkę delicji.Nic pod ręką nie ma a ja zmęczony,zestresowany i głodny.No i co mam zrobić.Jakby była paczka ciastek pół pół kilo to też chętnie całą na raz

Gość gość
Nic. Nie mam czasu. Wracam o 17:30,wychodze z domu o 6. Kiedy gotowac? Lekcje z.dzieckiem jak czegos nie rozumie,myc sie i spac.

Gość gość
Uber eats

Gość gość
dzieki szybkowarowi robie duzo rzeczy na szybko, ktore normalnie gotuja sie godzinami, np. kuru fasulye (turecka odmiana fasolki po bretonsku), grochowke z miesiem na gesto, Chili con Carne, ciecierzyce z miesem, itp. makaron z sosem (pomidorowym, serowo-smietanowym, pesto, itp.) tez sie szybko robi. Zupy gotuje czesto, ale jako pierwsze danie, ale to tez sie szybko gotuje. czesto robie zapiekanki warzywne, udka z kurczaka, nadziewana papryke, itp. raz w tygodniu (w sobate albo w niedziele) robie obiad, ktory dluzej trwa, np. pieczen wolowa, rolady wolowe, gulasz, itp. Nie rozumien jak dorosly czlowiek moze nie potrafic zrobic w pol godziny obiadu...

Gość gość
A gdy dorosły człowiek przyjdzie do pustego domu i dosłownie pada na łóżko,albo pada przed laptopa to co wtedy?

Gość figo89
Ja często sięgam wtedy po gotowe, sprawdzone półprodukty. Gotuję makaron, podsmażam na patelni, dodaję wywaru grzybowego Krakus i mam super makaron z sosem gzrybowym.

Gość gość
zawsze mam w domu zapas słoików na takie okazje gotuje makaron albo kasze i otwieram słoik z leczo wersja druga to jest omlet z szynką i groszkiem albo cos co pichciłam kiedyś i mam w zamrażarce typu gołabki, pierogi, kawałek pieczeni z sosem. Ewentualnie warzywa na patelnie unikam jak ognia kupnych garmażerek i dan typu pizza z supermarketu

Dla dzieci zawsze staram się mieć gotowy obiad. Ale jeśli z poprzedniego dnia zostanie mi za mało to tą resztkę zostawiam dla dzieci a dla siebie i męża robię coś na szybko. Ostatnio odkryłam żurek w kartonie Krakus. Wystarczy podgrzać i w kilka minut jest naprawdę smaczna zupa. Wystarczy tylko doprawić sobie według gustu.

Gość gość
Gotuje wieczorem na dwa następne dni zawsze. zawsze mam też zupę dla dzieci i dla mnie. Bo drugie danie jemy razem jak mąż już jest w domu. Jajecznice czy kanapki to na śniadanie można zjeść to nie są dania obiadowe.

Gość gość
jak jestem wsciekle głodna, to sobie robie kanapke

Gość Nina Kowalska
Dlatego zawsze mam pod ręką jakieś półprodukty :) ostatnio zrobiłam sobie zapas koncentratu żurku od Krakusa i własnie do takich awaryjnych sytuacji go wykorzystuje. Cała rodzina go uwielbia za wspaniały smak i brak konserwantów.

Gość gość
14:39 weź jux skończ z tym zurkiem. Nie reklamuj czegoś czego w życiu nie jadłas

Gość gość
WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!! WYPEIRDALAJ zaaafaydana k*****o ze spamem góownusa!!!!