Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Leon_cio

Narzędzia do napraw jednośladów?

Polecane posty

W ostatnim czasie dorabiam sobie przy naprawie motocykli i rowerów wszelkakiej maści i szukam lepszych narzędzi bardziej profesjonalnych, bo te co posiadam już nie wystarczają do takiej działalności. Może ktoś da dobre namiary na dystrybutora, producenta, lub sklep specjalizujący się w tym i mający przystępne ceny.

Gość gość
to zalezy jaka gotówką dysponujesz i czy chcesz narzędzia z niskiej półki np takie z Tesco, lub profesjonalne dobrych firm jak np Unior. Ja np mam francuza od Uniora i sprawuje się nie źle, a nie jedno już w akcji widział. wydaje mi się, że jednak lepiej postawić na keoszy sprzęt i mieć na dłużej niż co 5 min latać po nowy sprzęt i kląć pod nosem. pozdro.

Gość gość
ja osobiście odradzam Ci kupowania narzędzi w popularnych marketach, bo to przeważnie kicha. kupiłem ostatnio w Castoramie piłkę do cięcia metalu i ponadpiłowaniu prętu momentalnie pękła. czemu? wiadomo jakość marketowa! lepiej kup coś pojedynczego a za dobrą cenę i niech się tatko cieszy. pozdrawiam!

Gość gość
cześć. pracuję w serwisie i dziennie składam kilkadziesiąt rowerów, które trafiają do sklepów, czyli troszke wiem na czym to polega i czym pracujemy. szef nam zapewnił sprzęt z firmy Unior i jest bardzo funkcjonalny w praktyce. wszystko da się migiem zlozyć i rozłożyć na części. ile to kosztuje, to nie mam pojęcia, ale poszukaj sobie w google, to coś napewno znajdziesz. pozdrawiam!

Gość gość
"kupiłem ostatnio w Castoramie piłkę do cięcia metalu i ponadpiłowaniu prętu momentalnie pękła. czemu?" To nie kiepska piłka tylko kiepski piłkarz ;) Wiesz dlaczego pękła? Bo była cienka i twarda. A nie gruba i mientka. Ale piłować to trza umić!!!

Gość gość
jak będziesz kupował narzędzia to zerknij na oznaczenia i posiadane certyfikaty. dużą ilość tego sprzętu znajdziesz na internetowych aukcjach.

Gość gość
Może zadowoli Ciebie oferta producenta Unior tool. Bardzo szeroki wybór profesjonalnych i precyzyjnych narzędzi i przy nich Castoramy, Selgrosy i Praktikery się chowają. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam!

Gość gość
Też się zastanawiam na Uniorem, bo ktalog produktów wygląda dosyć imponująco i chętnie bym się skusił z miejsca na kilka rzeczy, ale troszkę brak mi kasy. Czy moze ktos wie czy sprzedają na raty? Nie dojżałem tej informacji. Pozdro.

Gość gość
Nie wiem czy sprzedają na raty, ale kupowałem za gotówkę w sklepie i wtedy nie zastabawiałe się nad tą formą płacenia. Mogę za to powiedzieć, że kupiłem mały zestaw narzędzi do naprawy motoru i było trochę okazji do grzebania przy nim latem i nadzwyczaj dobrze się sprawdzają. może wbrew pozorom wygladają na delikatne, ale jak odkręcałem dużą śrubę, a tak się cholerstwo mocno trzymało, że musiałem z kopyta walnąć w klucz i śruba puściła a klucz nadal był cały. Test wytrzymałości przeszedł pozytywnie:).

Gość gość
Unior moze faktyczne wygląda na trochę delikatne narzędzia, a;e w rzeczywistości są bardzo trwałe i poręczne. Nie wszystko to co ciężkie jest trwałe. Unior widać jest po prostu wykonany z dobrego stopu.

Gość gość
Myślę, że coś w tym jest, bo zetknąłem się z tą firmą w warsztacie i pewne jest jedno, że jakością nie odbiegają od renomowanych firm. czy są lepsze to trudno powiedzieć, bo wydaje mi się, że każdy ma po prostu ulubioną markę. to jest coś jak z samochodem. Jak się kupi pierwsze auto marki nissan, to potem bedzie się zmieniało na tą samą.

Gość gość
Warto poznać dokładne paraketry i szczegóły Uniora i porównać z narzędziami innych firm. myślę, że też warto zapoznać się z opiniami narzędzi na profesjonalnych stronach ewentualnie na ceneo, nokaut lub skompcu. tam opinie powinny być zgodne z rzeczywistością. Narka

Gość gość
Dzięki za podpowiedź. zerknąłem na ceneo, bo tam mieli najwięcej produktów Uniora i na ceny oraz opinie. wszystko dobrze wygląda i teraz czekam na przesyłkę, bo coś zamówiłem. jak dojdzie ocenię ją i postaram się obiektywnie wypowiedzieć.

Gość gość
Mnie ciekawi ile dystrybutor Unior Tools daje gwarancji na swoje narzedzia i na jakiej zasadzie działa ta gwarancja? na logikę wydaje mi się, że uszkodzone narzędzie to się raczej wymienia niż naprawia.

Gość gość
z tego, co się orientuję, to będzie dwa lata i tu będzie chodziło już o wymianę. gwarancja dotyczy przeważnie wad fabrycznych, a nie uszkodzeń mechanicznych powstałych na skutek niewłaściwego urzywania. z tego, co się orientuję, to Uniora się raczej nie reklamuje z prostej przyczyny - bo się nie psują. oczywiście wszystko robimy z głową.

Gość gość
Nie martw się o gwarancję, bo narzędzia z wyższej półki tak szybko się nie psują. jeszcze się nie spotkałem żeby coś od Uniora padło wmprzeciągu dwóch lat. z innymi topowymi raczej jest podobnie. chyba, że reflektujesz na chińszczyznę. pozdrawiam.

Gość gość
Potwierdzam. żaden producent nie da długiej gwarancji na psujący się produkt na samych reklamacjach i zwrotach w końcu by znankrutował. Uniory faktycznie się nie psują, bo szczerze młwiać nie ma co się tam popsuć. dobry stop i tyle!

Gość gość
Narzędzia do naprawy motorów oraz innych pojazdów. Znajdziecie w zwykłym sklepi z narzędziami. Warto udać się do takiego, który jest dobrze wyposażony. Od siebie mogę wam polecić www.jumikop.pl w Łodzi. Znajdziecie tam szeroki wybór narzędzi i elektronarzędzi.