Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Architektka

Moj mąż jest nieczuly i nieambitny, rozwód po 2 latach?

Polecane posty

Gość Architektka

Znamy się 7 lat małżeństwem jesteśmy 2. Nie mieszkalismy razem przed slubem i to byl chyba największy błąd. Oboje pracujemy dosyć sporo i problem zaczął się od obowiązków domowych, facet nie umie zrobić nic praktycznie w domu, o gotowaniu nie wspominając. Nauczony ze mama robiła wszystko i podawala wyprasowana koszule. Od dwóch lat staram się nauczyć ze nie jestem jego mama i ze tez potrzebuje aby mnie zapytać czy jestem głodna, jak wraca pierwszy z pracy a ja po dwóch godzinach to nie ma szans na to ze dostane obiad. Nie powiem ze się nie stara, ale polega to na wyniesieniu śmieci i wstawieniu talerza do zmywarki. I chwalicie go jaki jest dobry. Oczekuje od faceta ze będzie opiekuńczy troskliwy i zaradny, tymczasem mam wrażenie ze myśli tylko o sobie. Poza tym jest nie ambitny, ma wygodna prace mimo że niezbyt dochodowa wiec nie szuka niczego innego bo mu wygodnie. Myślę o rozwodzie, widzę wokół siebie innych facetów o których myślę o właśnie z kimś takim chce być . A pisze bo czytam dużo wpisów w których dziewczyny opisują duzo większe problemy i nie wiem czy nie wydumuje ;p Mamy mieszkanie i kredyt ale nie mamy dzieci. Co myślicie ?

Gość gość
mysle ze go nie kochasz...

Gość gość
Daj mu szanse wyprowadź się z domu do mamy lub kogoś na 2 tygodnie niech sobie sam posprząta, ugotuje itd i później zobaczysz czy się zapuścił jak menel , czy się wziął w garby.

Gość Eurydyk
to teraz powinien napisać On , czyli mąż co sądzi na temat architektki a czuję, że słowa będą bardzo gorzkie i facet zacznie od słów : - no przecież nawet nie chce się ruuchać ! ostatnie ruuchanie było po ślubie i od tamtej pory ciągle boli ją głowa albo ma jakieś grzyby w vaginie i co chwilę peazde moczy w miednicy , w niedzielę od samego rana zamyka się w łazience na cały dzień i muszę szczać pod drzewem , na śniadanie nie przyłazi bo ciągle się odchudza , na obiad zalicza jakieś ziarno wymieszane z kefirem i do tego trzy kawy i marudzi co chwilę, że pada z wycieńczenia a nawet nie ma się czym wysrać porządnie , w niedzielne popołudnie to tylko piłuje szpony górne i dolne a potem malowanie szponów i tematów wspólnych brak , mam w duupie taką żonę, która nie potrzebuje bzykania !

Gość gość
Ma kochanka na 100 procent, moczy bo się podmywa po albo przed, zamyka się w łazience puszcza smsy.

Gość Architekta
No właśnie myślę że go nie kocham. A propo wyjazdu to nic nie da, on mieszkał na stancji sam dwa lata, po prostu nie sprzątal i jak cokolwiek i mu to pasowało. Eurydyk niestety nie trafiłeś, no może poza tym ze panokcie na stopach mam pomalowane, na dłonie zabrakło czasu ;) W łóżku mąż jest najlepszy na świecie, tylko ze zbliżenia inicjuje ja. Mamy dwie łazienki poza tym nie wstydzę się go i nie zamykamy się przed sobą. Nie odchudzam się mimo że do najchudszych nie należę ale podobam się sobie i jemu, przynajmniej tak twierdzi.

Gość Architekta
No właśnie myślę że go nie kocham. A propo wyjazdu to nic nie da, on mieszkał na stancji sam dwa lata, po prostu nie sprzątal i jak cokolwiek i mu to pasowało. Eurydyk niestety nie trafiłeś, no może poza tym ze panokcie na stopach mam pomalowane, na dłonie zabrakło czasu ;) W łóżku mąż jest najlepszy na świecie, tylko ze zbliżenia inicjuje ja. Mamy dwie łazienki poza tym nie wstydzę się go i nie zamykamy się przed sobą. Nie odchudzam się mimo że do najchudszych nie należę ale podobam się sobie i jemu, przynajmniej tak twierdzi.

Gość gość
uciekasz od problemów zamiast je rozwiązywać . każdy , ale to każdy człowiek ma jakieś wady , Skąd pewność , że twój nowy wymarzony ambitny sprzątający po sobie i tobie maż nie będzie miał inyc wad , które twoim zdaniem po 2 latac zakwalifikują go do miana " eksmęża " ? i co dalej ? podejrzewam zresztą że gdyby zapytać twojego meża o zdanie na twój tema okazałoby sie że i on ma coś przeciw tobie .

Gość gość
wolisz się rozwieść niż docenić męża ? czy może po prostu masz już kogoś na oku i stąd te rozważania i szukanie pretekstu do rozwodu .