Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula1111

Proszę pomóżcie, mąż mnie wykończy

Polecane posty

Gość Paula1111

Ludzie, proszę pomóżcie mi, bo nie wytrzymam dużej tej niesprawiedliwości. Mój obecny mąż odszedł ode mnie 3 miesiące po ślubie i wyprowadził się do swojej matki. Był starszy ode mnie 6 lat, ja właśnie kończyłam studia i na ostatnim roku wzięłam z nim ślub. Wielka miłosc (moja pierwsza) przerodziła się w chory i toksyczny związek zaraz po ślubie. Jak się okazało maż w wielu kwestiach mnie oszukał - nawet odnośnie swojego zdrowia. Co więcej pobił mnie dwukrotnie, manipulował mną i doprowadził do depresji. W pół roku stałam się wrakiem człowieka. Nie skończyłam pracy magisterkiej (chociaż byłam najlepszą studentką na roku) i musiałam zrezygnować z pracy w laboratorium, bo nie wyrabiałam psychicznie i fizycznie. Mieszkaliśmy u moich rodziców - mąż nie dawał na utrzymanie mnie, ani grosza - a odkąd nie miałam pracy za wszystko, czego potrzebowałam płacili moi rodzice. Mąż wyprowadził się po 3 miesiącach po ślubie do Mamy i tak na odległosć żyliśmy ok. 1,5 roku. Zdecydowałam się przewac to chore i toksyczne koło. Mąż ciągle mnie nachodził i pobił nawet mojego ojca. Zniszczył mnie i moje życie, oszukał mnie i pieniądze ślube przelał na swoje konto (ok. 250 tys. zł). Wiem, ze z pracy bierze na mnie dodatkowe pieniądze i zapomogi. On czuje się bezkarny i śmieje się prosto w twarz, ze nie zobacze tych pieniędzy. Wyjezdza na wyjazdy zagraniczne i ma się dobrze. Kiedyś byłam naprawdę ładną dziewczyną, bardzo dobrze się uczyłam i całe życie pracowałam cieżko i tylko w ksiazkach siedziałam. NIe imprezowałam i nie znałam facetów, on zrobił mi wodę z mózgu i życie zamienił w piekło. NIe zasłuzyłam na to. Błagam ludzie, co mogę zrobić, zeby jakolwiek on za to odpowiedział? Żeby zapłacił za to, bo czuje się bezkarny i drwi ze mnie i moich problemów, a ja nie mam siły już z tym walczyć i nie mam za co żyć. Zależy mi na szybkim rozwodzie i nie chcę orzekania o winie, tylko chcę, żeby "dostał to, na co sobie zasłużył". Proszę o pomoc!

Gość gość
Jesteście w separacji więc on nie powinien na Ciebie brać żadnych pieniędzy . Masz obdukcje z pobicia , zrobiłaś? Jeśli tak to super , będziesz mieć dowód w sądzie że znęcał się nad Tobą i to jest przyczyną rozpadu związku . Rozwód z orzeczeniem winy , jeśłi udowodnisz mu winę masz prawo starać się od niego o alimenty .

Gość gość
Jesli separacja nie została zgłoszona, to w świetle prawa żadne separacji nie ma. Ty jak i Twoj tata powinniście zrobić obdukcje. Pieniadze ślubne jak sa wasze wspólne, idiota nie pomyślał, ze macie wspólnotę. Przede wszystkim prawnik.

Gość gość
Tylko jak juz będziesz ustalała z prawnikiem wszystko to na razie po cichu, jak postraszysz go, ze zamierzasz załatwić sprawę i prawnik juz ustala szczegół to gotów uciec z kasa w sina dał:/ swoją droga ciapa z Ciebie jak i z rodziców, ze on przelała całe pieniadze dla siebie, Powinnaś pilnować takich kwestii. No i te zatajone sprawy plus pobicia i inne - rozwód. Jego winy niewyjety. A taki bez orzekania to byś Dostała zaocznie - jesli by sie nie pojawił. Wystarczy ze byś w pozwie napisała, ze on sie wyprowadził od razu po ślubie. Trochę mi podchodzi Pod prowokacje ten temat.

Gość gość
To chyba PROWO, tak teraz myśle - taki prezent ślubny? 250 tys? kupa kasy i pozwoliłaś żeby to sie tak po prostu przelał? Poza tym - mieszkaliście w domu i twoich rodziców, a oni sie byli zdziwieni, ze chodzisz do nich po pieniądze? On nie płacił za życie, to Twoi strarzy Godzili sie utrzymywać tego Chujka? Pobił Cie Dwa razy i nikt ni nie zauważył?:/ cos tu przekombinowałas chyba. I jakie to pieniądze niby on pobiera z tytułu ze ma zonę??

Gość gość parassolka
Paula to taka piosenkarka lubię jej piosenki.a to jest provo